Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
Rallakias
Δημοσιεύσεις: 684
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Decent DE1XL
Μύλος:: Ek43s
Τοποθεσία: Πειραιας

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσίευση από Rallakias » Δευ Φεβ 03, 2020 10:00 am

madnifestah έγραψε:
Σάβ Φεβ 01, 2020 10:04 am
σήμερα που στέγνωσε,φαίνεται καλύτερα... τρύπα δεν έχει,μάλλον θέμα κατανομής είναι, μιας και πριν τον καφέ είχα κάνει backflush.
τώρα που το λες, είναι σαν έχει περισσότερο καφέ στα πλάγια. 18g βάζω στην classic και παίρνω 45g
για να δούμε σήμερα τι θα μας πει... (πρέπει να πάρω γυμνό by the way)
Εχω την εντύπωση οτι η σίτα σου βγάζει νερό στο κέντρο και οχι περιφερειακά. Γι αυτό και σου κάνει αυτό το δαχτυλίδι στο κέντρο του πακ και επιπλέον περιμετρικά ειναι γυαλισμένο το πακ ενω προς το κεντρό έχει τραχιά όψη.
Backflush δεν ξερω αν εκανες με σκέτο νερό η με cafizza.Μείωσε την ποσότητα του καφέ σου κατα ενα γραμμάριο όπως λές κι εσύ και αν θες τράβηξε κι ενα βίντεο πως πέφτει το σκέτο νερό απο τη σίτα σου.
Η μηχανή σου (Gaggia Classic) εχει ενα θέμα με τη μεγάλη ροή νερού απο την αντλία , το οποίο στην αρχή της εκχύλισης χτυπάει απότομα το πάκ και είναι πιο εύκολο να κάνει channeling.
Τέλος πές μας και τι καλάθι χρησιμοποιείς.

Άβαταρ μέλους
madnifestah
Δημοσιεύσεις: 115
Εγγραφή: Τρί Ιουν 12, 2018 2:07 pm
Όνομα: Παναγιώτης
Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Sculptor 078s
2ος Μύλος:: KINGrinder k4
Οι καφέδες μου:: roasters-kolektiva.com
Τοποθεσία: Σέρρες
Επικοινωνία:

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσίευση από madnifestah » Δευ Φεβ 03, 2020 1:30 pm

το καλάθι που έχω πάνω αυτή τη στιγμή είναι το δικό της. https://www.antonisloumidis.gr/product/ ... -nf08005-/ backflush με kafiza κάνω μόνο κάθε βδομάδα περίπου. (τρέχει όντος παραπάνω στο κέντρο)

Άβαταρ μέλους
todoornot
Δημοσιεύσεις: 337
Εγγραφή: Παρ Ιαν 27, 2017 10:58 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Flair Pro 2
Μύλος:: DF64, SSP cast burrs
2ος Μύλος:: Aergrind
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσίευση από todoornot » Δευ Φεβ 03, 2020 7:36 pm

Βασίλη, respect...

Άβαταρ μέλους
madnifestah
Δημοσιεύσεις: 115
Εγγραφή: Τρί Ιουν 12, 2018 2:07 pm
Όνομα: Παναγιώτης
Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Sculptor 078s
2ος Μύλος:: KINGrinder k4
Οι καφέδες μου:: roasters-kolektiva.com
Τοποθεσία: Σέρρες
Επικοινωνία:

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσίευση από madnifestah » Πέμ Φεβ 06, 2020 12:38 pm

απίστευτος όντως :clap: :respekt: ... το λοιπών. άλλαξα σήτα,άλλαξα φλάντζα (προληπτικά) καθάρισα το shower plate μιας και ήταν οκ ακόμη και πήρα naked portafilter μιας και ήθελα ένα ακόμη για να μην αλλάζω καλάθι κάθε φορά που κάνω backflush με νερό μετά από κάθε shot αλλά να μπορώ να δω και τι λάθος κάνω...

doom26
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 04, 2018 9:25 pm
Μηχανή:: Rancilio silvia
Μύλος:: Compak k3 touch
Οι καφέδες μου:: Lavazza pienaroma,tierra,cup10,mokka

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσίευση από doom26 » Πέμ Φεβ 27, 2020 6:53 pm

Καλησπέρα σε όλους.θα ήθελα να καταθέσω μια σκέψη μου χωρίς να ξέρω αν είμαι στο σωστό θεμα.χρησιμοποιω τον lavazza tierra 17γρ καλάθι 34γρ στο ποτήρι σε 30δευτ.ολα καλά ως εδώ πιστεύω και το αποτέλεσμα ικανοποιητικό θα έλεγα.παω παίρνω καφέ από γνωστή αλυσίδα και παρατηρώ ότι η εκχύλιση του κρατάει 27δευτ(κρυφοκοιτουσα την μηχανή) στο ποτήρι τριπλάσια ποσότητα από ότι πίνω σπίτι και η γεύση του καλή.πως γίνεται αυτό?αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η ποσότητα.

dimitrisnd
Δημοσιεύσεις: 74
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 28, 2018 1:16 am

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσίευση από dimitrisnd » Παρ Μάιος 22, 2020 10:52 am

Οι σκούρες περιοχές στο πάτο του Puck, είναι πάντα σημάδι υπερεκχύλισης σωστά?

xenos
Δημοσιεύσεις: 174
Εγγραφή: Τρί Φεβ 26, 2019 9:35 am
Όνομα: Xenophon
Μηχανή:: Lelit Plust
Μύλος:: Eureka Mignon Sp.
2ος Μύλος:: Graef cm702

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσίευση από xenos » Σάβ Μάιος 30, 2020 11:30 am

Έφτιαξα σήμερα εναν Kudu guji allona gr1 (Ethiopia).
Ο 1ος έτρεξε γρήγορα 17γρ in, 1:2 se 23" και ξινος.
Τον 2ο το έκοψα πιο ψιλό, πάτησα καλύτερα και βγήκε στα 30" ακριβώς και έδωσε πολύ ιδιαίτερη, λουλουδάτη γεύση (δεν έχω ξαναπιει παρόμοιο).
Η ερώτηση μου έχει να κάνει με τον όγκο του αλεσμενου καφέ που μου φάνηκε πολύ λίγη για 17γρ. Ενώ συνηθως πρέπει να μειώσω τον όγκο του καφέ στο καλάθι για να κατανεμηθει ωραία, φτάνοντας το πάνω χείλος του καλαθιού, αυτή τη φορά ήταν αρκετά κάτω από το χείλος οπότε μόνο κουνησα.

Άβαταρ μέλους
agpol07
Δημοσιεύσεις: 256
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 05, 2019 12:05 am
Όνομα: Άγγελος
Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
2η Μηχανή:: Bialetti Brikka
Μύλος:: Niche Zero

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσίευση από agpol07 » Σάβ Μάιος 30, 2020 12:24 pm

Λογικά είναι επειδή έκοψες πιο fine..

xenos
Δημοσιεύσεις: 174
Εγγραφή: Τρί Φεβ 26, 2019 9:35 am
Όνομα: Xenophon
Μηχανή:: Lelit Plust
Μύλος:: Eureka Mignon Sp.
2ος Μύλος:: Graef cm702

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσίευση από xenos » Σάβ Μάιος 30, 2020 12:27 pm

agpol07 έγραψε:
Σάβ Μάιος 30, 2020 12:24 pm
Λογικά είναι επειδή έκοψες πιο fine..
Και στις 2 περιπτώσεις ο όγκος του καφέ ήταν πολύ μικρότερος απ ότι συνήθως.

Άβαταρ μέλους
agpol07
Δημοσιεύσεις: 256
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 05, 2019 12:05 am
Όνομα: Άγγελος
Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
2η Μηχανή:: Bialetti Brikka
Μύλος:: Niche Zero

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσίευση από agpol07 » Σάβ Μάιος 30, 2020 12:36 pm

Τότε ίσως οφείλεται ότι είναι πιο light ψημένος, οπότε και πιο βαρύς.. Φαντάζομαι :a014: :a014: .
Ας πουν και οι πιο ειδικοί

Απάντηση