Με πρόλαβες και το έγραψες πρώτοςgsisr έγραψε: ↑Παρ Σεπ 16, 2022 9:55 amτα πράματα είναι απλά και φαίνονται στο βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=LnXPXWGHwxY. θες καλό μύλο με γεμάτο hopper. για μένα αν δεν έχεις μύλο που είναι κατασκευασμένος αυστηρά για single dosing όλα τ άλλα είναι περιττά. για οποιονδήποτε commercial μύλο αν θες να μη μπλέκεσαι με περίτεχνες τεχνικές και λοιπά μπλιμπίκια πρέπει να χεις βάρος στο χοπερ. ένα ελαφρύ χτύπημα το κλείστρο και παραδοσιακό ταμπονάρισμα.
Αυτό ακριβώς είναι και το "μυστικό" του καλού μαγαζιού, ειδικά αν ο καφές είναι όξινος μεγάλου υψομέτρου και ελαφρά ψημένος
Για αυτό και δεν χρειάζεται σχεδόν ποτέ καμία προετοιμασία εκτός από 2-3 side tapping στο κλείστρο να κάτσει ίσια ο καφές
Επίσης δεν ξεχνάμε πως στο καλό μαγαζί με τους 6 μύλους, θα σου προσφέρουν τον καλύτερο καφέ της ημέρας
Επίσης, για το leveling με το κατάλληλο εργαλείο χωρίς tamping, μπορεί να φέρει ωραία αποτελέσματα γιατί έτσι βρέχεται πιο γρήγορα και πιο ομοιόμορφα το πακ επειδή δεν έχει αντίσταση μεγάλη, αλλά πρέπει να κάτσεις να ρυθμίζεις για κάθε καφέ