Η πρώτη μου εμπειρία
Re: Η πρώτη μου εμπειρία
Ευχαριστω πολυ (UltiMo_) για την γρηγορη απαντηση σου.Εχθες το εκανα και στα 60ml το χρονομετρο μου ητανε στα 25sec ακριβως,το θεμα μου ομως ειναι οτι οταν εκανα την διαδικασια δλδ γεμιζα το shaker με δυο κουταλιες καφε (γιατι τον πινω μετριο) εριχνα τον καφε μεσα τον χτυπαγα για 1sec να λιωσει η ζαχαρη και μετα εβαζα 2παγακια διαφανα του εμποριου οπως αυτα που εχουνε τα coffe shop και οχι αυτα που εχουμε εμεις και λιωνουνε γρηγορα και τον χτυπαγα για 4 δευτερολεπτα ο καφες ητανε πολυ λιγος.....
- john21
- Δημοσιεύσεις: 349
- Εγγραφή: Παρ Μαρ 14, 2014 12:45 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Ns Oscar
- Μύλος:: Sette 270
- 2ος Μύλος:: Pharos 2
- Οι καφέδες μου:: Taf,Taresso,Kudu,Cup10
- Τοποθεσία: Κομοτηνή
Re: Η πρώτη μου εμπειρία
Εγώ όποτε κάνω freddo βγάζω περίπου 90-100ml γιατι στα 60ml ο καφές είναι λίγος.
- UltiMo_
- Δημοσιεύσεις: 959
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
- Μύλος:: Baratza Sette 270
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
- Τοποθεσία: Βόλος
Re: Η πρώτη μου εμπειρία
Το freddo είναι τέλειο και πιο ελαφρύ-πιο δροσερό αν προσθέσεις δροσερό νεράκι. Δεν είναι ανάγκη να αφήσεις το έξτρα νερό να περάσει μέσα απο το κατακάθι.
Σήμερα έβγαλα ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα.
Μου τελείωσε ο καφές, και πριν ανοίξω νέο φακελάκι, άλλης ποικιλίας, δεν ήθελα να ανακατέψω τους δύο καφέδες, αλλα ούτε και να πετάξω τον παλιό, άρα έφτιαξα ένα καφέ σε διπλό καλαθάκι ήταν δεν ήταν 10 γραμμάρια...
Δεν έφτανε καν το τάμπερ στον πάτο για να πατήσει τον καφέ.
Χωρίς φυσικά να έχω και πολλές ελπίδες οτι θα βγει καφές της προκοπής, ρίχνω δύο παγάκια στο νερόπλυμα που έφτιαξα και τον πίνω.
Παιδιά είχε ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια γεύση-κατακάθι, δεν ξερω πως να την περιγράψω, που έχουν τα περισσότερα μαγαζιά έξω. Και νόμιζα τόσο καιρό οτι οφείλεται σε κομμένο απ το πρωί καφέ..
Ενώ σε μένα ήταν φρέσκος καφές, φρεσκοκομμένος, αλλα κατάφερα με λάθος ποσότητα να βγάλω λάθος "άρωμα".
Σήμερα έβγαλα ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα.
Μου τελείωσε ο καφές, και πριν ανοίξω νέο φακελάκι, άλλης ποικιλίας, δεν ήθελα να ανακατέψω τους δύο καφέδες, αλλα ούτε και να πετάξω τον παλιό, άρα έφτιαξα ένα καφέ σε διπλό καλαθάκι ήταν δεν ήταν 10 γραμμάρια...
Δεν έφτανε καν το τάμπερ στον πάτο για να πατήσει τον καφέ.
Χωρίς φυσικά να έχω και πολλές ελπίδες οτι θα βγει καφές της προκοπής, ρίχνω δύο παγάκια στο νερόπλυμα που έφτιαξα και τον πίνω.
Παιδιά είχε ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια γεύση-κατακάθι, δεν ξερω πως να την περιγράψω, που έχουν τα περισσότερα μαγαζιά έξω. Και νόμιζα τόσο καιρό οτι οφείλεται σε κομμένο απ το πρωί καφέ..
Ενώ σε μένα ήταν φρέσκος καφές, φρεσκοκομμένος, αλλα κατάφερα με λάθος ποσότητα να βγάλω λάθος "άρωμα".
When life throws you curves, aim for the apex
Re: Η πρώτη μου εμπειρία
(john21) Δεν ειναι νερουλος μετα?Εκτος και αν ετσι τον πινεις.Πιστευω τον φτιαχνεις σε διπλο καλαθακι ετσι δεν ειναι?
- john21
- Δημοσιεύσεις: 349
- Εγγραφή: Παρ Μαρ 14, 2014 12:45 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Ns Oscar
- Μύλος:: Sette 270
- 2ος Μύλος:: Pharos 2
- Οι καφέδες μου:: Taf,Taresso,Kudu,Cup10
- Τοποθεσία: Κομοτηνή
Re: Η πρώτη μου εμπειρία
Όχι ο καφές είναι μια χαρά. Ναι σε διπλό καλαθάκι κάνω με 18gr καφέ. Για να μην σε μπερδέψω έχω βρει το σωστό κόψιμο και εκχύλιση 60ml σε 25-30 δευτερόλεπτα και μετά περνάω άλλα 30ml από τον ίδιο καφέ και είμαι οk.
- UltiMo_
- Δημοσιεύσεις: 959
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
- Μύλος:: Baratza Sette 270
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
- Τοποθεσία: Βόλος
Re: Η πρώτη μου εμπειρία
Δοκίμασε αντί να περάσεις 30ml απο τον ίδιο καφέ, να βάλεις 30ml νερό απ το ψυγείο..
When life throws you curves, aim for the apex
Re: Η πρώτη μου εμπειρία
Χμ θα τσεκαρο και τις δυο εκδοχες που ειπατε........Εγω παντως καταλαβα μετα απο καιρο οτι το καλαθακι μου το διπλο δεν περνει 19γρ και εχω ξενερωσει πολυ....Περνει μετρημενα με ψηφιακι ζυγαρια 10-11 το πολυ γραμμαρια.Και το καλητερο κοψημο μεχρι στιγμης το πετυχα στον αραμπικα 100%..Να τον δοκιμασεται και θα με θυμηθητε....