Σελίδα 43 από 51

Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.

Δημοσιεύτηκε: Τρί Φεβ 23, 2021 12:50 am
από vinok
Πουλάει κ χωριστα το μεγαλο καλαθακι στο barista ,εκτος απο το σετακι με τα 7 καλαθακια!

Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιουν 07, 2021 7:08 am
από spoke79
Γεια χαρά.Μια παρατήρηση,νομίζω την παραθέτω στο σωστό θέμα.
Εχω την εντύπωση οτι οσο κρυώνει ο καφές (πινω ζεστό εσπρέσο σκέτο) τόσο περισσότερο διακρίνω και τις ατέλειες του.μιλάω για το πρώτο τέταρτο εικοσάλεπτο το πολύ μισάωρο.(δεν λεω να μείνει μια ώρα και δύο με 10ml και το κατακαθακι)

Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιουν 07, 2021 8:31 am
από johnsin
Να ανακατεύεις με ένα κουταλάκι τον καφέ για να μην αλλάζει η γεύση. Αλλιώς πίνεις το καϊμάκι που είναι γλυκό στην αρχή και μετά σου έρχονται οι υπόλοιπες γεύσεις .

Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιουν 07, 2021 11:30 am
από Jousis
spoke79 έγραψε:
Δευ Ιουν 07, 2021 7:08 am
μιλάω για το πρώτο τέταρτο εικοσάλεπτο το πολύ μισάωρο
Εννοείς να τον έχεις φτιάξει και να μείνει στον πάγκο/τραπέζι 20-30 λεπτά;
Δεν διακρίνεις ατέλειες, απλά πίνεις χαλασμένο καφέ, όχι εσπρέσσο.

Βγαίνει, ανακατέβεις με κουταλάκι, πίνεις και μετά φτιάχνεις τον επόμενο :D
2-3 άντε 4 λεπτά είσαι οκ. Πάλι όμως κουταλάκι πριν πιείς.

Για long term απόλαυση/παρέα: καπουτσίνο (ίσως), φρέντο, τσάι, χαμομήλι, γάλα με κουλουράκια.

Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιουν 07, 2021 2:08 pm
από johnsin
Για long term απόλαυση/παρέα: καπουτσίνο (ίσως), φρέντο, τσάι, χαμομήλι, γάλα με κουλουράκια.
Κορυφή
Τον κάνεις φρεντο και σου κρατεί αρκετά

Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 09, 2021 9:57 am
από spoke79
johnsin έγραψε:
Δευ Ιουν 07, 2021 8:31 am
Να ανακατεύεις με ένα κουταλάκι τον καφέ για να μην αλλάζει η γεύση. Αλλιώς πίνεις το καϊμάκι που είναι γλυκό στην αρχή και μετά σου έρχονται οι υπόλοιπες γεύσεις .
Τον ανακατεύω στην αρχη.θέλει ξανά μετα ?

Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 09, 2021 10:00 am
από spoke79
Jousis έγραψε:
Δευ Ιουν 07, 2021 11:30 am
spoke79 έγραψε:
Δευ Ιουν 07, 2021 7:08 am
μιλάω για το πρώτο τέταρτο εικοσάλεπτο το πολύ μισάωρο
Εννοείς να τον έχεις φτιάξει και να μείνει στον πάγκο/τραπέζι 20-30 λεπτά;
Δεν διακρίνεις ατέλειες, απλά πίνεις χαλασμένο καφέ, όχι εσπρέσσο.

Ναι.τον φτιάχνω,τον ανακατεύω και μεχρι να τον πιω περνάει κανα μισάωρο μπορει και 40αλεπτο.....κακό?
χαλάει μετά το τέταρτο περίπου δλδ ?

Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 09, 2021 2:57 pm
από Jousis
spoke79 έγραψε:
Τετ Ιουν 09, 2021 10:00 am
Ναι.τον φτιάχνω,τον ανακατεύω και μεχρι να τον πιω περνάει κανα μισάωρο μπορει και 40αλεπτο.....κακό?
χαλάει μετά το τέταρτο περίπου δλδ ?
Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα :)

Εγώ ψηφίζω μαξ 3 λεπτά και μετά νεροχύτης.
Αν θέλω καφέ για παρέα, φτιάχνω φρέντο.

Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 10, 2021 3:13 pm
από spoke79
:shock:

Ειναι ένα θέμα.... :D
Αυτοι που κανουν coffe tasting έχουν καποιο golden rule στα πόσα λεπτά δοκιμάζουν?
Πάντως νομίζω οτι πρέπει να κρατήσω το τιπ για φρέντο .. :D
Η αληθεια είναι οτι στα πρώτα λεπτά είναι κόλαση ο καφες .

Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.

Δημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 11, 2021 10:40 pm
από Stavrosa
Καλησπέρα και από εμένα. Σε μια άλλη συζήτηση είχα θέμα με το σχεδόν ανύπαρκτο καϊμακι και γενικά με το καφέ κατέληξα ότι είναι μπαγιάτικος. Τώρα πήρα φρεσκότατο προ λίγο ημερών ψήσιμο. Αντιμετωπίζω το ακριβώς ανάποδο μου βγάζει πάρα πολύ καϊμακι και σιγά σιγά μετα απο 1 λεπτό περίπου αν τον αφήσω το καϊμακι μειώνετε αλλά και πάλι πολύ καϊμακι κατά την εκχύλιση. Την θερμοκρασία την εχω 92 γιατί 95 που την είχα μου έβγαζε μια πιο πικρίλα και τωρα κάπως ήρθε στα γούστα μου