Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
- G.K
- Δημοσιεύσεις: 288
- Εγγραφή: Τετ Σεπ 26, 2012 5:57 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: G.B Modified By GK
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Porlex Mini
- Τοποθεσία: Χανια
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
συμφωνα με οτι συζητηθηκε εδω καθε τραβηγμα της λαβης ειναι 7,5 γραμμαρια.
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Σε όλους τους μύλους με δοσομετρητή μπροστά αυτό ρυθμίζεται. Πχ ο Anfim Best έρχεται ρυθμισμένος περίπου στα 6.5g και μπορείς να ανεβάσεις/κατεβάσεις την δόση σε βήματα των περίπου 0.7g.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Giwrgos
- Δημοσιεύσεις: 448
- Εγγραφή: Τρί Σεπ 04, 2012 9:16 pm
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Ascaso I Mini I-2
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Δηλαδη φτιαχνουν καφε με 7γρ πανω κατω?
Και σε φρεντο εσπρεσο μια δοση εβαλαν..μηπως τοτε τα 20γρ που βαζουμε ειναι υπερβολικη ποσοτητα?
Και σε φρεντο εσπρεσο μια δοση εβαλαν..μηπως τοτε τα 20γρ που βαζουμε ειναι υπερβολικη ποσοτητα?
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Tα 16 gr και πανω αφορουν τους specialty καφεδες .
- Giwrgos
- Δημοσιεύσεις: 448
- Εγγραφή: Τρί Σεπ 04, 2012 9:16 pm
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Ascaso I Mini I-2
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Οπότε πρέπει να χρησιμοποιούμε μόνο καλαθάκι για μικρές ποσότητες ?
- glf
- Δημοσιεύσεις: 130
- Εγγραφή: Παρ Αύγ 30, 2013 8:36 pm
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Wega Mininova EPU
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- Τοποθεσία: Κοζάνη
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Η δόση ρυθμίζεται όσο θέλει ο μπαριστας
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Oi καφεδες απο λουμιδη, coffeeway kai starbucks θεωρουνται speciallity?
Αν οχι, ποση ειναι η σωστη δοσολογια γι αυτους?
Αν οχι, ποση ειναι η σωστη δοσολογια γι αυτους?
-
- Δημοσιεύσεις: 222
- Εγγραφή: Κυρ Ιαν 22, 2012 1:09 pm
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: QM Silvano Evo
- Μύλος:: Niche zero
- Τοποθεσία: Λευκωσία
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Γιάννη οι καφέδες που αναφέρεις δεν είναι specialty, ούτε καν πλησιάζουν την ποιοτητα ενός specialty καφέ.
-
- Δημοσιεύσεις: 329
- Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 28, 2012 5:37 pm
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: LaSanMarco 95 single
- Μύλος:: LaSanMarco sm90t
- 2ος Μύλος:: Mazzer SJ
- Οι καφέδες μου:: φρεσκαδουρες
- Τοποθεσία: Νεα Αρτακη, Manchester
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Αν λες οτι ειναι πολυ φρεσκος ο καφες τοτε οι φυσαλιδες οφειλονται σε αυτο.Κωστας έγραψε:Παιδια καλησπέρα,
εχω και γω να ρωτησω κατι όσον αφορα το καιμάκι. Ενώ οι χρόνοι μου ειναι καλοι, ο καφες φρεσκος, και εχω και μύλο, το καιμάκι κανει πολλες φυσαλλιδες. Αυτο σε τι πιστευετε οτι οφείλεται;
Οπως σωστα ειπε και ο Μιχαλης δεν εχουν καμια σχεση με σπεσιαλιτυ.toxotis70 έγραψε:Oi καφεδες απο λουμιδη, coffeeway kai starbucks θεωρουνται speciallity?
Αν οχι, ποση ειναι η σωστη δοσολογια γι αυτους?
Αν θες να βαλεις μονο καλαθακι για να βγαλεις μονο εσπρεσσο εχε κατα νου οτι θα πρεπει. αφου θα αλλαξεις τα γρ του καφε να αλλαξεις και το κοψιμο ετσι ωστε να εισαι παλι στο σωστο χρονο. Αν πας με το κοψιμο που εχεις για διπλο εσπρεσσο να φτιαξεις μονό εσπρεσσο το μονο που θα καταφερεις θα ειναι να βγαλεις το μονό εσπρεσσεακι σε 8 δευτερολεπτα.Giwrgos έγραψε:Οπότε πρέπει να χρησιμοποιούμε μόνο καλαθάκι για μικρές ποσότητες ?
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
εφοσον δεν ειναι speciality, ποση ποσοτητα αλεμσενου καφε απο εμας πρεπει να βαλουμε στο πορταφιλτερ απο αυτα τα χαρμανια ?