Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
-
- Δημοσιεύσεις: 37
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 11, 2017 9:08 am
- Όνομα: Stelios
- Μηχανή:: Lelit PL41 tem pid
- Μύλος:: Graef 702
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Πουλάει κ χωριστα το μεγαλο καλαθακι στο barista ,εκτος απο το σετακι με τα 7 καλαθακια!
-
- Δημοσιεύσεις: 51
- Εγγραφή: Κυρ Μαρ 07, 2021 5:13 pm
- Όνομα: konstantinos
- Μηχανή:: Lelit Anna
- Τοποθεσία: athens
- Επικοινωνία:
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Γεια χαρά.Μια παρατήρηση,νομίζω την παραθέτω στο σωστό θέμα.
Εχω την εντύπωση οτι οσο κρυώνει ο καφές (πινω ζεστό εσπρέσο σκέτο) τόσο περισσότερο διακρίνω και τις ατέλειες του.μιλάω για το πρώτο τέταρτο εικοσάλεπτο το πολύ μισάωρο.(δεν λεω να μείνει μια ώρα και δύο με 10ml και το κατακαθακι)
Εχω την εντύπωση οτι οσο κρυώνει ο καφές (πινω ζεστό εσπρέσο σκέτο) τόσο περισσότερο διακρίνω και τις ατέλειες του.μιλάω για το πρώτο τέταρτο εικοσάλεπτο το πολύ μισάωρο.(δεν λεω να μείνει μια ώρα και δύο με 10ml και το κατακαθακι)
- johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Να ανακατεύεις με ένα κουταλάκι τον καφέ για να μην αλλάζει η γεύση. Αλλιώς πίνεις το καϊμάκι που είναι γλυκό στην αρχή και μετά σου έρχονται οι υπόλοιπες γεύσεις .
-
- Δημοσιεύσεις: 259
- Εγγραφή: Πέμ Δεκ 29, 2016 3:46 am
- Μηχανή:: nespresso
- 2η Μηχανή:: lelit mara x
- Μύλος:: niche zero
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Εννοείς να τον έχεις φτιάξει και να μείνει στον πάγκο/τραπέζι 20-30 λεπτά;
Δεν διακρίνεις ατέλειες, απλά πίνεις χαλασμένο καφέ, όχι εσπρέσσο.
Βγαίνει, ανακατέβεις με κουταλάκι, πίνεις και μετά φτιάχνεις τον επόμενο
2-3 άντε 4 λεπτά είσαι οκ. Πάλι όμως κουταλάκι πριν πιείς.
Για long term απόλαυση/παρέα: καπουτσίνο (ίσως), φρέντο, τσάι, χαμομήλι, γάλα με κουλουράκια.
- johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Τον κάνεις φρεντο και σου κρατεί αρκετάΓια long term απόλαυση/παρέα: καπουτσίνο (ίσως), φρέντο, τσάι, χαμομήλι, γάλα με κουλουράκια.
Κορυφή
-
- Δημοσιεύσεις: 51
- Εγγραφή: Κυρ Μαρ 07, 2021 5:13 pm
- Όνομα: konstantinos
- Μηχανή:: Lelit Anna
- Τοποθεσία: athens
- Επικοινωνία:
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Jousis έγραψε: ↑Δευ Ιουν 07, 2021 11:30 amΕννοείς να τον έχεις φτιάξει και να μείνει στον πάγκο/τραπέζι 20-30 λεπτά;
Δεν διακρίνεις ατέλειες, απλά πίνεις χαλασμένο καφέ, όχι εσπρέσσο.
Ναι.τον φτιάχνω,τον ανακατεύω και μεχρι να τον πιω περνάει κανα μισάωρο μπορει και 40αλεπτο.....κακό?
χαλάει μετά το τέταρτο περίπου δλδ ?
-
- Δημοσιεύσεις: 51
- Εγγραφή: Κυρ Μαρ 07, 2021 5:13 pm
- Όνομα: konstantinos
- Μηχανή:: Lelit Anna
- Τοποθεσία: athens
- Επικοινωνία:
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Ειναι ένα θέμα....
Αυτοι που κανουν coffe tasting έχουν καποιο golden rule στα πόσα λεπτά δοκιμάζουν?
Πάντως νομίζω οτι πρέπει να κρατήσω το τιπ για φρέντο ..
Η αληθεια είναι οτι στα πρώτα λεπτά είναι κόλαση ο καφες .
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Καλησπέρα και από εμένα. Σε μια άλλη συζήτηση είχα θέμα με το σχεδόν ανύπαρκτο καϊμακι και γενικά με το καφέ κατέληξα ότι είναι μπαγιάτικος. Τώρα πήρα φρεσκότατο προ λίγο ημερών ψήσιμο. Αντιμετωπίζω το ακριβώς ανάποδο μου βγάζει πάρα πολύ καϊμακι και σιγά σιγά μετα απο 1 λεπτό περίπου αν τον αφήσω το καϊμακι μειώνετε αλλά και πάλι πολύ καϊμακι κατά την εκχύλιση. Την θερμοκρασία την εχω 92 γιατί 95 που την είχα μου έβγαζε μια πιο πικρίλα και τωρα κάπως ήρθε στα γούστα μου