Φίλε μου, αν μετά από μερικά καφεδάκια, χωρίς σωστό tamper και με όχι επαγγελματικό εξοπλισμό, πέτυχες να βγάλεις αποτελέσματα εφάμιλλα με speciality καφέδες που έχεις πιει έξω, τότε εσύ πρέπει να μας πεις τι έκανες!!! ένα χρόνο προσπαθώ και ακόμα 3 καφέδες στη σειρά εξαιρετικούς δεν έχω καταφέρει. Για εμένα, αν σου αρέσει το αποτέλεσμα, οι χρόνοι έρχονται σε δεύτερη μοίρα!Nikolas έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 10, 2021 2:08 pmΜετα απο αρκετους καφεδες εβγαλα ενα πολυ ικανοποιητικο αποτελεσμα πολυ κοντα με παρομοιους καφεδες που εχω πιει σε speciality cafe εξω. Απλα ειμαι λιγο πιο εξω απο τους χρονους μου καθως δεν εχω και τον καταλληλο εξοπλισμο. Η μηχανη μου οταν πατάω οτ κουμπι βγαζει πρώτα λιγο νερο και μετα απο 2-3 δευτερολεπτα ξεκιναει κανονικα η παροχη νερου. Και δεν ξερω απο που να μετρησω οποτε μου βγαζει
Με 19 γρ καφε 45 γρ out αλλα οι χρονοι ειναι περιεργοι
Απο 22 μεχρι 30 δευτερολεπτα. Αλλα το αποτέλεσμα ειναι ικανοποιητικο.
Δεν εχω βεβαια σωστο tamper οποτε το πατημα μου καθε φορα μπορει να ειναι αρκετα διαφορετικο.
Ταλαιπωρια λιγο ο graef 702 με την κατακρατηση καφε αλλα δεν ασχολούμαι παρα πολυ σε καθε κοψιμο να τον αδειασω τελειως απο τον καφε.
Καμια αλλη συμβουλη;;; ευχαριστω πολυ και παλι
Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
-
- Δημοσιεύσεις: 123
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 08, 2020 3:20 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: N. Simonelli OscarII
- 2η Μηχανή:: Lelit Mara X
- Μύλος:: Timemore Scuptor 78s
- 2ος Μύλος:: Timemore Chestnut X
- Τοποθεσία: Καλαμάτα
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Χαχαχ παρομοια ειπα και προφανως σε οχι ολο το φασμα του καφε. Δηλαδη ο καφες που πηρα απο κοκομβια και η εκτελεση που έκανα εμοιαζε πολυ με καφε που επινα για αρκετο καιρο σε ενα σπεσιαλιτι καφε. Προφανως δεν εχουν σχεση αλλα πλησιαζουν. Επισης να λαβεις και υπόψιν οτι ειμαι και ενθουσιασμενος που εβγαλα ενα καφε που να πινεται ευχαριστα με ιδιαιτερες γευσεις που σπάνια βρισκεις σε καφε εξω με αυτα που σερβιρουν.geoiron έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 10, 2021 4:02 pmΦίλε μου, αν μετά από μερικά καφεδάκια, χωρίς σωστό tamper και με όχι επαγγελματικό εξοπλισμό, πέτυχες να βγάλεις αποτελέσματα εφάμιλλα με speciality καφέδες που έχεις πιει έξω, τότε εσύ πρέπει να μας πεις τι έκανες!!! ένα χρόνο προσπαθώ και ακόμα 3 καφέδες στη σειρά εξαιρετικούς δεν έχω καταφέρει. Για εμένα, αν σου αρέσει το αποτέλεσμα, οι χρόνοι έρχονται σε δεύτερη μοίρα!Nikolas έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 10, 2021 2:08 pmΜετα απο αρκετους καφεδες εβγαλα ενα πολυ ικανοποιητικο αποτελεσμα πολυ κοντα με παρομοιους καφεδες που εχω πιει σε speciality cafe εξω. Απλα ειμαι λιγο πιο εξω απο τους χρονους μου καθως δεν εχω και τον καταλληλο εξοπλισμο. Η μηχανη μου οταν πατάω οτ κουμπι βγαζει πρώτα λιγο νερο και μετα απο 2-3 δευτερολεπτα ξεκιναει κανονικα η παροχη νερου. Και δεν ξερω απο που να μετρησω οποτε μου βγαζει
Με 19 γρ καφε 45 γρ out αλλα οι χρονοι ειναι περιεργοι
Απο 22 μεχρι 30 δευτερολεπτα. Αλλα το αποτέλεσμα ειναι ικανοποιητικο.
Δεν εχω βεβαια σωστο tamper οποτε το πατημα μου καθε φορα μπορει να ειναι αρκετα διαφορετικο.
Ταλαιπωρια λιγο ο graef 702 με την κατακρατηση καφε αλλα δεν ασχολούμαι παρα πολυ σε καθε κοψιμο να τον αδειασω τελειως απο τον καφε.
Καμια αλλη συμβουλη;;; ευχαριστω πολυ και παλι
- Earendil
- Δημοσιεύσεις: 212
- Εγγραφή: Σάβ Δεκ 15, 2018 6:01 pm
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: ECM Classika PID II
- Μύλος:: Eureka M. Specialita
- Οι καφέδες μου:: Kenya AA Ndumberi | Colombia El Cedral
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Όπως είπε ο geoiron αν το αποτέλεσμα στο cup σε καλύπτει, μη δίνεις τόση σημασία στο χρόνο. Τα αποτελέσματα που βλέπω δεν είναι τόσο εκτός, όπως τα πρώτα σου εξάλλου.Nikolas έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 10, 2021 2:08 pmΜετα απο αρκετους καφεδες εβγαλα ενα πολυ ικανοποιητικο αποτελεσμα πολυ κοντα με παρομοιους καφεδες που εχω πιει σε speciality cafe εξω. Απλα ειμαι λιγο πιο εξω απο τους χρονους μου καθως δεν εχω και τον καταλληλο εξοπλισμο. Η μηχανη μου οταν πατάω οτ κουμπι βγαζει πρώτα λιγο νερο και μετα απο 2-3 δευτερολεπτα ξεκιναει κανονικα η παροχη νερου. Και δεν ξερω απο που να μετρησω οποτε μου βγαζει
Με 19 γρ καφε 45 γρ out αλλα οι χρονοι ειναι περιεργοι
Απο 22 μεχρι 30 δευτερολεπτα. Αλλα το αποτέλεσμα ειναι ικανοποιητικο.
Δεν εχω βεβαια σωστο tamper οποτε το πατημα μου καθε φορα μπορει να ειναι αρκετα διαφορετικο.
Ταλαιπωρια λιγο ο graef 702 με την κατακρατηση καφε αλλα δεν ασχολούμαι παρα πολυ σε καθε κοψιμο να τον αδειασω τελειως απο τον καφε.
Καμια αλλη συμβουλη;;; ευχαριστω πολυ και παλι
Αν καταφέρεις να βγάζεις καλό αποτέλεσμα όσο κανείς το αγροτικό σου, είσαι σούπερ
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Ευχαριστώ για το χρονο σου. Θα ξαναεπανελθω σε αλλους 20 καφεδες με πιο ασφαλη συμπερασματααEarendil έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 10, 2021 6:08 pmΌπως είπε ο geoiron αν το αποτέλεσμα στο cup σε καλύπτει, μη δίνεις τόση σημασία στο χρόνο. Τα αποτελέσματα που βλέπω δεν είναι τόσο εκτός, όπως τα πρώτα σου εξάλλου.Nikolas έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 10, 2021 2:08 pmΜετα απο αρκετους καφεδες εβγαλα ενα πολυ ικανοποιητικο αποτελεσμα πολυ κοντα με παρομοιους καφεδες που εχω πιει σε speciality cafe εξω. Απλα ειμαι λιγο πιο εξω απο τους χρονους μου καθως δεν εχω και τον καταλληλο εξοπλισμο. Η μηχανη μου οταν πατάω οτ κουμπι βγαζει πρώτα λιγο νερο και μετα απο 2-3 δευτερολεπτα ξεκιναει κανονικα η παροχη νερου. Και δεν ξερω απο που να μετρησω οποτε μου βγαζει
Με 19 γρ καφε 45 γρ out αλλα οι χρονοι ειναι περιεργοι
Απο 22 μεχρι 30 δευτερολεπτα. Αλλα το αποτέλεσμα ειναι ικανοποιητικο.
Δεν εχω βεβαια σωστο tamper οποτε το πατημα μου καθε φορα μπορει να ειναι αρκετα διαφορετικο.
Ταλαιπωρια λιγο ο graef 702 με την κατακρατηση καφε αλλα δεν ασχολούμαι παρα πολυ σε καθε κοψιμο να τον αδειασω τελειως απο τον καφε.
Καμια αλλη συμβουλη;;; ευχαριστω πολυ και παλι
Αν καταφέρεις να βγάζεις καλό αποτέλεσμα όσο κανείς το αγροτικό σου, είσαι σούπερ
-
- Δημοσιεύσεις: 85
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 08, 2020 9:53 am
- Όνομα: Manos
- Μηχανή:: Lelit Elizabeth
- Μύλος:: Baratza sette 270wi
- Οι καφέδες μου:: Jacobs prof,hacienda blend,cup 10
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Καλησπέρα σε όλους
Έχω το εξής πρόβλημα. Όλοι οι καφέδες που είχα μέχρι τώρα έπαιζαν από 23-30 δευτερόλεπτα. Ο μύλος που χρησιμοποιώ είναι ο baratza sette 270 wi. Η ρύθμιση που είχα στον μυλο ήταν στο γράμμα Ε και στους αριθμούς έπαιζα από το 2 ως το 5 ( οι κάτοχοι του μυλου ξέρουν).
Πρόσφατα αγόρασα καφέ από γνωστό καφεκοπτειο (εδώ μέσα) ο οποίος προτείνεται για εκχυλιση στα 30 -35 δευτερόλεπτα. Όσο λεπτά και αν έκοψα ,στο 1 συγκεκριμένα και στο γράμμα Α η από κάτω ρύθμιση...ο καφές τρέχει ποτάμι. Έχετε κάποια ιδέα?
Έχω το εξής πρόβλημα. Όλοι οι καφέδες που είχα μέχρι τώρα έπαιζαν από 23-30 δευτερόλεπτα. Ο μύλος που χρησιμοποιώ είναι ο baratza sette 270 wi. Η ρύθμιση που είχα στον μυλο ήταν στο γράμμα Ε και στους αριθμούς έπαιζα από το 2 ως το 5 ( οι κάτοχοι του μυλου ξέρουν).
Πρόσφατα αγόρασα καφέ από γνωστό καφεκοπτειο (εδώ μέσα) ο οποίος προτείνεται για εκχυλιση στα 30 -35 δευτερόλεπτα. Όσο λεπτά και αν έκοψα ,στο 1 συγκεκριμένα και στο γράμμα Α η από κάτω ρύθμιση...ο καφές τρέχει ποτάμι. Έχετε κάποια ιδέα?
- Hatori
- Δημοσιεύσεις: 575
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Eureka atom 75 titan
- Τοποθεσία: Δράμα
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Ποιος καφές ήταν;manos0013 έγραψε: ↑Σάβ Ιαν 16, 2021 4:30 pmΚαλησπέρα σε όλους
Έχω το εξής πρόβλημα. Όλοι οι καφέδες που είχα μέχρι τώρα έπαιζαν από 23-30 δευτερόλεπτα. Ο μύλος που χρησιμοποιώ είναι ο baratza sette 270 wi. Η ρύθμιση που είχα στον μυλο ήταν στο γράμμα Ε και στους αριθμούς έπαιζα από το 2 ως το 5 ( οι κάτοχοι του μυλου ξέρουν).
Πρόσφατα αγόρασα καφέ από γνωστό καφεκοπτειο (εδώ μέσα) ο οποίος προτείνεται για εκχυλιση στα 30 -35 δευτερόλεπτα. Όσο λεπτά και αν έκοψα ,στο 1 συγκεκριμένα και στο γράμμα Α η από κάτω ρύθμιση...ο καφές τρέχει ποτάμι. Έχετε κάποια ιδέα?
- Hatori
- Δημοσιεύσεις: 575
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Eureka atom 75 titan
- Τοποθεσία: Δράμα
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Ημερομηνία ψησίματος; Μήπως ήταν πολλές μέρες ανοιχτός; Αλλιώς αν δεν είναι ο καφές μήπως πρέπει να καθαρίσεις τον μύλο;
-
- Δημοσιεύσεις: 85
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 08, 2020 9:53 am
- Όνομα: Manos
- Μηχανή:: Lelit Elizabeth
- Μύλος:: Baratza sette 270wi
- Οι καφέδες μου:: Jacobs prof,hacienda blend,cup 10
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
29 Δεκ. λεει ημερομηνια ψησιματος . Καθαρισα τον μυλο , ξανα δοκιμασα και παλι τιποτα.Ποταμι,στα 13-1 δευτερολεπτα εχει
γεμισει το ποτηρακι
Ο μυλος ειναι ενος μηνα, οποτε αποκλειεται να εχουν φαγωθει τα μαχαιρια.
Επισης ο μυλος ειχε στην συσκευασια 2 ροδελες οι οποιες με καποιο τροπο αν τις χρησιμοποιήσεις
φερνουν πιο κοντα τα μαχαιρια για πιο λεπτη αλεση ,αλλα το θεωρω κουλο να χρειαζονται απο τοσο νωρις.
γεμισει το ποτηρακι
Ο μυλος ειναι ενος μηνα, οποτε αποκλειεται να εχουν φαγωθει τα μαχαιρια.
Επισης ο μυλος ειχε στην συσκευασια 2 ροδελες οι οποιες με καποιο τροπο αν τις χρησιμοποιήσεις
φερνουν πιο κοντα τα μαχαιρια για πιο λεπτη αλεση ,αλλα το θεωρω κουλο να χρειαζονται απο τοσο νωρις.