Χαλαρές video παρουσιάσεις εκχυλίσεων.

Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
Άβαταρ μέλους
Y.V
Δημοσιεύσεις: 1644
Εγγραφή: Δευ Δεκ 06, 2010 1:06 pm
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Χαλαρές video παρουσιάσεις εκχυλίσεων.

Δημοσίευση από Y.V » Κυρ Νοέμ 10, 2013 12:50 pm

O μονός όμως δεν βoλεύει όταν θέλεις να φτιάχνεις και cappuccino, αφου πρεπει να μοιράζεις τον διπλό καφέ σε δύο φλυτζάνια.

Άβαταρ μέλους
Hillmaster
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: Παρ Ιουν 28, 2013 3:47 pm
Όνομα: Ηλίας
Μηχανή:: Gaggia Classic 2013
2η Μηχανή:: Illy Iperespresso
Μύλος:: Ποτέ ξανά Mahlkoenig
Οι καφέδες μου:: Σκέτοι, και διπλοί
Τοποθεσία: Γέρακας

Re: Χαλαρές video παρουσιάσεις εκχυλίσεων.

Δημοσίευση από Hillmaster » Κυρ Νοέμ 10, 2013 12:50 pm

dio έγραψε:Λιγο περιεργη μου φαινεται αυτη η κρεμα...τι καφες ειναι αραγε? :a014:
Με βάση τον τίτλο του βίντεο, ο καφές είναι Lavazza Crema E Aroma (Blue package)

dio

Re: Χαλαρές video παρουσιάσεις εκχυλίσεων.

Δημοσίευση από dio » Κυρ Νοέμ 10, 2013 12:51 pm

Χρηστο..
Εναλλακτικα μπορεις να αγορασεις μια la marzocco που δεν εχει αυτα τα τραγικα spouts.. :lol:

dio

Re: Χαλαρές video παρουσιάσεις εκχυλίσεων.

Δημοσίευση από dio » Κυρ Νοέμ 10, 2013 12:52 pm

Σωστα Ηλια δε το προσεξα με συνεπηρε η εκχυληση.. :a016:

Tolis

Re: Χαλαρές video παρουσιάσεις εκχυλίσεων.

Δημοσίευση από Tolis » Κυρ Νοέμ 10, 2013 12:54 pm

y.v έγραψε:O μονός όμως δεν βoλεύει όταν θέλεις να φτιάχνεις και cappuccino, αφου πρεπει να μοιράζεις τον διπλό καφέ σε δύο φλυτζάνια.
Γιαννη εγω τον καπουτσινο τον φτιαχνω με διπλο εσπρεσο παντως για μενα και ειμαι ο μονος που πινω καφε σπιτι.Οι επισκεπτες απο τασιμο, χαχαχα!

Άβαταρ μέλους
Hillmaster
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: Παρ Ιουν 28, 2013 3:47 pm
Όνομα: Ηλίας
Μηχανή:: Gaggia Classic 2013
2η Μηχανή:: Illy Iperespresso
Μύλος:: Ποτέ ξανά Mahlkoenig
Οι καφέδες μου:: Σκέτοι, και διπλοί
Τοποθεσία: Γέρακας

Re: Χαλαρές video παρουσιάσεις εκχυλίσεων.

Δημοσίευση από Hillmaster » Κυρ Νοέμ 10, 2013 1:07 pm

dio έγραψε:Σωστα Ηλια δε το προσεξα με συνεπηρε η εκχυληση.. :a016:
Τις περισσότερες φορές, είναι μπροστά στα μάτια μας αυτό που ψάχνουμε :mrgreen:

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα ρωτήσω και εγώ ο αδαής τους πιο έμπειρους.

Για τη διακεκομμένη ροή της παραπάνω εκχύλισης, ως επί το πλείστον ευθύνονται τα spouts ή γενικά το κόψιμο - διανομή του καφέ στο καλαθάκι;

Παίρνω αρκετές φορές τέτοιες εκχυλίσεις και δεν ξέρω τι ακριβώς ευθύνεται γι' αυτό. Κάποιες φορές το αποδίδω, στο ότι ανάβει το θερμοστοιχείο (σβήνει η λυχνία της θερμοκρασίας εκχύλισης) κατά τη διάρκεια της εκχύλισης, με αποτέλεσμα να περνά πιο "κρύο" νερό μέσα από το puck.

Πάντως, η γεύση που παίρνω δεν είναι άσχημη.

Tolis

Re: Χαλαρές video παρουσιάσεις εκχυλίσεων.

Δημοσίευση από Tolis » Κυρ Νοέμ 10, 2013 1:23 pm

Βασικα το ΜΟΝΟ κριτηριο πρεπει να ειναι η γευση.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8794
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Χαλαρές video παρουσιάσεις εκχυλίσεων.

Δημοσίευση από Christos » Κυρ Νοέμ 10, 2013 1:36 pm

Ηλία θα έλεγα ότι είναι συνδυασμός πραγμάτων και δύσκολα να απομονωθεί ένας παράγοντας μόνο όταν έχεις αυτούς τους εκροείς. Οι εκροείς δεν ευθύνονται τόσο για το πρόβλημα όσο για το πως αυτό εκδηλώνεται οπτικά. Για διαγνώσεις ένα naked pf είναι απαραίτητο.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση το κόψιμο σίγουρα ευθύνεται γιατί είναι πιο ψιλά απ΄ότι πρέπει. 'Έχω video από άλλη εκχύλιση στα 27s που οι ροές είναι πολύ καλύτερες και συνεχείς. Επίσης στην περίπτωση μου έχω και κάποια μικροθεματάκια με το πόσο οριζόντια κάθεται η μηχανή στον πάγκο. Θα έπρεπε όλες οι μηχανές και ειδικά αυτές στην τιμή της Silvia να έρχονται με ποδαράκια ρυθμιζόμενα καθ΄ύψος.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Hillmaster
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: Παρ Ιουν 28, 2013 3:47 pm
Όνομα: Ηλίας
Μηχανή:: Gaggia Classic 2013
2η Μηχανή:: Illy Iperespresso
Μύλος:: Ποτέ ξανά Mahlkoenig
Οι καφέδες μου:: Σκέτοι, και διπλοί
Τοποθεσία: Γέρακας

Re: Χαλαρές video παρουσιάσεις εκχυλίσεων.

Δημοσίευση από Hillmaster » Κυρ Νοέμ 10, 2013 3:38 pm

Σίγουρα η γεύση είναι το βασικό κριτήριο, αλλά άμα συνοδεύεται και από την εικόνα μιας ωραίας εκχύλισης, είναι πιο ολοκληρωμένο το "πακέτο".

Η επόμενη αγορά είναι σίγουρα ένα κομμένο κλείστρο (naked pf).

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Άβαταρ μέλους
Y.V
Δημοσιεύσεις: 1644
Εγγραφή: Δευ Δεκ 06, 2010 1:06 pm
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Χαλαρές video παρουσιάσεις εκχυλίσεων.

Δημοσίευση από Y.V » Κυρ Νοέμ 10, 2013 4:11 pm

H γευση δεν είναι βασικό κριτήριο...Είναι το απαιτούμενο!
Η σωστη εικόνα της εκχύλισης είναι ένας βασικός παράγων που θα μας κάνει να φτασουμε στην άριστη γευση!
Καλη εικόνα εκχύλισης αλλά κακή γευση, υπο προυποθεσεις, μπορείς να έχεις.
Ομως είναι αδύνατον να έχεις κακή εικόνα εκχύλισης και άριστη γευση. (αναλόγως με το πρόβλημα, κάπου θα υπολείπεται. Είτε λίγο, είτε αρκετα, είτε πολύ)
Οπότε δεν νομίζω εδώ ότι ταιριάζει το «το ΜΟΝΟ κριτηριο πρεπει να ειναι η γευση»
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Y.V την Κυρ Νοέμ 10, 2013 4:15 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Απάντηση