Πρώτες εκχυλίσεις Ascaso i2 mini+Krups
Re: Πρώτες εκχυλίσεις Ascaso i2 mini+Krups
Κώστα καλησπέρα. Δυστυχώς δεν μπορώ να στείλω pm, οπότε αναγκαστικά θέτω τις ερωτήσεις εδώ. Έχω μια Krups xp4020 (χωρίς το γαλλικό) η οποία έχει το ίδιο portafilter με τη δικιά σου.
1) Το 52αρι τάμπερ (φαντάζομαι είναι αυτό: http://cafetaf.gr//index.php?route=prod ... uct_id=112) από την taf ταιριάζει στο non pressurized της Vivo;
2) Υπάρχει διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα σε σχέση με το pressurized της Krups ή τη διαφορά την κάνει μόνο η προσθήκη του μύλου;
3) Σκέφτεσαι αναβάθμιση της μηχανής σου ή προς το παρόν είσαι ικανοποιημένος;
1) Το 52αρι τάμπερ (φαντάζομαι είναι αυτό: http://cafetaf.gr//index.php?route=prod ... uct_id=112) από την taf ταιριάζει στο non pressurized της Vivo;
2) Υπάρχει διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα σε σχέση με το pressurized της Krups ή τη διαφορά την κάνει μόνο η προσθήκη του μύλου;
3) Σκέφτεσαι αναβάθμιση της μηχανής σου ή προς το παρόν είσαι ικανοποιημένος;
- madrivermadonus
- Δημοσιεύσεις: 216
- Εγγραφή: Δευ Αύγ 08, 2011 4:55 pm
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Gaggia baby black
- 2η Μηχανή:: Krups xp4020 non pre
- Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro
Re: Πρώτες εκχυλίσεις Ascaso i2 mini+Krups
1)Το 52αρι αμφιβάλλω αν θα κάνει καθως απο οσο μέτρησα το καλαθάκι είναι 51,5mm.Αρα μαλλον θελω 51mm που ακομα δεν εχω βρει εντος Ελλαδας.
2)Η διαφορά του non presurized απο το presurized ειναι στο οτι με το non απελευθερώνονται περισσότερα αρωματα και μπορείς να παίξεις πλέον με το tamping κατι που ειναι ανουσιο στο presurized.
Επίσης, το presurized μπορει να μπουκωσει ειδικα με ψιλο καφε.
3)Μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος καθως κανω το κέφι μου με μια καφετιέρα που προσφέρει καφέ σε λιγο χρόνο (δεν θελει προθερμανση παραπανω απο 1-2 λεπτα)
και ειναι υβριδικη καθως κανει και Γαλλικο
Ωστόσο, αν το μικροβιο με χτυπησει περισσοτερο ισως να γλυκοκοιταξω καμια μια Baby .
Αν σε ενδιαφέρει ο καλος espresso θα σου πρότεινα να παρεις το συγκεκριμένο μυλο.
Αυτο βεβαια θα πρέπει να συνδυαστεί με μεράκι και βέβαια απαραίτητα την αγορά καλού καφε.
2)Η διαφορά του non presurized απο το presurized ειναι στο οτι με το non απελευθερώνονται περισσότερα αρωματα και μπορείς να παίξεις πλέον με το tamping κατι που ειναι ανουσιο στο presurized.
Επίσης, το presurized μπορει να μπουκωσει ειδικα με ψιλο καφε.
3)Μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος καθως κανω το κέφι μου με μια καφετιέρα που προσφέρει καφέ σε λιγο χρόνο (δεν θελει προθερμανση παραπανω απο 1-2 λεπτα)
και ειναι υβριδικη καθως κανει και Γαλλικο
Ωστόσο, αν το μικροβιο με χτυπησει περισσοτερο ισως να γλυκοκοιταξω καμια μια Baby .
Αν σε ενδιαφέρει ο καλος espresso θα σου πρότεινα να παρεις το συγκεκριμένο μυλο.
Αυτο βεβαια θα πρέπει να συνδυαστεί με μεράκι και βέβαια απαραίτητα την αγορά καλού καφε.
Re: Πρώτες εκχυλίσεις Ascaso i2 mini+Krups
Κωστα δε ξερω αν βρηκες tamper αν οχι δες εδω http://www.madebyknock.com/buy.htmlmadrivermadonus έγραψε:Καλημέρα!
Το Γιώργο τον γνωρίζω και μου έχει δώσει πολλές συμβουλές.
Θα συνεχισω τις δοκιμές και θα επανέλθω με βίντεο.
Υ.Σ. φίλε dio είδα οτι έχεις μια krups. Τι καλαθάκι έχει? 51mm? >Αν ναι έχεις βρει αναλογο tamper?
Ευχαριστώ παιδιά!
- madrivermadonus
- Δημοσιεύσεις: 216
- Εγγραφή: Δευ Αύγ 08, 2011 4:55 pm
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Gaggia baby black
- 2η Μηχανή:: Krups xp4020 non pre
- Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro
Re: Πρώτες εκχυλίσεις Ascaso i2 mini+Krups
Ευχαριστω Διονυση.
Εχω 2 αποριες:
1) μου μενει νερο στο καλαθακι μετα την εκχυλιση.
Μηπως θα πρέπει να βάλω περισσότερο καφέ η να ψιλοκοψω παραπανω?
Κατα τα αλλα ο καφες ειναι αρκετα καλος.
2)Βάζω 14 γρ καφέ και σταματαω την εκχυλιση στα 40 ml περίπου ( μου ξεκινάει blonding απο τα 20-30ml).
Με 18 γρ καφε πρεπει να βγαλω ενα διπλο espresso (60ml?)
Δηλαδη για μονο espresso (30ml) ποσο καφε πρέπει να βαλω?
Εχω 2 αποριες:
1) μου μενει νερο στο καλαθακι μετα την εκχυλιση.
Μηπως θα πρέπει να βάλω περισσότερο καφέ η να ψιλοκοψω παραπανω?
Κατα τα αλλα ο καφες ειναι αρκετα καλος.
2)Βάζω 14 γρ καφέ και σταματαω την εκχυλιση στα 40 ml περίπου ( μου ξεκινάει blonding απο τα 20-30ml).
Με 18 γρ καφε πρεπει να βγαλω ενα διπλο espresso (60ml?)
Δηλαδη για μονο espresso (30ml) ποσο καφε πρέπει να βαλω?
-
- Δημοσιεύσεις: 62
- Εγγραφή: Τετ Δεκ 28, 2011 10:12 pm
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Fiorenzato T80D WEGA
- Οι καφέδες μου:: Οποιος παραδιδει αμεσα
- Τοποθεσία: Ηρακλειο κρητης
Re: Πρώτες εκχυλίσεις Ascaso i2 mini+Krups
Με το να μενει νερο στο καλαθακι σημαινει οτι βαζεις λιγο καφε και των κοβεις πολυ ψιλο ,γνωμη μου ξεκινα απο τα 17 γραμμαρια και βλεπεις που σου αρεσει ποιο πολυ,οι specialty καφεδες θελουν υψηλοι δοσολογια,τα παρακατω λινκ νομιζω οτι θα σε βοηθησουν
viewtopic.php?f=4&t=972
viewtopic.php?f=4&t=1761
viewtopic.php?f=4&t=1708
viewtopic.php?f=4&t=972
viewtopic.php?f=4&t=1761
viewtopic.php?f=4&t=1708
Οταν δεις οτι τιποτα δεν σου λιπει τοτε ο κοσμος ολος ειναι δικος σου
Re: Πρώτες εκχυλίσεις Ascaso i2 mini+Krups
Συμφωνω με τον aggelo.
Εγω παντως διπλο με αυτη την μηχανη δε μπορω να βγαλω!
Βαζω 14 gr και βγαζω 30 ml στα 25 secs .
Εγω παντως διπλο με αυτη την μηχανη δε μπορω να βγαλω!
Βαζω 14 gr και βγαζω 30 ml στα 25 secs .
Re: Πρώτες εκχυλίσεις Ascaso i2 mini+Krups
Βρε παλληκαρια δεν χωραει 17 γρ το καλαθακι αυτο κι αν τα στριμωξει με το που θα το κουμπωσει θα βρει για τα καλα στην ντουζιερα και θα σπασει.Ειναι καταδικασμενος να παιξει με πολυ ψιλο κοψιμο σε αυτη τη μηχανη και λασπωμενο πακ.Στην τελικη δεν εχει καμμια σημασια γιατι μπορει να βγαλει ενα πολυ καλο καφεδακι μακραν καλυτερο απο το presurized καλαθι αλλα και σε καμμια περιπτωση οπως θα εβγαινε σε 58αρι απο μια ΒΑΒΥ πχ.
Ενα αλλο προβλημα ειναι το temperature surfing που ειναι τελειως απαραιτητο σε αυτη τη μηχανη.Αν εγχυλισει με την ψηλοτερη θερμοκρασια του θερμοστατη θα εχει μπουκωμα κι αν με την χαμηλοτερη θα εχει νερουλιασμα για τα ιδια γρ. με το ιδιο κοψιμο παντα.
Αυτο που πρεπει να κανεις σε αυτη τη φαση ειναι να μαθεις να την δουλευεις με τα γρ. που χωραει οριακα το καλαθακι σου και ψιλο κοψιμο σε σωστη θερμοκρασια.
Δεν νομιζω οτι μπορει να βγει καλο καφεδακι με 14 γρ και πανω απο 35ml στα 25 δευτερα σε αυτη την μηχανη.
Ενα αλλο προβλημα ειναι το temperature surfing που ειναι τελειως απαραιτητο σε αυτη τη μηχανη.Αν εγχυλισει με την ψηλοτερη θερμοκρασια του θερμοστατη θα εχει μπουκωμα κι αν με την χαμηλοτερη θα εχει νερουλιασμα για τα ιδια γρ. με το ιδιο κοψιμο παντα.
Αυτο που πρεπει να κανεις σε αυτη τη φαση ειναι να μαθεις να την δουλευεις με τα γρ. που χωραει οριακα το καλαθακι σου και ψιλο κοψιμο σε σωστη θερμοκρασια.
Δεν νομιζω οτι μπορει να βγει καλο καφεδακι με 14 γρ και πανω απο 35ml στα 25 δευτερα σε αυτη την μηχανη.
Re: Πρώτες εκχυλίσεις Ascaso i2 mini+Krups
Οριακα Δημητρη χωραει 14.5 gr και οντως πανω απο τα 30 ml δε λεει...
μολις εκανα ενα stretto στα 14.5 gr και 30 sec
Λιγο light για τα γουστα μου!αλλα μην εχουμε και τρελλες απαιτησεις...ηδη με το καλαθακι αυτο το αποτελεσμα ειναι μακραν απο πριν!!
Εμενα παντως μια χαρα με βολεψε για δευτερη μηχανη.Τσακ-μπαμ πινεις ενα στα γρηγορα
Και δυο φωτο εεε...μην ειμαστε και αχαριστοι!
μολις εκανα ενα stretto στα 14.5 gr και 30 sec
Λιγο light για τα γουστα μου!αλλα μην εχουμε και τρελλες απαιτησεις...ηδη με το καλαθακι αυτο το αποτελεσμα ειναι μακραν απο πριν!!
Εμενα παντως μια χαρα με βολεψε για δευτερη μηχανη.Τσακ-μπαμ πινεις ενα στα γρηγορα
Και δυο φωτο εεε...μην ειμαστε και αχαριστοι!
Re: Πρώτες εκχυλίσεις Ascaso i2 mini+Krups
Το πρωί πήρα ένα φίλτρο της f880, ένα ανταλλακτικό ακροφύσιο της xp5220, παρήγγειλα το συγκεκριμένο tamper http://www.ebay.co.uk/itm/51mm-espresso ... 982wt_1190 και θα παραγγείλω και ένα μύλο. Αν μείνω ευχαριστημένος από φρεσκοαλεσμένο καφέ θα παραγγείλω τον ascaso ι2 mini και θα έχω ξεμπερδέψει με ένα 200αρικο προς το παρόν. Διαφορετικά θα πάω για μεγαλύτερη αναβάθμιση. Να σημειώσω ότι με ικανοποίησε -για πρώτη φορά- αρκετά το αποτέλεσμα με το ακροφύσιο της xp5220.
Ο λόγος που συνέχισα να παλέυω τη συγκεκριμένη καφετιέρα για το αφρόγαλο είναι τα παρακάτω βίντεο:
http://www.youtube.com/watch?v=ODq6GNohsm0
http://www.youtube.com/watch?v=C8LpAKa_ckI
http://www.youtube.com/watch?v=U1QjZC-UCsc
http://www.youtube.com/watch?v=aa-3fP753Hc
Οι διαρροή που αναφέρουν αρκετοί, προέρχεται από το σημείο που βιδώνει το τεπόζιτο στο κάτω μέρος του κυρίου σώματος. Δεν έχουν τοποθετηθεί λαστιχάκια, οπότε το νερό που διαφεύγει από το τεπόζιτο κυλάει στο κάτω μέρος.
Ο λόγος που συνέχισα να παλέυω τη συγκεκριμένη καφετιέρα για το αφρόγαλο είναι τα παρακάτω βίντεο:
http://www.youtube.com/watch?v=ODq6GNohsm0
http://www.youtube.com/watch?v=C8LpAKa_ckI
http://www.youtube.com/watch?v=U1QjZC-UCsc
http://www.youtube.com/watch?v=aa-3fP753Hc
Οι διαρροή που αναφέρουν αρκετοί, προέρχεται από το σημείο που βιδώνει το τεπόζιτο στο κάτω μέρος του κυρίου σώματος. Δεν έχουν τοποθετηθεί λαστιχάκια, οπότε το νερό που διαφεύγει από το τεπόζιτο κυλάει στο κάτω μέρος.
Και εγώ γύρω στα 35-40 ml βαριά σταματάω(όχι με φρέσκο). Μετά νερουλιάζει.dio έγραψε:Συμφωνω με τον aggelo.
Εγω παντως διπλο με αυτη την μηχανη δε μπορω να βγαλω!
Βαζω 14 gr και βγαζω 30 ml στα 25 secs .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος marios28 την Σάβ Απρ 07, 2012 11:40 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- madrivermadonus
- Δημοσιεύσεις: 216
- Εγγραφή: Δευ Αύγ 08, 2011 4:55 pm
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Gaggia baby black
- 2η Μηχανή:: Krups xp4020 non pre
- Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro
Re: Πρώτες εκχυλίσεις Ascaso i2 mini+Krups
Διονύση ωραίες φωτο. Ζηλεψα και θα ανεβάσω κι εγω. Συμφωνώ απόλυτα με οσα λες.
Μάριε ωραίο το tamper. Μαλλον θα το πάρω κι εγω.
Με το καλαθακι της vivo και το μυλο θα δεις μεγαλη διαφορα. Κι εγω επαιρνα τον jacobs απο σουπερ μαρκετ ο οποιος αν εβαζες και λιγη ζαχαριτσα ηταν σουπερ.
Αν ομως τον επινες σκετο ηταν ενας flat καφες οπως και ολοι οι αλλοι.
Δοκιμασε να πιεις σκετο ενα specialty καφε και θα γευτεις αλλα 15 γευσεις που πριν δεν ενιωθες.
Οσο για το αφρογαλα, εγω βγαζω το ακροφυσιο οπως στο τριτο βιντεο και γινεται τελειο. Με το ακροφυσιο δεν καταφερα να κανω αφρογαλα οπως πρεπει (για latte art).
Μάριε ωραίο το tamper. Μαλλον θα το πάρω κι εγω.
Με το καλαθακι της vivo και το μυλο θα δεις μεγαλη διαφορα. Κι εγω επαιρνα τον jacobs απο σουπερ μαρκετ ο οποιος αν εβαζες και λιγη ζαχαριτσα ηταν σουπερ.
Αν ομως τον επινες σκετο ηταν ενας flat καφες οπως και ολοι οι αλλοι.
Δοκιμασε να πιεις σκετο ενα specialty καφε και θα γευτεις αλλα 15 γευσεις που πριν δεν ενιωθες.
Οσο για το αφρογαλα, εγω βγαζω το ακροφυσιο οπως στο τριτο βιντεο και γινεται τελειο. Με το ακροφυσιο δεν καταφερα να κανω αφρογαλα οπως πρεπει (για latte art).