Το 2,5 δεν ξέρω τι είναι..ειναι αναλόγως το μύλο που στο έκοψε. Ε χωρίς μύλο ..δεν μπορείς νακανεις και πολλά. Την επόμενη φορά που θα πας θα ζητησεις πιο λεπτό από το 2.5 και θα δοκιμάσεις.
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
Δημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 06, 2020 1:51 pm
από madnifestah
πρώτη μου εκχύλιση (που πινόταν) με το γυμνό.. τριπλό καλάθι, 21gr In - 47 out σε 30 δεύτερα.... το ότι έκανε τρις κώνους και άργησε να γίνει ένας είναι normal;;
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
Δημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 07, 2020 10:03 am
από Luckees
Οι 3 κώνοι δεν είναι οτι καλύτερο και η εμφάνιση του καφέ πρώτα από τις τρύπες της περιφέρειας δείχνει οτι ο καφές εκεί προβάλλει λιγότερη αντίσταση. Κάνε λίγο καλύτερη κατανομή σπρώχνοντας καφέ προς την περιφέρεια. Είσαι σε καλό δρόμο.
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
Δημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 09, 2020 1:49 pm
από madnifestah
Να κάτι που δεν θα ήξερα ότι κάνω λάθος χωρίς το γυμνό. Όντως βοήθησε αρκετά η καλύτερη κατανομή...
Mεγάλη διαφορά από τα 17gr στα 21gr, η guatemala δίνει καλύτερα και έχει πολύ ποιο ωραία κρέμα... κοντεύουμε! https://roasters-kolektiva.com/product/ ... uetenango/
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
Δημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 14, 2020 11:06 pm
από panos0121
Να ανεβασω κι εγω μια για γνωματευση..την πρωτη μου..20gr in 26 out 40sec καφες Ethiopia - Moplaco - Guji Hambela 7 ημερων..δυστυχως ο φωτισμος δεν ειναι και ο καλυτερος..
Νέος στο άθλημα, αλλα λάτρης του espresso, σας παρακολουθώ εδω και αρκετούς μηνες. Τελικα κατέληξα με την δικη μου μηχανή κι απο χθες το βραδυ ξεκίνησα τις δικες μου προσπάθειες.
Λοιπόν, εξοπλισμός Lelit PL41 TEM PID, χωρις μύλο προς το παρον. Χαρμάνι Brazil Carmo Estate
Κόψιμο αυτο που μου εκανε ο φιλος απο το Terasso.
Καλο distribution και πάτημα (ετσι νομιζω κι ετσι φαινεται οπτικά)
Προσπάθειες,
1. 18 gr in, 36,3 gr out, 22 sec
2. 19 gr in, 37,3 gr out, 22 sec
3. 17 gr in, 40 gr out, 26 sec
Σε ολες τις προσπάθειες πηρα πικρό και αρκετά ξινό αποτέλεσμα.
Αυτο που παρατήρησα ειναι οτι η πρωτη σταγόνα πέφτει πολυ νωρις γυρω στο 3ο δευτερόλεπτο.
Αυτο σημαινει οτι θελει πιο ψιλό κόψιμο. Εκτος απο αυτο, Αφου προς το παρον δεν μπορω να το δοκιμασω, καποια αλλη συμβουλή;
Ευχαριστω!