Δυστυχώς έχει τελειώσει.dio έγραψε:...
by the way αυτον τον Fazenda Cachoeira γιατι δεν τον βλεπω στραβος ειμαι?
Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- psycho
- Δημοσιεύσεις: 766
- Εγγραφή: Τετ Φεβ 17, 2010 2:39 pm
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Simonelli Musica
- Μύλος:: Mazzer SJ
- Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
Βάλε κανα 19αρι να τον ευχαριστηθείς!
Πάλι υπερβολικός γίνομαι??
Πάλι υπερβολικός γίνομαι??
- Y.V
- Δημοσιεύσεις: 1644
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 06, 2010 1:06 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
Μπά δεν νομίζω...
Κι εγώ σε μερικούς καφέδες είμαι των μεγάλων δόσεων.
Κι εγώ σε μερικούς καφέδες είμαι των μεγάλων δόσεων.
- Y.V
- Δημοσιεύσεις: 1644
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 06, 2010 1:06 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
Αντε μπράβο...
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
Και μια εκχυλιση απο μενα με γυμνο PF (Ναι να καλα ο Γιωργος που μου δανεισε το γυμνο)...
Τι βλεπετε εσεις σαν πιο εμπειροι?Αργησε να σχηματιστει ο κωνος λιγο?
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
Εγώ εδώ παρατηρώ κάτι άλλο που δεν ξέρω αν έχει σημασία στο αποτέλεσμα του φλιτζανιού ,στην γεύση και ότι συνεπάγεται αυτή,αλλά με ενδιαφέρει να καταλάβω γιατί εδώ ο κώνος ξεκινάει από το κέντρο και επεκτείνετε προς τα έξω και στο βίντεο που παραθέτω ξεκινάει από έξω και πάει προς το κέντρο. Υπάρχει κάπου λάθος στην εκχύλιση; είναι θέμα πατήματος,στρωσίματος ,κερδίζουμε ή χάνουμε με αυτή την διαφορά; Είναι άξιο λόγου; Γιατί συμβαίνει αυτό;
http://www.youtube.com/watch?v=40icx-wE ... re=related
Υ.Γ. Νίκο βλέπω δύο κανάλια (τσάνελινκ) στην εκχύλιση σου για αρκετά δευτερόλεπτα , νομίζω οτι θέλει λίγη προσπάθεια ακόμα στο στρώσιμο του καφέ (λέβελινκ) αλλά είσαι σε πάρα πολύ καλό δρόμο . Παρατηρώ και κάπως μικρό τον κώνο,εσύ τι νομίζεις;
http://www.youtube.com/watch?v=40icx-wE ... re=related
Υ.Γ. Νίκο βλέπω δύο κανάλια (τσάνελινκ) στην εκχύλιση σου για αρκετά δευτερόλεπτα , νομίζω οτι θέλει λίγη προσπάθεια ακόμα στο στρώσιμο του καφέ (λέβελινκ) αλλά είσαι σε πάρα πολύ καλό δρόμο . Παρατηρώ και κάπως μικρό τον κώνο,εσύ τι νομίζεις;
- After
- Δημοσιεύσεις: 1040
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 24, 2010 9:11 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
Αυτο που βλεπεις ειναι επειδη ο Νικος εχει κυρτο ταμπερ
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
Γιωργο απαντα για μενα , γιατι εγω δεν ξερω που οφειλεται αυτο....Αληθεια γιαυτο γινεται μικρος κωνος?
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
Έχω σχεδόν ένα χρόνο να χρησιμοποιήσω naked αλλά γενικά συτό που ισχύει είναι ότι το μέγεθος του κώνου δεν σχετίζεται απαραίτητα με την ποιότητα στην γεύση στο τελικό φλιτζάνι. Ειδικά στην περίπτωση πολύ μεγάλων κώνων μπορεί αυτό να σημαίνει μεγάλο channeling από το πλαϊνά του καλαθιού που δεν είναι καθόλου επιθυμητό.
Στην περίπτωση του Νίκου πιστεύω ότι ο μικρός κώνος οφείλεται στο ότι έχει περιορισμένη ροή (ξεπερνάει τα 32s μου φαίνεται για τα 50+ ml) λόγω ψιλότερου κοψίματος ή περισσότερου καφέ και φυσικά στα χαρακτηριστικά του καφέ όπως RD και πόσες μέρες έχει που ανοίχτηκε η συσκευασία.
Στην ερώτηση του Νίκου πιστεύω ότι το ιδανικό είναι να δεις τις πρώτες σταγόνες καφέ ταυτόχρονα σε όλες τις οπές του καλαθιού.
Στην περίπτωση του Νίκου πιστεύω ότι ο μικρός κώνος οφείλεται στο ότι έχει περιορισμένη ροή (ξεπερνάει τα 32s μου φαίνεται για τα 50+ ml) λόγω ψιλότερου κοψίματος ή περισσότερου καφέ και φυσικά στα χαρακτηριστικά του καφέ όπως RD και πόσες μέρες έχει που ανοίχτηκε η συσκευασία.
Στην ερώτηση του Νίκου πιστεύω ότι το ιδανικό είναι να δεις τις πρώτες σταγόνες καφέ ταυτόχρονα σε όλες τις οπές του καλαθιού.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.