Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf

Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8794
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf

Δημοσίευση από Christos » Τετ Ιουν 08, 2011 1:28 am

dio έγραψε:...
by the way αυτον τον Fazenda Cachoeira γιατι δεν τον βλεπω στραβος ειμαι?
Δυστυχώς έχει τελειώσει.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
psycho
Δημοσιεύσεις: 766
Εγγραφή: Τετ Φεβ 17, 2010 2:39 pm
Όνομα: Νίκος
Μηχανή:: Simonelli Musica
Μύλος:: Mazzer SJ
Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf

Δημοσίευση από psycho » Πέμ Ιουν 09, 2011 10:51 pm

Βάλε κανα 19αρι να τον ευχαριστηθείς!
Πάλι υπερβολικός γίνομαι?? :f010:

Άβαταρ μέλους
Y.V
Δημοσιεύσεις: 1644
Εγγραφή: Δευ Δεκ 06, 2010 1:06 pm
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf

Δημοσίευση από Y.V » Πέμ Ιουν 09, 2011 11:31 pm

Μπά δεν νομίζω...
Κι εγώ σε μερικούς καφέδες είμαι των μεγάλων δόσεων.

dio

Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf

Δημοσίευση από dio » Πέμ Ιουν 09, 2011 11:32 pm

εχω γεμισει και το τριπλο.... :priest:

Άβαταρ μέλους
Y.V
Δημοσιεύσεις: 1644
Εγγραφή: Δευ Δεκ 06, 2010 1:06 pm
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf

Δημοσίευση από Y.V » Πέμ Ιουν 09, 2011 11:47 pm

Αντε μπράβο... :a049:

nikp81

Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf

Δημοσίευση από nikp81 » Κυρ Ιουν 12, 2011 6:21 pm


Και μια εκχυλιση απο μενα με γυμνο PF (Ναι να καλα ο Γιωργος που μου δανεισε το γυμνο)...
Τι βλεπετε εσεις σαν πιο εμπειροι?Αργησε να σχηματιστει ο κωνος λιγο?

Hobis

Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf

Δημοσίευση από Hobis » Δευ Ιουν 13, 2011 1:31 am

Εγώ εδώ παρατηρώ κάτι άλλο που δεν ξέρω αν έχει σημασία στο αποτέλεσμα του φλιτζανιού ,στην γεύση και ότι συνεπάγεται αυτή,αλλά με ενδιαφέρει να καταλάβω γιατί εδώ ο κώνος ξεκινάει από το κέντρο και επεκτείνετε προς τα έξω και στο βίντεο που παραθέτω ξεκινάει από έξω και πάει προς το κέντρο. Υπάρχει κάπου λάθος στην εκχύλιση; είναι θέμα πατήματος,στρωσίματος ,κερδίζουμε ή χάνουμε με αυτή την διαφορά; Είναι άξιο λόγου; Γιατί συμβαίνει αυτό;

http://www.youtube.com/watch?v=40icx-wE ... re=related


Υ.Γ. Νίκο βλέπω δύο κανάλια (τσάνελινκ) στην εκχύλιση σου για αρκετά δευτερόλεπτα , νομίζω οτι θέλει λίγη προσπάθεια ακόμα στο στρώσιμο του καφέ (λέβελινκ) αλλά είσαι σε πάρα πολύ καλό δρόμο .:oneup: Παρατηρώ και κάπως μικρό τον κώνο,εσύ τι νομίζεις;

Άβαταρ μέλους
After
Δημοσιεύσεις: 1040
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 24, 2010 9:11 pm
Όνομα: Γιωργος
Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
Μύλος:: Mazzer Major
Οι καφέδες μου:: Hello Africa
Τοποθεσία: Αθηνα

Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf

Δημοσίευση από After » Δευ Ιουν 13, 2011 10:47 am

Αυτο που βλεπεις ειναι επειδη ο Νικος εχει κυρτο ταμπερ ;)
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........

nikp81

Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf

Δημοσίευση από nikp81 » Δευ Ιουν 13, 2011 10:52 am

Γιωργο απαντα για μενα , γιατι εγω δεν ξερω που οφειλεται αυτο....Αληθεια γιαυτο γινεται μικρος κωνος?

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8794
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf

Δημοσίευση από Christos » Δευ Ιουν 13, 2011 11:23 am

Έχω σχεδόν ένα χρόνο να χρησιμοποιήσω naked αλλά γενικά συτό που ισχύει είναι ότι το μέγεθος του κώνου δεν σχετίζεται απαραίτητα με την ποιότητα στην γεύση στο τελικό φλιτζάνι. Ειδικά στην περίπτωση πολύ μεγάλων κώνων μπορεί αυτό να σημαίνει μεγάλο channeling από το πλαϊνά του καλαθιού που δεν είναι καθόλου επιθυμητό.
Στην περίπτωση του Νίκου πιστεύω ότι ο μικρός κώνος οφείλεται στο ότι έχει περιορισμένη ροή (ξεπερνάει τα 32s μου φαίνεται για τα 50+ ml) λόγω ψιλότερου κοψίματος ή περισσότερου καφέ και φυσικά στα χαρακτηριστικά του καφέ όπως RD και πόσες μέρες έχει που ανοίχτηκε η συσκευασία.
Στην ερώτηση του Νίκου :priest: πιστεύω ότι το ιδανικό είναι να δεις τις πρώτες σταγόνες καφέ ταυτόχρονα σε όλες τις οπές του καλαθιού.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Απάντηση