Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf

Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
cristofer96
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 08, 2019 10:43 pm

Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf

Δημοσίευση από cristofer96 » Σάβ Δεκ 18, 2021 9:53 pm

καλησπέρα σας :clap:
Μόλις βγήκε αυτό το video που εξηγεί τις διάφορες απο ενα pf φτηνο σε παραγωγή και ένα pf ακριβείας και πόσο σημαντικό είναι για την παρασκευή καφε
https://www.youtube.com/watch?v=3oFV88PzEFE
Espresso Machine Baskets Explained

thanospl68
Δημοσιεύσεις: 89
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 02, 2021 3:24 pm
Όνομα: Θάνος
Μηχανή:: Lellit Plust PID+μαν
Μύλος:: Eureka Mignon Manual
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf

Δημοσίευση από thanospl68 » Σάβ Δεκ 25, 2021 9:49 pm

Καλησπέρα και χρόνια πολλά

Μία εκχύλιση από μένα
Καφές: Serpe blend speciality (τοπικός roaster)
18gr IN
35 OUT
time: 26sec
basket La Marzocco ~17gr
Tamper Motta lightening palm tamper 58.5mm auto leveling ρυθμισμένο σε βάθος 11.5μμ (αυτό ακόμα το ψάχνω)
Distribution: DIY με βελόνα σε φελλό και ίσιωμα με δάχτυλο πριν το tamping

Πήρα ένα καφεδάκι με ισσοροπία στην γεύση μεταξύ οξύτητας και πικρίλας, έντονη μεστή γεύση dark chocolate. Κρέμα σκούρα καστανή τιγρέ με διάρκεια και επίγευση dark chocolate. Αρκετά ως πολύ καλό αποτέλεσμα μια και τον δουλέυω/δοκιμάζω αρκετά τις τελευταίες 2-3 βδομάδες (Ο εξοπλισμός είναι 4 εβδομάδων). Τα όποια σχόλιά σας ευπρόσδεκτα.

https://youtu.be/BLVg58-0TW4

Άβαταρ μέλους
Hatori
Δημοσιεύσεις: 575
Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
2η Μηχανή:: Aeropress
Μύλος:: Eureka atom 75 titan
Τοποθεσία: Δράμα

Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf

Δημοσίευση από Hatori » Σάβ Δεκ 25, 2021 11:27 pm

thanospl68 έγραψε:
Σάβ Δεκ 25, 2021 9:49 pm
Καλησπέρα και χρόνια πολλά

Μία εκχύλιση από μένα
Καφές: Serpe blend speciality (τοπικός roaster)
18gr IN
35 OUT
time: 26sec
basket La Marzocco ~17gr
Tamper Motta lightening palm tamper 58.5mm auto leveling ρυθμισμένο σε βάθος 11.5μμ (αυτό ακόμα το ψάχνω)
Distribution: DIY με βελόνα σε φελλό και ίσιωμα με δάχτυλο πριν το tamping

Πήρα ένα καφεδάκι με ισσοροπία στην γεύση μεταξύ οξύτητας και πικρίλας, έντονη μεστή γεύση dark chocolate. Κρέμα σκούρα καστανή τιγρέ με διάρκεια και επίγευση dark chocolate. Αρκετά ως πολύ καλό αποτέλεσμα μια και τον δουλέυω/δοκιμάζω αρκετά τις τελευταίες 2-3 βδομάδες (Ο εξοπλισμός είναι 4 εβδομάδων). Τα όποια σχόλιά σας ευπρόσδεκτα.

https://youtu.be/BLVg58-0TW4
Εξαιρετικά !!!

thanospl68
Δημοσιεύσεις: 89
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 02, 2021 3:24 pm
Όνομα: Θάνος
Μηχανή:: Lellit Plust PID+μαν
Μύλος:: Eureka Mignon Manual
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf

Δημοσίευση από thanospl68 » Κυρ Δεκ 26, 2021 9:17 pm

:oneup:

argi
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 29, 2022 9:10 am
Όνομα: αργυρης
Μηχανή:: ecm puristika
2η Μηχανή:: delonghi dedici
Μύλος:: eureka mignon zero
Οι καφέδες μου:: covim pasalaqua blucaffe paradiso
Τοποθεσία: Βουλα

Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf

Δημοσίευση από argi » Κυρ Μαρ 06, 2022 11:40 am

αν καποιος μενει νοτια (γλυφαδα και γυρω)
θα ηθελα να δουμε τι αποτελεσματα εχω με κομμενο πορταφιλτερ
για ανταλλαγη αποψεων και τεχνικων.
Μπορειτε να στειλετε pm
ευχαριστω

pankostas
Δημοσιεύσεις: 194
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 08, 2015 11:01 pm
Όνομα: Κωστας
Μηχανή:: LELIT PL41TEM
Μύλος:: Mignon Specialita
Οι καφέδες μου:: ?
Τοποθεσία: Κατερίνη

Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf

Δημοσίευση από pankostas » Τετ Μάιος 04, 2022 9:51 pm

...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pankostas την Τετ Μάιος 04, 2022 9:54 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

pankostas
Δημοσιεύσεις: 194
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 08, 2015 11:01 pm
Όνομα: Κωστας
Μηχανή:: LELIT PL41TEM
Μύλος:: Mignon Specialita
Οι καφέδες μου:: ?
Τοποθεσία: Κατερίνη

Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf

Δημοσίευση από pankostas » Τετ Μάιος 04, 2022 9:54 pm

Μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας για αυτή την εκχύλιση?
Αγόρασα σήμερα γυμνό portafilter.
Καφές είναι ipanema , 18gr in 34 out σε 33".
Τι πρέπει να προσέξω? Τι να βελτιώσω?

https://youtu.be/HDQHYNpJ-cs

serqual
Δημοσιεύσεις: 64
Εγγραφή: Τρί Ιαν 21, 2020 2:25 pm
Όνομα: Σεραφείμ
Μηχανή:: Lelit PL41 TEM Pid
Μύλος:: Baratza Sette 270wi
Τοποθεσία: Athens

Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf

Δημοσίευση από serqual » Πέμ Μάιος 05, 2022 8:57 am

η εκχύληση φαίνεται καλή. Θα δοκίμαζα να κόψω τον καφέ λίγο πιο χοντρά, για να ανεβάσω τα γρ του καφέ που παίρνω σε 38-40 σε χρόνο γύρω στα 30 sec. Από την άλλη, εαν εσένα το γευστικό αποτέλεσμα που παίρνεις σε καλύπτει, όλα τα άλλα είναι θεωρία...

Άβαταρ μέλους
Hatori
Δημοσιεύσεις: 575
Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
2η Μηχανή:: Aeropress
Μύλος:: Eureka atom 75 titan
Τοποθεσία: Δράμα

Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf

Δημοσίευση από Hatori » Πέμ Μάιος 05, 2022 11:20 pm

pankostas έγραψε:
Τετ Μάιος 04, 2022 9:54 pm
Μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας για αυτή την εκχύλιση?
Αγόρασα σήμερα γυμνό portafilter.
Καφές είναι ipanema , 18gr in 34 out σε 33".
Τι πρέπει να προσέξω? Τι να βελτιώσω?

https://youtu.be/HDQHYNpJ-cs
Μια χαρά είσαι! Από γεύση ικανοποιημένος?

pankostas
Δημοσιεύσεις: 194
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 08, 2015 11:01 pm
Όνομα: Κωστας
Μηχανή:: LELIT PL41TEM
Μύλος:: Mignon Specialita
Οι καφέδες μου:: ?
Τοποθεσία: Κατερίνη

Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf

Δημοσίευση από pankostas » Παρ Μάιος 06, 2022 1:35 am

Hatori έγραψε:
Πέμ Μάιος 05, 2022 11:20 pm
pankostas έγραψε:
Τετ Μάιος 04, 2022 9:54 pm
Μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας για αυτή την εκχύλιση?
Αγόρασα σήμερα γυμνό portafilter.
Καφές είναι ipanema , 18gr in 34 out σε 33".
Τι πρέπει να προσέξω? Τι να βελτιώσω?

https://youtu.be/HDQHYNpJ-cs
Μια χαρά είσαι! Από γεύση ικανοποιημένος?
Μπορώ να πω είμαι ευχαριστημένος. Είχα πάντα το διπλό καλαθάκι, οπότε δεν μπορούσα να πάω πάνω από 17,5 γιατί μετά ακουμπούσε πάνω ο καφές και καιγόταν. 1η φορά δοκίμασα με τριπλό καλαθάκι, λόγω του γυμνού και μπορώ να πω ότι ήπια πολύ καλύτερο καφέ!
serqual έγραψε:
Πέμ Μάιος 05, 2022 8:57 am
η εκχύληση φαίνεται καλή. Θα δοκίμαζα να κόψω τον καφέ λίγο πιο χοντρά, για να ανεβάσω τα γρ του καφέ που παίρνω σε 38-40 σε χρόνο γύρω στα 30 sec. Από την άλλη, εαν εσένα το γευστικό αποτέλεσμα που παίρνεις σε καλύπτει, όλα τα άλλα είναι θεωρία...
Είμαι ικανοποιημένος μπορώ να πω! Αλλά θα δοκιμάσω και αυτό που λες. Δεν έχω να χάσω κάτι!

Απάντηση