Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
- dasimo
- Δημοσιεύσεις: 198
- Εγγραφή: Κυρ Οκτ 25, 2020 6:13 pm
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: Bezzera BZ10
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby,Aerpress
- Μύλος:: Eurika Mignon
- 2ος Μύλος:: Gaggia MDF
- Οι καφέδες μου:: Mokka, TAF, Sapid, Cup10, Kudu
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
λογικο να πήρες πίκρα απο τον yirgacheffe , δεν νομιζω και εγω οτι ειναι καφές για espresso τελικα.
-
- Δημοσιεύσεις: 178
- Εγγραφή: Τρί Μάιος 12, 2020 12:23 am
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Lelit Glenda
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: ProBarista G-IOTA
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
Αν μέτρησα σωστά 27" εκχύλισης και πήρες πικρίλα, χαμήλωσε θερμοκρασία. Προσπάθησε στους 96-97.
-
- Δημοσιεύσεις: 21
- Εγγραφή: Πέμ Ιαν 21, 2021 1:14 pm
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- Μύλος:: Baratza Sette 270
- Οι καφέδες μου:: Specialty
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
Καλημερα σε ολους κι ευχαριστω πολυ για τα σχολια. Η αληθεια ειναι οτι στις επομενες γουλιες δεν μου εβγαλε πικριλα οποτε μπορει και να εκανα λαθος. Θα κανω κι αλλες δοκιμες και θα επανελθω.
-
- Δημοσιεύσεις: 64
- Εγγραφή: Τρί Ιαν 21, 2020 2:25 pm
- Όνομα: Σεραφείμ
- Μηχανή:: Lelit PL41 TEM Pid
- Μύλος:: Baratza Sette 270wi
- Τοποθεσία: Athens
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
δοκίμασα κι εγώ να κατεβάσω από τους 102 βαθμούς στους 99 τη θερμοκρασία, αλλά νομίζω πως είχα καλύτερο αποτέλεσμα με τους 102. Η γεύση ήταν πιο βαριά και πιο περιεκτική. θα πειραματιστώ και με ενδιάμεσες θερμοκρασίες. Ο καφές που πίνω αυτόν τον καιρό είναι από το Carpo και είναι αρκετά σοκολατένιος με ελάχιστη οξύτητα.
-
- Δημοσιεύσεις: 21
- Εγγραφή: Πέμ Ιαν 21, 2021 1:14 pm
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- Μύλος:: Baratza Sette 270
- Οι καφέδες μου:: Specialty
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
Οχι, θεωρουσα οτι θα χαλασει η κρεμα. Αυτο για να ειναι πιο ισορροπημενη η γουλια το κανουμε;
- Hatori
- Δημοσιεύσεις: 575
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Eureka atom 75 titan
- Τοποθεσία: Δράμα
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
Αντί κουταλάκι μπορείς απλά να κουνήσεις κυκλικά τη κούπα να ανακατευτεί λίγο ο εσπρέσσο και να πιείς
- DgSensei
- Δημοσιεύσεις: 313
- Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2019 4:46 pm
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Eureka Mignon Crono
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
Παίδες ερώτηση. Χρησιμοποιώ το flat tamper https://www.aliexpress.com/item/1005001729116579.html το οποίο είναι 58αρι με καλαθάκι 17Lm. Έχω παρατηρήσει ότι όσο καλό wdt και να κάνω σχεδόν πάντα έχω λίγο channeling και αναρωτιομούν μήπως το καλαθάκι θέλει 58.5 tamper γιατί έχει κάθετα τοιχώματα όπως τα vst. Παίζει αυτό ή μπορεί να ευθύνεται κάτι άλλο;
-
- Δημοσιεύσεις: 466
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 07, 2019 12:58 pm
- Όνομα: Νικος
- Μηχανή:: Bezzera Unica
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Γαλατσι
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
Το 58ρι εχει αρκετο κενο λογικα κ σιγουρα δεν βοηθαει. Δεν ειναι σιγουρο πως αυτο ειναι η αιτια του channeling, αλλα μαλλον παιζει το ρολο του.
-
- Δημοσιεύσεις: 259
- Εγγραφή: Πέμ Δεκ 29, 2016 3:46 am
- Μηχανή:: nespresso
- 2η Μηχανή:: lelit mara x
- Μύλος:: niche zero
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
Όχι, όχι.
Βαθιά το κουτάλι, με μίσος, καλό ανακάτεμα.
Εάν δεν το κάνεις, πίνεις τον καφέ σε layers, που οκ, κανένα πρόβλημα, είναι μια άποψη κι αυτό.
https://www.youtube.com/watch?v=iI09bbH22vQ