Πιτσίλισμα με naked portafilter
-
cafeinomania
Re: Πιτσίλισμα με naked portafilter
Και το τελικό πάτημα δεν είναι ίσιο.
Δεν κάνει για παράδειγμα του τι πρέπει να κάνεις.
- madrivermadonus
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Gaggia baby black
- 2η Μηχανή:: Krups xp4020 non pre
- Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro
Φίλε Λοίζο ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
Χωρίς να έχω εμπειρία και εντελώς με το ένστικτο κανω tamping οπως το έγραψες και έτσι δεν έχω προβλήματα.
Πιέζω τον καφέ κάνοντας γύρω γύρω το tamper και σταδιακά επαναφέρω σε επίπεδη θέση το Tamper.
Κάτι άσχετο: πέρα απο το πιτσίλισμα δεν έχω παρατηρήσει διαφορά στη γευση μεταξύ ενος απλου tamping με ένα επίπεδο πάτημα 5 κιλών, απο την παραπάνω διαδικασία tamping.
Κάνω λάθος?
Χωρίς να έχω εμπειρία και εντελώς με το ένστικτο κανω tamping οπως το έγραψες και έτσι δεν έχω προβλήματα.
Πιέζω τον καφέ κάνοντας γύρω γύρω το tamper και σταδιακά επαναφέρω σε επίπεδη θέση το Tamper.
Κάτι άσχετο: πέρα απο το πιτσίλισμα δεν έχω παρατηρήσει διαφορά στη γευση μεταξύ ενος απλου tamping με ένα επίπεδο πάτημα 5 κιλών, απο την παραπάνω διαδικασία tamping.
Κάνω λάθος?
-
Loizos
Η διαφορά στη γεύση δεν έρχεται από το πως θα πατήσεις αλλά το αν θα έχεις channeling. Το πιτσίλισμα δείχνει channeling άρα κακή εκχύλιση. Αυτό που κάνει η συγκεκριμένη τεχνική είναι να διορθώνει λάθη κατανομής άρα και να μειώνει τις πιθανότητες για channeling. Η σωστή διαδικασία είναι αυτή που σου δίνει το καλύτερο φλυτζάνι. Δεν υπάρχει λάθος και σωστό.
- madrivermadonus
Με το naked έχω σχεδόν πάντα chaneling το οποίο πριν το naked δεν έβλεπα.
Ωστόσο, ακόμα και σε shot που έχω χωρίς chaneling δεν παρατηρώ καποια σημαντική διαφορά στη γευση.
Θα τεσταρω και το απογευμα πάντως.
Υ.Σ. να σημειωθεί οτι αν έχω chaneling είναι μικροπιτσίλισμα που διαρκεί ελάχιστα και γενικά ο κώνος είναι μια χαρά με tiger stripes, χωρίς dancing flow κτλ).
Ωστόσο, ακόμα και σε shot που έχω χωρίς chaneling δεν παρατηρώ καποια σημαντική διαφορά στη γευση.
Θα τεσταρω και το απογευμα πάντως.
Υ.Σ. να σημειωθεί οτι αν έχω chaneling είναι μικροπιτσίλισμα που διαρκεί ελάχιστα και γενικά ο κώνος είναι μια χαρά με tiger stripes, χωρίς dancing flow κτλ).
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Είναι πρόβλημα και αυτό το λίγο αλλά αν, όπως διάβασα σε άλλο post, χρησιμοποιείς ακόμα το πλαστικό tamper, είμαι εντυπωσιασμένος.
- madrivermadonus
για του λόγου το αληθές:
http://www.youtube.com/watch?v=yX7bBELd ... r_embedded
αυτος ο καφές με τον καφέ που έκανα πριν το naked δεν έχει διαφορά, τουκάχιστον στο δικό μου στόμα.
http://www.youtube.com/watch?v=yX7bBELd ... r_embedded
αυτος ο καφές με τον καφέ που έκανα πριν το naked δεν έχει διαφορά, τουκάχιστον στο δικό μου στόμα.
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Αν σε καλύπτει γευστικά δεν έχω κάτι να προσθέσω, έχεις μερικά κενά σημεία, και ο κώνος πιστεύω μεγαλώνει υπερβολικά, αλλά φαντάζομαι τόσο η μηχανή όσο και το μικρό μέγεθος του basket επηρεάζουν αρνητικά. Πιστεύω έχεις κάποια περιθώρια βελτίωσης, ειδικά μόλις βρεις ένα κανονικό tamper.
Ο καφέ πάτος πριν ξεκινήσει η εκχύλιση είναι λέρωμα από προηγούμενη εκχύλιση; Αν ναι, να καθαρίζεις το basket καλύτερα καθώς μπορεί να έχει επίδραση στην γεύση.
Ο καφέ πάτος πριν ξεκινήσει η εκχύλιση είναι λέρωμα από προηγούμενη εκχύλιση; Αν ναι, να καθαρίζεις το basket καλύτερα καθώς μπορεί να έχει επίδραση στην γεύση.
- ichalos
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: ECM Mechanika Profi
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby
- Μύλος:: Ascaso i2
- Οι καφέδες μου:: Sweet Blue @ taf
Πολύ ενδιαφέρον...
Το απόγευμα έχουμε νέες δοκιμές!!!
Το απόγευμα έχουμε νέες δοκιμές!!!
Drinking the java beans...