Θα πας στα 28 γρ στους ιδιους χρονους και μετα θα παιξεις με τη θερμοκρασια, νομιζω οτι ειναι λιγο υψηλη.
Noutation μπορεις και 3-4 στροφες να κανεις και να βαλεις και βαρος με το χερι σου
οκ θα δοκιμάσω διαφορετικές ποσότητες να δω αν αλλάξει κάτι... παντως δοκιμασα και με pid 102-103 και πηρα νομιζω καλύτερα αποτελέσματα..xristospet21 έγραψε:Την τεχνικη αυτη το natution, δεν την εχω δουλεψει ποτε οποτε δεν μπορω να σου πω αν κανεις κατι σωστα η λαθος.
Παντως η εκχυλιση σου δεν φαινεται κακη.
Δοκιμασε να βγαλεις 20γρ ροφημα, δοκιμασε 30γρ ακομα και 40 βγαζουν καποιοι, μπας και τα 25 δεν σου ταιριαζουν γευστικα.
Γενικα δοκιμαζεις με ratio 1:2, 1:1,5 και 1:1 και οπου σου αρεσει.
Εγω παντως με 19γρ καφε βγαζω 20 - 25 γρ ροφημα στα 35" pid 101 και ειναι super.
Καπου ειδα στο βιντεο κανεις flush με το pf κουμπουμενο.Γιατι?
χαχα Άσε Βασίλη γολγοθάς κάθε μέρα για 25γρ καφέ!Edesso έγραψε:Τι να σου πουμε??? Η ρουτινα σου ειναι πιο κουραστικη και απο τη δικη μουολα καλα
![]()
Θα πας στα 28 γρ στους ιδιους χρονους και μετα θα παιξεις με τη θερμοκρασια, νομιζω οτι ειναι λιγο υψηλη.
Noutation μπορεις και 3-4 στροφες να κανεις και να βαλεις και βαρος με το χερι σου
αφου και το φλιτζάνι σου βλέπω προσπαθεί να φύγει!tasosonic έγραψε:χαχα Άσε Βασίλη γολγοθάς κάθε μέρα για 25γρ καφέ!
Χρήστο να ξέρεις το βάρος του ροφήματος αλλάζει ακόμα και στον ίδιο καφέ λόγω του ψησίματος, πόσο μάλλον σε διαφορετικούς καφέδες! Για να καταλάβεις όταν ψήνω πχ μια Αιθιοπία light έχει αρκετά λιγότερα ml απο αυτήν που εχει βγάλει και λαδάκι. Η light θα σου δώσει μέτριο σώμα ενώ η καμένηxristospet21 έγραψε:20γρ ροφημα espresso ειναι 35ml, το εχω ζυγισει πολλες φορες.
30γρ ροφημα εισαι στα κοντα στα 50 ml.
Δεν ξερω βεβαια αν αλλαζει το βαρος του ροφηματος αναλογα με τον καθε καφε, αλλα δεν νομιζω.