Δεν βρίσκω τώρα το θερμόμετρο. Γύρω στους 95 βαθμούς η θερμοκρασία του νερού. Μέσα στο pack γύρω στους 98. Θα κοιτάξω πάλι.focus έγραψε:Αλήθεια, από θερμοκρασία νερού έχεις κάνει κάποια μέτρηση?
Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
- stelios
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
- 2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
- Μύλος:: OE Pharos
- Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf
- stelios
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
- 2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
- Μύλος:: OE Pharos
- Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
Tailor Made Tanzania, RD 8-Σεπτ, 14.6 γρ., κόψιμο στο 3.5, finger levelling, πολύ ελαφρύ tamping,
Μόνο 1 Pull
Βελτιώνεται. Το να το γράφεις σε βίντεο βοηθάει πάρα πολύ.
Αναρωτιέμαι μήπως έχει βουλώσει λίγο το καλαθάκι. Θα το βάλω για δυο ώρες σε ξύδι.
Μόνο 1 Pull
Βελτιώνεται. Το να το γράφεις σε βίντεο βοηθάει πάρα πολύ.
Αναρωτιέμαι μήπως έχει βουλώσει λίγο το καλαθάκι. Θα το βάλω για δυο ώρες σε ξύδι.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Καλή ιδέα Στέλιο. Η ροή από την ντουζιέρα πως είναι; έλεγξε μήπως χρειάζεται και εκεί καθάρισμα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Καλησπέρα και από εμένα παιδιά!
Σαν αρχάριος δεν ξέρω αν πρέπει να γράψω σε αυτό το thread αφού κυριώς συμβουλές ψάχνω, οπότε αν ο admin θεωρήσει ότι ξεφεύγουμε από το topic ας το κάνει ένα move.
O εξοπλισμός μου φαίνεται δίπλα, ο καφές είναι ο Taf Estate Blend και πάτησα γύρω στα 15 κιλά με το tamper 2 φορές (μετά από 3πλό tapping). Από ποσότητα γεμίζω το καλάθι τέρμα και αδείαζω κατά το leveling (δεν ήρθε ακόμα η ζυγαριά). Είναι η 4η μου προσπάθεια από χθες που ήρθαν τα καλούδια, η δεύτερη που με ικανοποίησε και στη γεύση και στην ροή.
Χίλια συγνώμη για την ποιότητα του video, εκεί που έχω τον εξοπλισμό μου δεν έχει αρκετό φως, από το επόμενο θα προσπαθήσω κάτι με φακό...
Ακούω τις συμβουλές σας.
Σαν αρχάριος δεν ξέρω αν πρέπει να γράψω σε αυτό το thread αφού κυριώς συμβουλές ψάχνω, οπότε αν ο admin θεωρήσει ότι ξεφεύγουμε από το topic ας το κάνει ένα move.
O εξοπλισμός μου φαίνεται δίπλα, ο καφές είναι ο Taf Estate Blend και πάτησα γύρω στα 15 κιλά με το tamper 2 φορές (μετά από 3πλό tapping). Από ποσότητα γεμίζω το καλάθι τέρμα και αδείαζω κατά το leveling (δεν ήρθε ακόμα η ζυγαριά). Είναι η 4η μου προσπάθεια από χθες που ήρθαν τα καλούδια, η δεύτερη που με ικανοποίησε και στη γεύση και στην ροή.
Χίλια συγνώμη για την ποιότητα του video, εκεί που έχω τον εξοπλισμό μου δεν έχει αρκετό φως, από το επόμενο θα προσπαθήσω κάτι με φακό...
Ακούω τις συμβουλές σας.
- Christos
- Συντονιστής

Ιωσήφ δεν φαίνεται στο video καθαρά. Είχες τίποτα τυφλά σημεία στο πρώτο μισό; Εάν ναι θέλει περισσότερη προσοχή στην διανομή. Επίσης καλύτερα είναι να κάνεις μόνο ένα πάτημα 15άρι και όχι δύο.
Εάν δεν υπάρχουν τυφλά σημεία τότε είναι μια χαρά εκχύλιση. Από αυτό το σημείο και πέρα σε κατευθύνει η γέυση.
Εάν δεν υπάρχουν τυφλά σημεία τότε είναι μια χαρά εκχύλιση. Από αυτό το σημείο και πέρα σε κατευθύνει η γέυση.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- afonic
- Επικοινωνία:
Τυφλό σημείο εννοείς μέρος του filter που να μην τρέχει καφές στα 0-10 secs ;
- Christos
- Συντονιστής

Γενικά, να μην τρέχει καφές από κάποιες περιοχές του φίλτρου.
- afonic
- Επικοινωνία:
Χρήστο, στις περισσότερες προσπάθειες μου δεν έχω κενά σημεία.
Δυστυχώς μου τελείωσε ο Taf και μέχρι να έρθει άλλος (παρήγγειλα Sweet Blue) θα πάρω illy για να δοκιμάσω με κάτι στο οποίο ξέρω την βέλτιστη γεύση. Είναι δύσκολο να συγκρίνεις κάτι χωρίς να έχεις... γεύση αναφοράς.
Και ένα τελευταίο βιντεάκι με πιο λεπτό κόψιμο του Estate Blend και πιο ελαφρύ πάτημα. Πολύ καλύτερος στο πιο χοντρό.
ΥΓ. Δυστυχώς τα video δεν βγαίνουν καλά οπότε τα κόβω. Δεν θα πάρω και κάμερα για τον εσπρέσσο, καλά ξόδεψα για φέτος!
Δυστυχώς μου τελείωσε ο Taf και μέχρι να έρθει άλλος (παρήγγειλα Sweet Blue) θα πάρω illy για να δοκιμάσω με κάτι στο οποίο ξέρω την βέλτιστη γεύση. Είναι δύσκολο να συγκρίνεις κάτι χωρίς να έχεις... γεύση αναφοράς.
Και ένα τελευταίο βιντεάκι με πιο λεπτό κόψιμο του Estate Blend και πιο ελαφρύ πάτημα. Πολύ καλύτερος στο πιο χοντρό.
ΥΓ. Δυστυχώς τα video δεν βγαίνουν καλά οπότε τα κόβω. Δεν θα πάρω και κάμερα για τον εσπρέσσο, καλά ξόδεψα για φέτος!
- Christos
- Συντονιστής

Εγώ δεν βρίσκω κάποιο λάθος σε αυτήν την εκχύλιση.
Οπότε fine tuning με γεύση πλέον. Αλήθεια πως σου φάνηκε ο καφές στην καλύτερη εκχύλιση σου; Τι Roast date είχε;
- afonic
- Επικοινωνία:
Χρήστο δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά ήταν πολύ φρέσκος, βδομάδα και αν.
Στην καλύτερη εκχύλιση ο καφές με ικανοποίησε 200%. Υπέροχη γεύση, σχεδόν σοκολατένια, απαλός και επίγευση πολύ ικανοποιητική. Σε μερικές περιπτώσεις το πλησίασα αλλά και 2 φορές μου βγήκε πάρα πολύ πικρός!
Γενικά είμαι ικανοποιημένος μέχρι στιγμής και θαυμάζω την πρόοδο μου, που οφείλεται βέβαια σε όλους εσάς στο φόρουμ στο οποίο έχω διαβάσει μέχρι και το τελευταίο post!
Στην καλύτερη εκχύλιση ο καφές με ικανοποίησε 200%. Υπέροχη γεύση, σχεδόν σοκολατένια, απαλός και επίγευση πολύ ικανοποιητική. Σε μερικές περιπτώσεις το πλησίασα αλλά και 2 φορές μου βγήκε πάρα πολύ πικρός!
Γενικά είμαι ικανοποιημένος μέχρι στιγμής και θαυμάζω την πρόοδο μου, που οφείλεται βέβαια σε όλους εσάς στο φόρουμ στο οποίο έχω διαβάσει μέχρι και το τελευταίο post!