Πως γεμίζουμε με καφέ το φίλτρο;
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Re: Πως γεμίζουμε με καφέ το φίλτρο;
Στέριο γρήγορα να σου έρθει ο μύλος. Αυτός είναι ο σωστός ο τρόπος για espresso. Άμα ακολουθήσεις τον τυφλοσούρτη του forum γρήγορα θα έχεις καλά αποτελέσματα. (καφές Sweet Blue, δοσομετρικό ποτηράκι, ψηφιακή ζυγαριά).
YΓ Την ώρα που έγραφες έκανα κάποιες προσθήκες στην αρχική μου δημοσίευση. Ένα παράδειγμα από μικρή ποσότητα προαλεσμένου καφέ στο καλαθάκι της Gaggia.
YΓ Την ώρα που έγραφες έκανα κάποιες προσθήκες στην αρχική μου δημοσίευση. Ένα παράδειγμα από μικρή ποσότητα προαλεσμένου καφέ στο καλαθάκι της Gaggia.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
coffee lover
Τον τελευταιο μηνα εχω πιει καλυτερους καφεδες με τη μηχανη μου ο λογος.... ειναι οτι διαβασα ( εριξα μια ματια ) στο εγχειριδιο χρησης της μηχανης μου οτι πρεπει να γεμιζω το καλαθακι να παταω να ξαναγεμιζω και να ξαναπαταω πριν κουμπωσω το κλειστρο στη μηχανη.... ο καφες φτανει στα 3/4 δηλαδη μενει αλλο 1/3 μεχρι να μπιμπαρει το καλαθακι.... το ιδιο εχω κανει με gaggia και kenwood χωρις ιδιαιτερα καλα αποτελεσματα στο παρελθον.... δε νομιζω να γυρισω στη παλια τεχνικη γιατι τα αποτελεσματα δικαιωνουν τη νεα
Υ.Γ. μπιμπα= γεματο , λιγο πριν ξεχιλησει κατι .... το λεμε στο Βολο (για αποφυγη παρερμηνειων)
Υ.Γ. μπιμπα= γεματο , λιγο πριν ξεχιλησει κατι .... το λεμε στο Βολο (για αποφυγη παρερμηνειων)
-
stav
Με τα μαθηματικά όμως δεν τα πάτε καλά στον Βόλο ε;coffee lover έγραψε:... ο καφες φτανει στα 3/4 δηλαδη μενει αλλο 1/3 μεχρι να μπιμπαρει το καλαθακι....
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Απίθανο ποστ!
-
coffee lover
1/4 ηθελα να γραψω....
Συμφωνω ωραιο σχολιο ελιωσα με τη παρτη μου
Συμφωνω ωραιο σχολιο ελιωσα με τη παρτη μου
-
peter
Οταν παιρνουμε ενα καινουργιο καφε πως βρισκουμε ποσα γραμμαρια πρεπει να βαζουμε , γιατι φανταζομαι αυτο ειναι το σημειο αναφορας και μετα ο χρονος εκχυλισης ή τα ml στο φλυτζανι,
- Christos
- Συντονιστής

Δεν το ξέρεις και ούτε μπορείς να έχεις μια ποσότητα αναφοράς. Με γευστικές δοκιμές βρίσκεις την ποσότητα, η οποία εξαρτάται από τον καφέ σου, την χωρητικότητα του basket και την γενική γεωμετρία του group head της μηχανής σου. Σαν αρχικά σημεία, μπορείς ή γεμίσεις το διπλό καλαθάκι βασισμένο στον όγκο του (τέρμα γεμάτο και με επίπεδη επιφάνεια πριν το πάτημα) ή να διαβάζεις στο forum για κάποιο συγκεκριμένο καφέ τις προτάσεις από άλλα μέλη που τον παρασκεύασαν.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
peter
την ωρα που το γεμιζεις απο τον μυλο το ανακινεις ελαφρα ή το χεις ακινητο ,για τι νομιζω αν το χεις ακινητο και κανει βουναλακι οταν πας να το στρωσεις πετας πιο πολυ καφε
- Christos
- Συντονιστής

Εγώ προσωπικά ζυγίζω αποκλειστικά.
- Sandman
- Όνομα: Ερμης
- Μηχανή:: ECM Barista
- Μύλος:: Mahlkonig Vario
- 2ος Μύλος:: Rancilio MD 50
- Οι καφέδες μου:: San Pedro, Estate Blend
Νομιζω πως σα μια γενικη οδηγια θα μπορουσαμε να πουμε πως οι specialty καφεδες θελουν αρκετα γραμμαρια, ενω οι dark roasted λιγοτερα.
Ξεκιναω με εναν μπουσουλα 18 γραμμαριων σε specialty και φτανω ως τα 19.
Ξεκιναω με εναν μπουσουλα 18 γραμμαριων σε specialty και φτανω ως τα 19.