Gaggia Baby εκχύλιση περιεργο!

Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
Mixalis

Re: Gaggia Baby εκχύλιση περιεργο!

Δημοσίευση από Mixalis » Τρί Ιαν 29, 2013 3:29 pm

για πες μου δηλαδη για τι λεφτα μιλαμε...

ο χειροκινητος δεν μου αρεσει σαν ιδεα ενα 50αρικο τσαμπα.

Υ.Γ. κατι ασχετο μπορω να βαλω στην baby γαλλικο καφε?κανονικα ε;;τι εκχυλιση πρεπει να κανω εκει;;

Mixalis

Δημοσίευση από Mixalis » Τρί Ιαν 29, 2013 3:30 pm

Gtsog έγραψε:Πήγαινε και σε κανένα κατάστημα από τα προτεινόμενα με φρέσκο καφέ!
φρεσκοκομμενο περνω και λιγο φυσικα για να μην χαλαει και να ειναι οσο πιο φρεσκος γινεται.

nikatsip

Δημοσίευση από nikatsip » Τρί Ιαν 29, 2013 3:43 pm

Mixalis έγραψε:Υ.Γ. κατι ασχετο μπορω να βαλω στην baby γαλλικο καφε?κανονικα ε;;τι εκχυλιση πρεπει να κανω εκει;;
Ναι, μπορείς, αλλά η ροή του νερού θα είναι πολύ μεγάλη, όπως με τις αρχικές σου προσπάθειες. Όσο πιο χονδρά αλεσμένος ο καφές, τόσο πιο γρήγορη (σύντομη) η εκχύλιση.

Gtsog

Δημοσίευση από Gtsog » Τρί Ιαν 29, 2013 3:50 pm

Όταν λέμε φρέσκο καφέ εννοούμε ψημένο πριν από 10 μέρες max, o portioli που λες πολύ χλωμό να είναι ψημένος προ 10 ημερών...
Ο καφές αφού κοπεί (τριφτεί) για τους πολύ φανατικούς είναι φρέσκος για 10-15 λεπτά, μετά αρχίζει και μπαγιατεύει.

Είμαι σίγουρος ότι τα διαβάζεις αυτά και λες από μέσα σου, ντάξ ο τύπος είναι αλλού... :lol:

Πίστεψε με, όλοι λίγο πολύ περάσαμε από αυτό το στάδιο. Αν είσαι στην Αθήνα λοιπόν κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και πήγαινε σε κάποιο από τα προτεινόμενα μαγαζιά (tailormade, taf, redd) πιές κανένα καφεδάκι (να πάρεις μια ιδέα για το που στοχεύεις και να έχεις ένα σημείο αναφοράς) και πάρε κι ένα σακουλάκι καφέ για το σπίτι, σε όποιο από τα 3 καταστήματα κι αν πας θα βρείς ανθρώπους πρόθυμους να σε βοηθήσουν, θα τους πείς τί εξολισμό έχεις και θα σου κόψουν τον καφέ ανάλογα. Το κόψιμο δεν είναι απαραίτητο ότι θα είναι το σωστό γιατί ο κάθε καφές θέλει διαφορετικό κόψιμο (βλέπε αγορά μύλου) οπότε μη ξεχάσεις να ρωτήσεις σε ποιά σκάλα σου κόβουν τον καφέ, γιατί αν κόψιμο δεν είναι σωστό την επόμενη φορά που θα πάρεις τον ίδιο καφέ θα ξέρεις να ζητήσεις πιο λεπτό ή πιο χοντρό κόψιμο ανάλογα.

Mixalis

Δημοσίευση από Mixalis » Τρί Ιαν 29, 2013 4:08 pm

οχι φιλε μου δεν λεω απο μεσα μου τιποτα ειμαι θελω να μαθω πραγματα για τον καφε οποτε σας ακουω.δεν ειμαι Αθηνα αυτη τη στιγμη αλλα μολις γυρισω θα παω στα μαγαζια που μου λες και θα δοκιμασω.

Δηλαδη το καφεκοπτειο εχει καφε ψημενο πολλων ημερων;;

Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Δημοσίευση από Y.V » Τρί Ιαν 29, 2013 4:48 pm

Gtsog έγραψε:Όταν λέμε φρέσκο καφέ εννοούμε ψημένο πριν από 10 μέρες max, o portioli που λες πολύ χλωμό να είναι ψημένος προ 10 ημερών...
Ο καφές αφού κοπεί (τριφτεί) για τους πολύ φανατικούς είναι φρέσκος για 10-15 λεπτά, μετά αρχίζει και μπαγιατεύει.

Είμαι σίγουρος ότι τα διαβάζεις αυτά και λες από μέσα σου, ντάξ ο τύπος είναι αλλού... :lol:

Πίστεψε με, όλοι λίγο πολύ περάσαμε από αυτό το στάδιο. Αν είσαι στην Αθήνα λοιπόν κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και πήγαινε σε κάποιο από τα προτεινόμενα μαγαζιά (tailormade, taf, redd) πιές κανένα καφεδάκι (να πάρεις μια ιδέα για το που στοχεύεις και να έχεις ένα σημείο αναφοράς) και πάρε κι ένα σακουλάκι καφέ για το σπίτι, σε όποιο από τα 3 καταστήματα κι αν πας θα βρείς ανθρώπους πρόθυμους να σε βοηθήσουν, θα τους πείς τί εξολισμό έχεις και θα σου κόψουν τον καφέ ανάλογα. Το κόψιμο δεν είναι απαραίτητο ότι θα είναι το σωστό γιατί ο κάθε καφές θέλει διαφορετικό κόψιμο (βλέπε αγορά μύλου) οπότε μη ξεχάσεις να ρωτήσεις σε ποιά σκάλα σου κόβουν τον καφέ, γιατί αν κόψιμο δεν είναι σωστό την επόμενη φορά που θα πάρεις τον ίδιο καφέ θα ξέρεις να ζητήσεις πιο λεπτό ή πιο χοντρό κόψιμο ανάλογα.
+

Με μια μικρη διαφοροποίηση... Εγώ μετα το πενταλεπτο θεωρώ οτι αρχισε να χάνει αρώματα ο αλεσμένος' τον συλλέγω και τον δινω στην συζυγο για φιλτρου! :c034:
Ετσι κι αλλιώς δεν πάει χαμένος, οπότε γιατι να έχω χάσει τυχόν γευσεις στο εσπρεσσάκι μου;

Mixalis

Δημοσίευση από Mixalis » Τετ Ιαν 30, 2013 11:27 am

Παιδια ηρθαν τα πραγματα.Το tamper τα σπαει!!

ΑΛΛΑ και με το non pressurised καλαθακι πηρα εκχυλιση 11sec ακριβος το ιδιο οπως το pressurised!

Δηλαδη φταιει το κοψιμο του καφε;;;

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τετ Ιαν 30, 2013 11:28 am

Αρχίζει και καταντάει κουραστικό Μιχάλη. Τα ίδια και τα ίδια. Διαβάζεις αυτά που σου γράφουν;
viewtopic.php?f=4&t=2439&start=20#p39860
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

kostas76

Δημοσίευση από kostas76 » Τετ Ιαν 30, 2013 11:47 am

y.v έγραψε:
Με μια μικρη διαφοροποίηση... Εγώ μετα το πενταλεπτο θεωρώ οτι αρχισε να χάνει αρώματα ο αλεσμένος' τον συλλέγω και τον δινω στην συζυγο για φιλτρου! :c034:
Ετσι κι αλλιώς δεν πάει χαμένος, οπότε γιατι να έχω χάσει τυχόν γευσεις στο εσπρεσσάκι μου;
Off topic:
Δηλαδή η άλεση του καφέ για εσπρέσσο ταιριάζει και σε γαλλικό καφέ; Δεν πρέπει να είναι πιο χοντροκομμένος ο γαλλικός;

Mixalis

Δημοσίευση από Mixalis » Τετ Ιαν 30, 2013 12:00 pm

Christos έγραψε:Αρχίζει και καταντάει κουραστικό Μιχάλη. Τα ίδια και τα ίδια. Διαβάζεις αυτά που σου γράφουν;
viewtopic.php?f=4&t=2439&start=20#p39860
κατσε μην τα περνεις γιατι δεν καταλαβα τι λες...εννοιειται πως τα διαβαζω αλλιως δεν θα ρωταγα.Ειμαι καινουργιος στο χωρο του καφε και δεν γνωριζω ακομα πολλα πραγματα.

Εσυ εννοεις εκει που λεει για τον μυλο ετσι :;

Απάντηση