- Πολύ προσεκτική κατανομή στο καλαθάκι
- Τamping χωρίς υπερβολές
- Σαν τελευταίο, ίσως μια προσπάθεια ρύμισης της OPV (?) γιατί θα μπορούσε να είναι ρυθμισμένη ψηλά με αυτά τα συμπτώματα.

Αποτυχημένες εκχυλίσεις από νέο κάτοχο Silvia.
- focus
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Isomac Tea II
- 2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
- Μύλος:: Macap M4 Stepless
- Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon
Re: Αποτυχημένες εκχυλίσεις από νέο κάτοχο Silvia.
Παναγιώτη, μιας και Silvia- MC4- Taf καφές δε δικαιολογούν μέτρια αποτελέσματα θα δοκίμαζα κατά σειρά προτεραιότητας τα εξής:
-
anepro
Επιτέλους έκανα την πρώτη υποδειγματική (by the book) εκχείλιση!
18γρ. στο βαθύ διπλό με ψιλό κόψιμο (μισή βόλτα πιο χοντρό από την προηγούμενη φορά...αθάνατος stepless!) και ω του θαύματος 60ml σε 24,7 δεύτερα! Η καλή ενέργεια του forum και οι ευχές-συμβουλές των μελών έπιασαν τόπο!
[καβάλημα καλαμιού mode]Δοξάστε με![ξεκαβάλημα καλαμιού]
[καβάλημα καλαμιού mode]Δοξάστε με![ξεκαβάλημα καλαμιού]
- boltsis
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: La San Marco 95E
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: La San Marco SM 90/T
- 2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
- Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro
Φίλε μου μέχρι 19 γρ καφέ να χρησιμοποιείς μόνο το διπλό βαθύ καλαθάκι της Silvia.Το τριπλό είναι μεγάλο για αυτά τα gr όπως καλά είπανε και οι υπόλοιποι.
Επίσης μου φαίνεται λίγο δύσκολο με αυτό το μύλο να είσαι στα όρια να ακουμπήσουνε τα μαχαίρια μεταξύ τους.Θα έπρεπε να απέχεις κάποιες σκάλες σίγουρα μεταξύ τους, δεν νομίζω ότι φτάνει το κοψιμό του μέχρι εκεί.Δε ξέρω τις δυνατότητες του μύλου σου αλλά ξέρω ότι είναι απο τους πάρα πολύ καλούς και σίγουρα έχει τη δυνατόττητα να κόβει ψιλά μέχρι και να μπουκώνει τη μηχανή σου αν θες..
Επίσης μου φαίνεται λίγο δύσκολο με αυτό το μύλο να είσαι στα όρια να ακουμπήσουνε τα μαχαίρια μεταξύ τους.Θα έπρεπε να απέχεις κάποιες σκάλες σίγουρα μεταξύ τους, δεν νομίζω ότι φτάνει το κοψιμό του μέχρι εκεί.Δε ξέρω τις δυνατότητες του μύλου σου αλλά ξέρω ότι είναι απο τους πάρα πολύ καλούς και σίγουρα έχει τη δυνατόττητα να κόβει ψιλά μέχρι και να μπουκώνει τη μηχανή σου αν θες..
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..
-
smoothbore
Πέρα απο τα gr., το κόψιμο, το ζύγισμα ,το στρωσιμο ,το τάμπινγκ (ουφ) μην ξεχνάς και το θεματάκι με την θερμοκρασία της Silvia το οποίο επίσης μπορεί να επηρεαζει τις εκχυλίσεις σου.
Το by the book ειναι μια μεση λυση , ενας οδηγός ,δεν ειναι μνημόνιο με ποινική ρητρα.
Η γευση σου και το πως προτιμάς το φλυτζάνι σου θα σε καθοδηγήσει , 5 ml πάνω 5ml. κάτω δεν χάθηκε ο κοσμος η αν αντι για 25 πάς στα 29 sec δεν σημαίνει οτι καταστράφηκε η ριξιά σου.
Αν υποθέσουμε ότι εχουμε επιρροες στον καφέ απο παράγοντες όπως υγρασία -παλαιότητα κάποιες μικροδιαφορές θα τις εχεις όπως και να εχει ,οτι και να κάνεις .
Καλή η όλη μυσταγωγία αλλά πρέπει να διαπιστώνετε και στον ουρανισκο οχι μονο στα ml και τα χρονόμετρα ,αλλιώς δεν εχει νοήμα και αντι για την γλωσσα ικανοποιείς τον νου.
Το by the book ειναι μια μεση λυση , ενας οδηγός ,δεν ειναι μνημόνιο με ποινική ρητρα.
Η γευση σου και το πως προτιμάς το φλυτζάνι σου θα σε καθοδηγήσει , 5 ml πάνω 5ml. κάτω δεν χάθηκε ο κοσμος η αν αντι για 25 πάς στα 29 sec δεν σημαίνει οτι καταστράφηκε η ριξιά σου.
Αν υποθέσουμε ότι εχουμε επιρροες στον καφέ απο παράγοντες όπως υγρασία -παλαιότητα κάποιες μικροδιαφορές θα τις εχεις όπως και να εχει ,οτι και να κάνεις .
Καλή η όλη μυσταγωγία αλλά πρέπει να διαπιστώνετε και στον ουρανισκο οχι μονο στα ml και τα χρονόμετρα ,αλλιώς δεν εχει νοήμα και αντι για την γλωσσα ικανοποιείς τον νου.
-
anepro
Χρησιμοποιώντας τον φρέσκο Sweet Blue (18gr κομμένος στο 2,75+) και με ελαφρύ πάτημα παίρνω 60ml/30sec αλλά έχω πολύ πλούσια κρέμα. Σχεδόν ένα δάχτυλο στο δοσομετρικό ποτηράκι. Δεν παραπονιέμαι, μ' αρέσει η υφή της κρέμας αλλά γιατί να μου βγαίνει τόσο "παχιά";
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Αυτό δεν το περίμενα να το διαβάσω. Να παραπονιέται κάποιος για παχιά κρέμα.
Είναι χαρακτηριστικό του καφέ και της φρεσκάδας του. Επίσης το δοσομετρικό ποτήρι είναι στενό σε σχέση με το φλιτζάνι που σερβίρεται ο διπλός espresso, όπου εκεί η κρέμα θα είχε πιο μικρό πάχος.
Επίσης αυτή η ερώτηση θα ήταν καλύτερα να γίνονταν στο topic του sweet blue. Δες τον τίτλο του θέματος.
Είναι χαρακτηριστικό του καφέ και της φρεσκάδας του. Επίσης το δοσομετρικό ποτήρι είναι στενό σε σχέση με το φλιτζάνι που σερβίρεται ο διπλός espresso, όπου εκεί η κρέμα θα είχε πιο μικρό πάχος.
Επίσης αυτή η ερώτηση θα ήταν καλύτερα να γίνονταν στο topic του sweet blue. Δες τον τίτλο του θέματος.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
anepro
Off topic:
Να με συμπαθάτε κύριε διαχειριστά!
Ελπίζω να μην είναι πολύς κόπος η μεταφορά του ερωτήματος στο σωστό θέμα.
Να με συμπαθάτε κύριε διαχειριστά!
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Θα το αφήσω εδώ Παναγιώτη για να σε λιθοβολήσουν όλοι εκείνοι που διαβάζουν το forum (μή μέλη κυρίως) και δεν παίρνουν ούτε δύο χιλιοστά άσπρου αφρού στο φλιτζάνι.

Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- boltsis
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: La San Marco 95E
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: La San Marco SM 90/T
- 2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
- Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro
Καλά σου λέει ο Χρήστος βρε Παναγιώτη, ήθελα στο πω και εγω αυτό αλλά είχα δουλειά και δε πρόλαβα.Δεν έκανες και κανα φραπέ , ίσα ίσα που ήτανε επιτυχημένος και το θέμα είναι να διατηρηται κιόλας αυτή κρέμα.Βάλε και κανα βιντεάκι να σε δούμε πως τα πας , να δούμε και τι λέει αυτός ο macap.. 
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..