Gaggia Classic και προβληματισμός με εκχυλίσεις

Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
gpapag
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: Παρ Δεκ 28, 2012 5:31 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Ascaso i-mini i2

Re: Gaggia Classic και προβληματισμός με εκχυλίσεις

Δημοσίευση από gpapag » Δευ Ιαν 21, 2013 9:25 pm

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Από σήμερα είμαι κάτοχος ενός Ascaso i2 mini (Βασίλη ευχαριστώ) και μετά από 10' ρυθμίσεων νομίζω
πως τελείωσαν τα βάσανά μου και άρχισε η απόλαυση. Τελικά όπως όλοι υποστηρίζετε χωρίς αξιοπρεπή
μύλο, καφέ δεν κάνεις. Μου πήρε μερικές ημέρες παιδέματος με τον Zass αλλά τελικά το κατάλαβα.

Τώρα λοιπόν που έχω ένα καλό για αρχή setup, μπορώ να παρατήσω τα κατσαβίδια και να ασχοληθώ
αποκλειστικά με την γεύση!

Με 17gr καφέ και 30-32sec για 60ml νομίζω πως έχω ένα αρκετά καλό για τα γούστα μου αποτέλεσμα το
οποίο και θα προσπαθήσω να βελτιώσω.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8794
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Gaggia Classic και προβληματισμός με εκχυλίσεις

Δημοσίευση από Christos » Δευ Ιαν 21, 2013 9:31 pm

Πολύ καλά νέα. :oneup:
Όποτε μπορέσεις, κάνε ένα σχόλιο και για τον Lima στο σχετικό νήμα
viewtopic.php?f=6&t=2374#p38753
για την καταλληλότητά του ή όχι ως espresso μύλος. Ευχαριστώ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Απάντηση