Pods σε gaggia baby class.
-
giaroumpis
- Μηχανή:: bialleti brikka elit
- 2η Μηχανή:: Gaggia newbaby class
Pods σε gaggia baby class.
Παιδιά στα πλαίσια των πειραματισμών που κάνω μετα την πρόσφατη απόκτηση της μηχανής είπα να χρησιμοποιήσω pods..και συγκεκριμένα illy dark roasted.Αυτό που παρατηρώ όμως είναι ότι όταν πατάω εκχύλιση η μηχανή ξεκινάει με τον γνωστό θόρυβο για 3sec και έπειτα σαν να μπουκώνει..η εκχύλιση ξεκινάει αλλά με πολύ μικρή ροή σε σταγόνες..ειναι φυσιολογικό? λέτε να δημιουργηθει πρόβλημα στην αντλία??
- boltsis
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: La San Marco 95E
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: La San Marco SM 90/T
- 2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
- Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro
Re: Pods σε gaggia baby class.
Περίεργο μου φαίνεται με τον illy να μπουκώνει η μηχανή σου.Πές μας στα 30ml η 60ml πόσο sec κάνει?
Δεν έχω δοκιμάσει αυτά τα pods που λες αλλά μια συμβουλή μη χαραμίζεις μια τέτοια μηχανή με τέτοιους καφέδες.Φρέσκο καφέ και μόνο φρέσκο!!Προμηθεύσου ένα καλό μύλο αν δεν έχεις και σε συνδυασμό με φρέσκο καφέ θα πιεις ένα πραγματικό espresso.Μη ξοδεύεις χρήματα σε τετοια πράγματα.Αν δεν έχεις μύλο ψάξε να αγοράσεις έτοιμο κομμένο καφέ στα μέτρα της μηχανής σου.Υπάρχουν και σχετικά θέματα εδώ μέσα.
Δεν έχω δοκιμάσει αυτά τα pods που λες αλλά μια συμβουλή μη χαραμίζεις μια τέτοια μηχανή με τέτοιους καφέδες.Φρέσκο καφέ και μόνο φρέσκο!!Προμηθεύσου ένα καλό μύλο αν δεν έχεις και σε συνδυασμό με φρέσκο καφέ θα πιεις ένα πραγματικό espresso.Μη ξοδεύεις χρήματα σε τετοια πράγματα.Αν δεν έχεις μύλο ψάξε να αγοράσεις έτοιμο κομμένο καφέ στα μέτρα της μηχανής σου.Υπάρχουν και σχετικά θέματα εδώ μέσα.
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
- After
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
Σε αυτην την περιπτωση θα επρεπε να ηταν πιο πολυ Under extracted
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........
-
Loizos
Έχει δίκιο ο giaroumpis. Και σε μένα η evolution μπούκωνε με τα Pods της illy. Επίσης δίκιο έχει και ο boltsis. Μην χαραμίζεις τη μηχανή με pods. Όσο για τη ροή εγώ θυμάμαι στο μονό (30 ml) πάνω από 45 δευτερόλεπτα.
-
woodsman43
Να επιβεβαιωσω και εγω οτι και η δικια μου evolution οταν την πηρα μπουκωνε με τα pod της illy με το σωστο καλαθακι για pod.Oμως αυτο συνεβαινε οταν η θερμοκρασια της ηταν στα πανω του θερμοστατη της.Εαν επεφτε χαμηλα τοτε υπηρχε μια ροη οχι και η καλυτερη αλλα τουλαχιστον εβγαινε κατι.
Ομως να πω πως η evo εχει brew valve ενω η ΒΑΒΥ solenoid οποτε η συγκριση δεν ειναι και τοσο ακριβης.
Ομως να πω πως η evo εχει brew valve ενω η ΒΑΒΥ solenoid οποτε η συγκριση δεν ειναι και τοσο ακριβης.
-
giaroumpis
λοιπόν παιδιά 37sec για 30ml με την κρέμα..χρησιμοποιώ το καλαθάκι για pods που γράφει μέσα του c..εννοείτε οτι δεν έχω σκοπό να χρησιμοπιώ pods τα οποία είναι και πανακριβα!9 ευρώ 18 καφέδες μονοί!!!
απλά έκανα ένα πείραμα να τα δοκιμάσω και αυτά γιατι ακόμα το σωστό κόψιμο στο καφεκοπτείο δεν τοχω βρει...
ρε παιδιά πόσο λεπτο πρέπει να τον κόψω για gaggia ο μύλος στο καφεκοπτείο έχει διαβαθμήσεις το 3 είναι ο espresso και το 1 ο ελληνικός το 2 είναι κατι ανάμεσα..που κοντά να κόψω?
ρε παιδιά πόσο λεπτο πρέπει να τον κόψω για gaggia ο μύλος στο καφεκοπτείο έχει διαβαθμήσεις το 3 είναι ο espresso και το 1 ο ελληνικός το 2 είναι κατι ανάμεσα..που κοντά να κόψω?-
Loizos
Πήγαινε μια μέρα εκεί που δεν θα έχει δουλειά, και κόψε από λίγο σε κάθε κλίμακα. Πχ 40-50 γρ στο 2, 2.25, 2.5, 2.75, 3. Και μετρώντας τους χρόνους θα κρίνεις ποιο σου ταιριάζει. Μην κολλάς στους αριθμούς. Μια ένδειξη είναι. Άμα νομίζεις ότι χρειάζεται πήγαινε και κάτω από το 2.
Κόβει στον ίδιο μύλο και ελληνικό και espresso?????
Κόβει στον ίδιο μύλο και ελληνικό και espresso?????
-
giaroumpis
αυτο σκέφτομαι να κάνω που λές να κόψω λίγα γραμμάρια σε αυτές τις διαβαθμίσεις...το καφεκοπτείο κόβει τον ελληνικό σε ειδικό μύλο με μυλόπετρες μάρκας Ζάρας και όχι λεπίδες...και γαλλικό-espresso σε μηχανές ditting...