Γιατί έλεγα να το καταφέρω χωρίς να χρειαστεί να κάνω moda στη μηχανή. Η opv της μηχανής αυτής δεν είναι ρυθμιζόμενη όπως στην breville έπρεπε να κάνω πατέντα με το ελατήριο της. Έλεγα μήπως το αποφύγω γιατί δεν ήξερα αν θα πετύχω ακριβώς τα 9 bar... τελικά πέτυχε με την πρώτη!Hatori έγραψε: ↑Σάβ Σεπ 25, 2021 11:37 amΚαι γιατί προσπαθούσες με το κόψιμο του καφέ να ρυθμίσεις την πίεση και δεν την ρυθμίσεις από την αρχή στα 9 bar να έχεις μια παράμετρο σταθερή και να είσαι οκ? Καλημέρα και καλά καφεδάκιαLualua έγραψε: ↑Σάβ Σεπ 25, 2021 10:29 amΗ αλήθεια είναι ότι προσπαθούσα μόνο με την κοπή του καφέ να πετύχω 9bar και σωστή εκχύλιση σε δευτερόλεπτα... Αλλά τελικά πριν λίγο ρύθμισα την opv και τώρα έχω μόνιμη πίεση στα 9 bar και τέλος... Το μόνο που μένει ελπίζω είναι να πετύχω και το ακριβές κόψιμο τώρα... Μηχανή έχω μια crm3605. Δεν τπτ το φοβερό αλλά τουλάχιστον έχει pid, έχει opv, timer και 58 αρι κλείστρο. Όπως και να το κάνουμε είναι vfm με τα μισά λεφτά από μια gaggia.BasilTh έγραψε: ↑Σάβ Σεπ 25, 2021 10:15 am
Δείχνει σαν να προσπαθείς να κρατήσεις την πίεση στα 9 bar ενώ έχεις μια μηχανή ρυθμισμένη στα 11 bar.
Δεν αναφέρεις ποια μηχανή χρησιμοποιείς, αλλά για να παίρνεις 9 bar θα πρέπει να χαμηλώσεις την πίεση από τα 11 που είναι ρυθμισμένη τώρα ( αν υπάρχει OPV ).
Μέχρι τώρα προσπαθώντας να κρατήσεις την πίεση χαμηλά, οδηγείσαι σε πολύ σύντομες χρονικά εκχυλίσεις με μεγάλη ροή ( channeling ).
Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...
Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...
-
- Δημοσιεύσεις: 58
- Εγγραφή: Σάβ Σεπ 06, 2014 4:02 pm
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Gaggia Classic pro
- Μύλος:: Eurogat K3
Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...
Καλησπέρα παιδιά..μια ερωτηση..γιατι καποιες φορες οταν βγαζω το πορταφιλτερ το μπισκότο κολαει επάνω στο shower και μενει εκει??αλλες φορες βγαινει λιγο λασπωμενο και αλλες στεγνο..παντα η αναλογια που παιζω στο στοκ διπλο καλαθακι της Gaggia Classic ειναι 18gr με φρεσκο speciality coffee..
- Giorgos_Sp
- Δημοσιεύσεις: 281
- Εγγραφή: Σάβ Μάιος 28, 2022 11:32 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit Pl41 Plust Pid
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Greece
Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...
Συνηθως το puck κολλαει στο shower screen επειδη βαζεις περισσοτερη ποσοτητα καφε στο portafilter , απ οσο θα επρεπε.
Μειωσε την ποσοτητα και δεις οτι δεν θα κολλαει.
Μειωσε την ποσοτητα και δεις οτι δεν θα κολλαει.
-
- Δημοσιεύσεις: 58
- Εγγραφή: Σάβ Σεπ 06, 2014 4:02 pm
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Gaggia Classic pro
- Μύλος:: Eurogat K3
Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...
Συμφωνω σε αυτο που λες..αλλα ως συνηθως στους specialty φρεσκους καφεδες βαζουμε 18gr στο καλαθακι..μαλλον ηρθε η ωρα για κανενα IMS Nanotech basket μου φαίνεται..αν παρω IMS να επιλεξω των 18gr καλαθακι??Giorgos_Sp έγραψε: ↑Κυρ Δεκ 04, 2022 3:31 pmΣυνηθως το puck κολλαει στο shower screen επειδη βαζεις περισσοτερη ποσοτητα καφε στο portafilter , απ οσο θα επρεπε.
Μειωσε την ποσοτητα και δεις οτι δεν θα κολλαει.
- Giorgos_Sp
- Δημοσιεύσεις: 281
- Εγγραφή: Σάβ Μάιος 28, 2022 11:32 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit Pl41 Plust Pid
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Greece
Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...
Εμενα πλεον δεν κολλαει, αλλα αγορασα VST 18gr και puck screen.
Συνηθως παιζω με 18,5 - 19,2 -20γρ.
Συνηθως παιζω με 18,5 - 19,2 -20γρ.
-
- Δημοσιεύσεις: 9
- Εγγραφή: Δευ Φεβ 15, 2016 6:31 pm
- Μηχανή:: gaggia classic pro
- Μύλος:: Eureka mignon Crono
Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...
Καλησπέρα και πάλι, ενώ ο καφές είναι οκ η κρέμα δεν μένει για πολύ, μια που των ανακατεύω και μια που πίνω, δεν έχω βρει κάτι πάνω σε αυτό γι'αυτό νκαι ρωτάω.