DIY Wdt tool
-
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: Lelit plust pid
- 2η Μηχανή:: Krups
- Μύλος:: mazzer s. jolly
- 2ος Μύλος:: Df64
Re: DIY Wdt tool
Αν δυσκολεύεστε να βρείτε βελόνες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεπτό (0,5-0,6 mm) ατσαλόσυρμα που βρίσκεται εύκολα σε χρωματοπωλεία. Δεν λυγίζει και λειτουργεί μια χαρά
- After
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
Nozzle cleaning για 3d printer
Τις είχα για αυτό και τις δοκίμασα, αλλιώς θα αγόραζα 0.4mm, αλλά αν δεν είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη, λειτουργούν μια χαρά
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........
-
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Lelit Bianca
- 2η Μηχανή:: Cafelat Robot
- Μύλος:: Atom 75
- 2ος Μύλος:: Kinu m47 phoenix
Για να είναι σωστό ένα WDT tool η βασική συνθήκη που πρέπει να ικανοποιεί είναι ότι δεν μετατοπίζει/κουνάει τον αλεσμένο καφέ αλλά απλά περνάει από μέσα του (διαφορετικά μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό). Σε αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο όχι μόνο το πάχος των βελόνων αλλά και η απόσταση που έχουν μεταξύ τους (όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο post). Και εγώ χρησιμοποιώ βελόνες βελονισμού (στη περίπτωση μου των 0.3mm).
- DgSensei
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Eureka Mignon Crono
Για αυτό ακριβώς εγώ έχω καταλήξει να κάνω wdt με μια μόνο βελόναnik___ έγραψε: ↑Δευ Μάιος 09, 2022 10:15 pmΓια να είναι σωστό ένα WDT tool η βασική συνθήκη που πρέπει να ικανοποιεί είναι ότι δεν μετατοπίζει/κουνάει τον αλεσμένο καφέ αλλά απλά περνάει από μέσα του (διαφορετικά μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό). Σε αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο όχι μόνο το πάχος των βελόνων αλλά και η απόσταση που έχουν μεταξύ τους (όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο post). Και εγώ χρησιμοποιώ βελόνες βελονισμού (στη περίπτωση μου των 0.3mm).

-
- Όνομα: Κωστας
- Μηχανή:: LELIT PL41TEM
- Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: ?
Υπάρχει πρόβλημα αν ακουμπάει κάτω? Ή δεν παίζει ρόλο?
- After
Ίσα ίσα, από εκεί ξεκινάω, και όπως συνεχίζω τις κυκλικές κινήσεις ανεβαίνω
- After
Το είχα τόσο καιρό μέσα στα πόδια μου και εγώ έψαχνα αριστερά και δεξιά
Όσοι θέλουν να φτιάξουν οικονομικό wdt tool μπορούν να πάρουν χορδή μπουζουκιού 0.14", είναι ακριβώς 0.35mm
Όσοι θέλουν να φτιάξουν οικονομικό wdt tool μπορούν να πάρουν χορδή μπουζουκιού 0.14", είναι ακριβώς 0.35mm
-
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Lelit Bianca
- 2η Μηχανή:: Cafelat Robot
- Μύλος:: Atom 75
- 2ος Μύλος:: Kinu m47 phoenix
Δοκίμασα το παρακάτω (3Δ-εκτυπώσιμο) WDT tool: https://www.thingiverse.com/thing:4819617
Πραγματικά εξαιρετικό, το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Το δοκίμασα με βελόνες πάχους 0.3mm.
Τεράστια διαφορά σε σχέση με ένα DIY που είχα φτιάξει από φελό (χρησιμοποιούσα και πάλι βελόνες ίδιου πάχους).
Πραγματικά εξαιρετικό, το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Το δοκίμασα με βελόνες πάχους 0.3mm.
Τεράστια διαφορά σε σχέση με ένα DIY που είχα φτιάξει από φελό (χρησιμοποιούσα και πάλι βελόνες ίδιου πάχους).