Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
-
Zen308
- Δημοσιεύσεις: 437
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 09, 2020 2:38 pm
- Όνομα: Θοδωρής
- Μηχανή:: Rancilio silvia pid
- Μύλος:: Cunill tranquiloTron
- 2ος Μύλος:: Sette 270& Forte
- Οι καφέδες μου:: KUDU, COMMERCIAL
- Τοποθεσία: Αθήνα
Δημοσίευση
από Zen308 » Δευ Οκτ 18, 2021 7:02 pm
S.F. έγραψε: ↑Κυρ Οκτ 17, 2021 8:53 pm
τελικα για να πιουμε καφε της προκοπης θελουμε το λιγοτερο 5.000
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Κι εγώ στη silvia αν βάλω lavazza και κάνω απλά ένα στοιχειώδες tamping,μια χαρά θα βγει ο καφές αρκεί να έχω πετύχει το κόψιμο φυσικά.Μια χαρά για lavazza πάντα.
Τώρα με ένα bottomless θα γινόταν βέβαια του channeling το κάγκελο,αλλά αυτά τα χαρμάνια συγχωρούν τα λάθη βάσει της δικής μου εμπειρίας(και όχι οι μηχανές).
-
S.F.
- Δημοσιεύσεις: 103
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 08, 2021 9:18 pm
- Όνομα: πανος
- Μηχανή:: lelit PL41 Tem PID
- 2η Μηχανή:: Gaggia Pure
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: ascaso i2
- Οι καφέδες μου:: φρεσκια μπαγιατιλα!
Δημοσίευση
από S.F. » Δευ Οκτ 18, 2021 8:56 pm
Zen308 έγραψε: ↑Δευ Οκτ 18, 2021 7:02 pm
S.F. έγραψε: ↑Κυρ Οκτ 17, 2021 8:53 pm
τελικα για να πιουμε καφε της προκοπης θελουμε το λιγοτερο 5.000
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Κι εγώ στη silvia αν βάλω lavazza και κάνω απλά ένα στοιχειώδες tamping,μια χαρά θα βγει ο καφές αρκεί να έχω πετύχει το κόψιμο φυσικά.Μια χαρά για lavazza πάντα.
Τώρα με ένα bottomless θα γινόταν βέβαια του channeling το κάγκελο,αλλά αυτά τα χαρμάνια συγχωρούν τα λάθη βάσει της δικής μου εμπειρίας(και όχι οι μηχανές).
ειναι πολλα που μπορουν να κανουν τη διαφορα, για παραδειγμα ενα ρυθμιζομεν pre infusion, οπως και μια πολυ καλη ντουζιερα, οχι μονο η σιτα αλλα και ο διανεμητης μπορει να κανει τεραστια διαφορα
ολα αυτα και αλλα τα οποια δεν γνωριζουμε σε συνδοιασμο με εναν επαγγλεματικο μυλο κανουν τη δουλεια πολυ πιο ευκολη
-
Zen308
- Δημοσιεύσεις: 437
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 09, 2020 2:38 pm
- Όνομα: Θοδωρής
- Μηχανή:: Rancilio silvia pid
- Μύλος:: Cunill tranquiloTron
- 2ος Μύλος:: Sette 270& Forte
- Οι καφέδες μου:: KUDU, COMMERCIAL
- Τοποθεσία: Αθήνα
Δημοσίευση
από Zen308 » Δευ Οκτ 18, 2021 9:54 pm
S.F. έγραψε: ↑Δευ Οκτ 18, 2021 8:56 pm
Zen308 έγραψε: ↑Δευ Οκτ 18, 2021 7:02 pm
S.F. έγραψε: ↑Κυρ Οκτ 17, 2021 8:53 pm
τελικα για να πιουμε καφε της προκοπης θελουμε το λιγοτερο 5.000
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Κι εγώ στη silvia αν βάλω lavazza και κάνω απλά ένα στοιχειώδες tamping,μια χαρά θα βγει ο καφές αρκεί να έχω πετύχει το κόψιμο φυσικά.Μια χαρά για lavazza πάντα.
Τώρα με ένα bottomless θα γινόταν βέβαια του channeling το κάγκελο,αλλά αυτά τα χαρμάνια συγχωρούν τα λάθη βάσει της δικής μου εμπειρίας(και όχι οι μηχανές).
ειναι πολλα που μπορουν να κανουν τη διαφορα, για παραδειγμα ενα ρυθμιζομεν pre infusion, οπως και μια πολυ καλη ντουζιερα, οχι μονο η σιτα αλλα και ο διανεμητης μπορει να κανει τεραστια διαφορα
ολα αυτα και αλλα τα οποια δεν γνωριζουμε σε συνδοιασμο με εναν επαγγλεματικο μυλο κανουν τη δουλεια πολυ πιο ευκολη
Ε δε νομίζω να κάνουν preinfusion σε dark roast commercial καφέδες .
Εγώ θεωρώ έχουν πετύχει την άλεση και ειναι τέτοιο το χαρμάνι που βγάζει εύκολα το προφίλ του,δλδ όχι κάτι ιδιαίτερο ,κυρίως σοκολάτα άντε και ξηρούς καρπούς στην καλύτερη.
-
laonikos78
- Δημοσιεύσεις: 915
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 29, 2020 9:52 pm
- Όνομα: Λαόνικος
- Μηχανή:: Profitec GO
- Μύλος:: Eureka Atom 65 redsp
- Οι καφέδες μου:: Specialty Κεντρικής & Νότιας Αμερικής
- Τοποθεσία: Κόστα Ρίκα, Έλ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Κολομβία & Υεμένη.
Δημοσίευση
από laonikos78 » Δευ Οκτ 18, 2021 10:28 pm
Καμία μηχανή δεν συγχωρεί έναν κακό καφέ.
..Για πάντα και μια μέρα.