Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele
-
- Δημοσιεύσεις: 1017
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
- Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη
Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele
Μονο σε blend.Πιο γλυκο αποτελεσμα κ πιο καθαρες γευσεις.
Για κατακρατηση και στρωσιμο του καφε στο καλαθι, δεν το συζηταμε καν, γενικα σε ολα καλυτερος ο mythoς.
Ο rubur ειναι σκυλι, να κοβει ολη μερα κ να μη καταλαβαινει τιποτα.Για μενα και ο Κ10 ειναι καλυτερος στο φλυτζανι απο τον rubur.
Για κατακρατηση και στρωσιμο του καφε στο καλαθι, δεν το συζηταμε καν, γενικα σε ολα καλυτερος ο mythoς.
Ο rubur ειναι σκυλι, να κοβει ολη μερα κ να μη καταλαβαινει τιποτα.Για μενα και ο Κ10 ειναι καλυτερος στο φλυτζανι απο τον rubur.
- anstelios
- Δημοσιεύσεις: 51
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 28, 2019 11:06 pm
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust
- Μύλος:: Mignon Specialita
Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele
Sorry για το offtopic αλλά δεν κατάλαβα πως γίνεται αυτό.Nimrodel έγραψε: ↑Πέμ Ιαν 23, 2020 10:52 amΤο pre που έκανα εδώ είναι 20'' στα 4 bar μέχρι την πρώτη σταγόνα και μετά σιγά σιγά στα 9 bar. καλά...άλλο το pre της synesso άλλο το ταπεινό δικό μου, εντελώς άλλη τεχνολογία έχει το flow στις e61 (τύπου Bianca με κιτ από πάνω) και διαφορετικό αυτό που κάνω εγώ. Η Silvia δεν έχει ε61, κάνω ρύθμιση της πίεσης μέσω μιας βαλβίδας η οποία, στην ουσία μπλοκάρει τη ροή του νερού. Είναι φασαριόζα, αλλά στο φλιτζάνι είναι η μέρα με τη νύχτα από το πώς ήταν πριν.
Υπάρχει κάπου παρουσίαση/ανάλυση του mod που περιγράφεις στην Sylvia με την βαλβίδα??
Γίνεται και σε άλλες μηχανές??
- M.speciality
- Δημοσιεύσεις: 132
- Εγγραφή: Τετ Οκτ 19, 2016 1:15 am
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: San Reno racer
- 2η Μηχανή:: Gina goat story
- Μύλος:: Mythos
- 2ος Μύλος:: Bunn G2
- Οι καφέδες μου:: Cup10
- Τοποθεσία: ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
- Επικοινωνία:
Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele
Το κάψαμε που το κάψαμε το νήμα ας γράψω και εγώ !!!!
Εγώ δουλεύω με mytho ( τις ώρες αιχμής δεινοπαθώ) ζεστάνει τον καφε έχει τεράστια αστάθεια στα γραμμάρια και ζορίζεται γενικά !!!! Σε νορμαλ συνθήκες είναι καταπληκτικός και σούπερ φλιτζάνι!!! Έτσι πήγα για να κάνω δοκιμαστικό και σύγκριση με τον robur’s μιας και απέκτησα εμπορικά δικαιώματα στους mazzer
(γενικά για ότι σας ενδιαφέρει για εξοπλισμό καινούριο η μεταχειρισμένο μπορείτε να με ρωτάτε τι μπορώ να σας φέρω στις καλύτερες τιμές ( δεν μπορώ να έχω πολύ μεγάλο στοκ ) για αυτό δεν τα ανεβάζω στο σάιτ) ο robur’s καθαρίζετε πανεύκολα κόβει super γρήγορα με καταπληκτική συνέπεια έχει τρομερό σύστημα αποφύγεις του clubbing αλλα έχει κωνικά μαχαίρια και η απόδοση στην γεύση είναι ποιο όξινη λόγο του ότι ο αλεσμένος καφές έχει ποιο αιχμηρές άκρες!!! (Αυτό είδα στο μικροσκόπιο και εκεί πιστεύω ότι οφείλετε)
Εγώ δουλεύω με mytho ( τις ώρες αιχμής δεινοπαθώ) ζεστάνει τον καφε έχει τεράστια αστάθεια στα γραμμάρια και ζορίζεται γενικά !!!! Σε νορμαλ συνθήκες είναι καταπληκτικός και σούπερ φλιτζάνι!!! Έτσι πήγα για να κάνω δοκιμαστικό και σύγκριση με τον robur’s μιας και απέκτησα εμπορικά δικαιώματα στους mazzer
(γενικά για ότι σας ενδιαφέρει για εξοπλισμό καινούριο η μεταχειρισμένο μπορείτε να με ρωτάτε τι μπορώ να σας φέρω στις καλύτερες τιμές ( δεν μπορώ να έχω πολύ μεγάλο στοκ ) για αυτό δεν τα ανεβάζω στο σάιτ) ο robur’s καθαρίζετε πανεύκολα κόβει super γρήγορα με καταπληκτική συνέπεια έχει τρομερό σύστημα αποφύγεις του clubbing αλλα έχει κωνικά μαχαίρια και η απόδοση στην γεύση είναι ποιο όξινη λόγο του ότι ο αλεσμένος καφές έχει ποιο αιχμηρές άκρες!!! (Αυτό είδα στο μικροσκόπιο και εκεί πιστεύω ότι οφείλετε)
-
- Δημοσιεύσεις: 539
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
- Όνομα: Αναστασια
- Μηχανή:: Silvia V3 mod
- 2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
- Μύλος:: Compak k10
- 2ος Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
- Τοποθεσία: Τήνος
Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele
Εκδρομή στους Αγίους Θεοδώρους λίαν συντομως χαχαχα!
Δεύτερη μέρα, ίδια άλεση, 18γρ ιν, 31 out, 36" εκχύλιση. Η μέτρηση 19.76.
Απο γεύση πάνω κάτω ίδια με χθες, εσπεριδοειδη αλλά δεν είχα μια πικρη επίγευση που είχα βρει χθες.
Δεύτερη μέρα, ίδια άλεση, 18γρ ιν, 31 out, 36" εκχύλιση. Η μέτρηση 19.76.
Απο γεύση πάνω κάτω ίδια με χθες, εσπεριδοειδη αλλά δεν είχα μια πικρη επίγευση που είχα βρει χθες.
- M.speciality
- Δημοσιεύσεις: 132
- Εγγραφή: Τετ Οκτ 19, 2016 1:15 am
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: San Reno racer
- 2η Μηχανή:: Gina goat story
- Μύλος:: Mythos
- 2ος Μύλος:: Bunn G2
- Οι καφέδες μου:: Cup10
- Τοποθεσία: ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
- Επικοινωνία:
Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele
Εδώ σας παραθέτω λίγες φωτό από μικροσκόπιο για να δούμε τον κόκκο από ποιο κοντά
Εδώ Είναι μια προσέγγιση των κυττάρων του καβουρδισμένου καφε από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο!!! Οι φυσαλίδες που διακρίνονται είναι αέρια, συγκεκριμένα διοξείδιο του άνθρακα και αρωματικές πτητικές ενώσεις!!!
Κομμένος με Νυστέρι και δρεσκοκαβουρδισμενος
Εδώ Είναι μια προσέγγιση των κυττάρων του καβουρδισμένου καφε από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο!!! Οι φυσαλίδες που διακρίνονται είναι αέρια, συγκεκριμένα διοξείδιο του άνθρακα και αρωματικές πτητικές ενώσεις!!!
-
- Δημοσιεύσεις: 539
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
- Όνομα: Αναστασια
- Μηχανή:: Silvia V3 mod
- 2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
- Μύλος:: Compak k10
- 2ος Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
- Τοποθεσία: Τήνος
Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele
Μιχάλη έχεις βάλει στο μικροσκόπιο καφέ 20-30-40 μέρες μετά το ψήσιμο? Αυτά τα ενδιάμεσα εξαφανίζονται δλδ όσο μπαγιστευει ?
- M.speciality
- Δημοσιεύσεις: 132
- Εγγραφή: Τετ Οκτ 19, 2016 1:15 am
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: San Reno racer
- 2η Μηχανή:: Gina goat story
- Μύλος:: Mythos
- 2ος Μύλος:: Bunn G2
- Οι καφέδες μου:: Cup10
- Τοποθεσία: ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
- Επικοινωνία:
Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele
Την φωτογραφία με τις φυσαλίδες δύστυχο δεν την τράβηξα εγώ δεν έχω ηλεκτρονικό μικροσκόπιο!!!! Μου την έδωσε ένας συνάδελφος που δουλεύει στο ποιο μεγάλο εργοστάσιο καφε στην Ελλάδα!!! Θα των ρωτήσω αν έχουμε κάτι ή αν μπορεί να βάλει έναν κόκκο από την κονσέρβα τους και να μου στείλει υλικό !!!
- brexei
- Δημοσιεύσεις: 435
- Εγγραφή: Παρ Νοέμ 23, 2018 10:46 am
- Όνομα: Αδάμ
- Μηχανή:: Lelit PL41em
- 2η Μηχανή:: V60 ceramic
- Μύλος:: Mahlkoenig Vario
- Οι καφέδες μου:: Δοκιμάζω...
- Τοποθεσία: Ηράκλειο
Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele
Η επάνω φωτό (και η τέρμα κάτω) είναι από οπτικό μικροσκόπιο.
Εαν έχεις τέτοιο θα μπορούσες να δεις ένα ακαβούρδιστο κόκκο, ένα φρεσκοκαβουρδισμένο, ένα που έχουν περάσει 15 μέρες για να κάνει degas και έναν που να έχουν περάσει 40 μέρες για να έχει μπαγιατέψει. Ίσως φανεί διαφορά και στο οπτικό μικροσκόπιο αν μεγεθύνεις αρκετά.
Εαν έχεις τέτοιο θα μπορούσες να δεις ένα ακαβούρδιστο κόκκο, ένα φρεσκοκαβουρδισμένο, ένα που έχουν περάσει 15 μέρες για να κάνει degas και έναν που να έχουν περάσει 40 μέρες για να έχει μπαγιατέψει. Ίσως φανεί διαφορά και στο οπτικό μικροσκόπιο αν μεγεθύνεις αρκετά.
- M.speciality
- Δημοσιεύσεις: 132
- Εγγραφή: Τετ Οκτ 19, 2016 1:15 am
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: San Reno racer
- 2η Μηχανή:: Gina goat story
- Μύλος:: Mythos
- 2ος Μύλος:: Bunn G2
- Οι καφέδες μου:: Cup10
- Τοποθεσία: ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
- Επικοινωνία:
Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele
Πολύ καλή ιδέα !!!Επιστρέφοντας από την βοριά Ελλάδα το βάζω εμπρός και αυτό!!!
-
- Δημοσιεύσεις: 539
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
- Όνομα: Αναστασια
- Μηχανή:: Silvia V3 mod
- 2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
- Μύλος:: Compak k10
- 2ος Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
- Τοποθεσία: Τήνος
Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele
Τρίτη μέρα χθες δεν ειχα καμία διαφορά.
Τετάρτη μέρα σήμερα έκανα την εκχύλιση πιο νωρίς από τις άλλες μέρες (μεσημέρι αντί για απόγευμα) και μου βγήκε στα 38".
Ερώτηση: δεν θα αλλάξω την άλεση είπαμε. Θα κρατήσω τα γραμμάρια out και θα δούμε την αλλαγή στο χρόνο εκχύλισης η θα κρατήσω το χρόνο εκχύλισης και θα δούμε τα γραμμάρια και πως αυτά μεταβαλλονται?
Τετάρτη μέρα σήμερα έκανα την εκχύλιση πιο νωρίς από τις άλλες μέρες (μεσημέρι αντί για απόγευμα) και μου βγήκε στα 38".
Ερώτηση: δεν θα αλλάξω την άλεση είπαμε. Θα κρατήσω τα γραμμάρια out και θα δούμε την αλλαγή στο χρόνο εκχύλισης η θα κρατήσω το χρόνο εκχύλισης και θα δούμε τα γραμμάρια και πως αυτά μεταβαλλονται?