Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele

Άβαταρ μέλους
M.speciality
Δημοσιεύσεις: 132
Εγγραφή: Τετ Οκτ 19, 2016 1:15 am
Όνομα: Μιχάλης
Μηχανή:: San Reno racer
2η Μηχανή:: Gina goat story
Μύλος:: Mythos
2ος Μύλος:: Bunn G2
Οι καφέδες μου:: Cup10
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
Επικοινωνία:

Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele

Δημοσίευση από M.speciality » Κυρ Ιαν 26, 2020 12:21 am

Για το πείραμα δεν μας πειράζει!!! Εγώ υποστηρίζω ότι σε 10-15!μέρες θα μπουκώνει η εκχύλιση !!! Ενδιαφέρον έχουν και τα δυο, Μπορεις να σημειώσεις στα 35’’ ποσά γραμμάρια έχουμε και να πας ως τα 35 γρ εκχύλιση για να βλέπουμε σύνολο χρόνου και να έχουμε ίδια γραμμάρια εκχυλίσματος για την μέτρηση tds !!!

Άβαταρ μέλους
M.speciality
Δημοσιεύσεις: 132
Εγγραφή: Τετ Οκτ 19, 2016 1:15 am
Όνομα: Μιχάλης
Μηχανή:: San Reno racer
2η Μηχανή:: Gina goat story
Μύλος:: Mythos
2ος Μύλος:: Bunn G2
Οι καφέδες μου:: Cup10
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
Επικοινωνία:

Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele

Δημοσίευση από M.speciality » Κυρ Ιαν 26, 2020 9:42 am

Για το πείραμα δεν μας πειράζει!!! Εγώ υποστηρίζω ότι σε 10-15μέρες θα μπουκώνει η εκχύλιση !!! Ενδιαφέρον έχουν και τα δυο, Μπορεις να σημειώσεις στα 35’’ ποσά γραμμάρια έχουμε και να πας ως τα 30γρ εκχύλιση για να βλέπουμε σύνολο χρόνου και να έχουμε ίδια γραμμάρια εκχυλίσματος για την μέτρηση tds !!!

Nimrodel
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
Όνομα: Αναστασια
Μηχανή:: Silvia V3 mod
2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
Μύλος:: Compak k10
2ος Μύλος:: Niche Zero
Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
Τοποθεσία: Τήνος

Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele

Δημοσίευση από Nimrodel » Κυρ Ιαν 26, 2020 11:15 am

Εγώ πιστεύω ότι σε 10-15 μέρες θα θέλει να κόψω πιο ψιλά κανονικά για να βγει ο καφές. Δλδ το ανάποδο, θα τρέχει γρήγορα με τις ίδιες ρυθμίσεις. ..
Χαχσχα
Για να δουμε

Nimrodel
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
Όνομα: Αναστασια
Μηχανή:: Silvia V3 mod
2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
Μύλος:: Compak k10
2ος Μύλος:: Niche Zero
Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
Τοποθεσία: Τήνος

Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele

Δημοσίευση από Nimrodel » Δευ Ιαν 27, 2020 6:29 pm

Βροχερή μέρα σήμερα, υγρασία φουλ. Όχι δεν πονάνε τα κόκαλα μου.
Έκτη μέρα πειράματος, 11μερες σπίτι ψήσιμο.
Σταθερά η άλεση στο 16 του μύλου, 93 βαθμοι στο pid 18 ιν, 32 out στα 31". Δλδ έπεσε σε χρόνο...ίσως λόγω καιρού. Η μέτρηση στα 21.81
Απο γευση σήμερα ήταν τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα η καλύτερη μέχρι στιγμής, έντονο σώμα, έντονες οξύτητες εσπεριδοειδών και επίγευση από κάτι σε δαμάσκηνα(?) κ μούρα. Τουλάχιστον αυτά πιάνω εγω, κάποιος πιο έμπειρος ισως έπιανε κάτι άλλο.
Να πω ότι πλην των εσπεριδοειδών και του λεμονιού τα οποία είναι ξεκάθαρα η αρχική οξύτητα που πιάνω , τα υπόλοιπα τα έπιασα σήμερα.

Nimrodel
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
Όνομα: Αναστασια
Μηχανή:: Silvia V3 mod
2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
Μύλος:: Compak k10
2ος Μύλος:: Niche Zero
Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
Τοποθεσία: Τήνος

Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele

Δημοσίευση από Nimrodel » Δευ Ιαν 27, 2020 7:27 pm

11μερες από το ψήσιμο * (οτοκορεκτ)

Nimrodel
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
Όνομα: Αναστασια
Μηχανή:: Silvia V3 mod
2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
Μύλος:: Compak k10
2ος Μύλος:: Niche Zero
Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
Τοποθεσία: Τήνος

Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele

Δημοσίευση από Nimrodel » Πέμ Φεβ 06, 2020 1:02 pm

Έχω κάνει όλες τις μέρες εκχύλιση (κάποιες φορές μάλιστα δύο φορές) απλά δεν έχω προλάβει να γράψω.
Θα κάτσω μετά τη horeca να τα ανεβάσω.
Δεν έχω δει ακόμα κάποια τρομακτική αλλαγή.. και σακουλάκι που άλλαξα (πήγα στο δεύτερο) η εκχύλιση ήταν-πάνω, κάτω- η ίδια. Η μόνη διαφορά που είδα ήταν από πρωί σε βράδυ που είχε μια απόκλιση περίπου 6 δευτερολέπτων.

Άβαταρ μέλους
brexei
Δημοσιεύσεις: 435
Εγγραφή: Παρ Νοέμ 23, 2018 10:46 am
Όνομα: Αδάμ
Μηχανή:: Lelit PL41em
2η Μηχανή:: V60 ceramic
Μύλος:: Mahlkoenig Vario
Οι καφέδες μου:: Δοκιμάζω...
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele

Δημοσίευση από brexei » Πέμ Φεβ 06, 2020 1:40 pm

Μήπως το πρωι δεν είχες φάει τίποτα και δεν πατούσες καλά με το τάμπερ; :p

Αυτό μου μοιάζει για "συστηματικό σφάλμα", αν επαναλαμβάνεται κάθε μέρα το ίδιο, οποτε ίσως να οφείλεται στις εξωτερικές συνθήκες και όχι στον καφέ.

Nimrodel
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
Όνομα: Αναστασια
Μηχανή:: Silvia V3 mod
2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
Μύλος:: Compak k10
2ος Μύλος:: Niche Zero
Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
Τοποθεσία: Τήνος

Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele

Δημοσίευση από Nimrodel » Πέμ Φεβ 06, 2020 2:24 pm

όχι κάθε φορά μωρέ...συνήθως το κάνω το απόγευμα. βέβαια έχω παρατηρήσει και σε άλλους καφέδες διαφορά.
(το τρώω το φαΐ μου, ειδικά το πρωινό. πατάω δυνατά)

nkout
Δημοσιεύσεις: 466
Εγγραφή: Δευ Οκτ 07, 2019 12:58 pm
Όνομα: Νικος
Μηχανή:: Bezzera Unica
Μύλος:: Niche Zero
Τοποθεσία: Γαλατσι

Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele

Δημοσίευση από nkout » Τρί Μαρ 24, 2020 5:51 pm

Πηρα κ εγω ενα σακουλακι να το δοκιμασω. Σε ποσες μερες απο το ψησιμο λετε να το ανοιξω? 7-8???

Άβαταρ μέλους
brexei
Δημοσιεύσεις: 435
Εγγραφή: Παρ Νοέμ 23, 2018 10:46 am
Όνομα: Αδάμ
Μηχανή:: Lelit PL41em
2η Μηχανή:: V60 ceramic
Μύλος:: Mahlkoenig Vario
Οι καφέδες μου:: Δοκιμάζω...
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele

Δημοσίευση από brexei » Τρί Μαρ 24, 2020 6:04 pm

Τελικα τι συμπερασμα βγηκε απο το πειραμα;

Απάντηση