Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele

buddy
Δημοσιεύσεις: 1004
Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm

Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele

Δημοσίευση από buddy » Πέμ Ιαν 23, 2020 12:47 pm

Μονο σε blend.Πιο γλυκο αποτελεσμα κ πιο καθαρες γευσεις.
Για κατακρατηση και στρωσιμο του καφε στο καλαθι, δεν το συζηταμε καν, γενικα σε ολα καλυτερος ο mythoς.
Ο rubur ειναι σκυλι, να κοβει ολη μερα κ να μη καταλαβαινει τιποτα.Για μενα και ο Κ10 ειναι καλυτερος στο φλυτζανι απο τον rubur.

Άβαταρ μέλους
anstelios
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: Δευ Οκτ 28, 2019 11:06 pm
Όνομα: Στέλιος
Μηχανή:: Lelit pl41 plust
Μύλος:: Mignon Specialita

Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele

Δημοσίευση από anstelios » Πέμ Ιαν 23, 2020 3:47 pm

Nimrodel έγραψε:
Πέμ Ιαν 23, 2020 10:52 am
Το pre που έκανα εδώ είναι 20'' στα 4 bar μέχρι την πρώτη σταγόνα και μετά σιγά σιγά στα 9 bar. καλά...άλλο το pre της synesso άλλο το ταπεινό δικό μου, εντελώς άλλη τεχνολογία έχει το flow στις e61 (τύπου Bianca με κιτ από πάνω) και διαφορετικό αυτό που κάνω εγώ. Η Silvia δεν έχει ε61, κάνω ρύθμιση της πίεσης μέσω μιας βαλβίδας η οποία, στην ουσία μπλοκάρει τη ροή του νερού. Είναι φασαριόζα, αλλά στο φλιτζάνι είναι η μέρα με τη νύχτα από το πώς ήταν πριν.
Sorry για το offtopic αλλά δεν κατάλαβα πως γίνεται αυτό.
Υπάρχει κάπου παρουσίαση/ανάλυση του mod που περιγράφεις στην Sylvia με την βαλβίδα??
Γίνεται και σε άλλες μηχανές??

Άβαταρ μέλους
M.speciality
Δημοσιεύσεις: 127
Εγγραφή: Τετ Οκτ 19, 2016 1:15 am
Όνομα: Μιχάλης
Μηχανή:: San Reno racer
2η Μηχανή:: Gina goat story
Μύλος:: Mythos
2ος Μύλος:: Bunn G2
Οι καφέδες μου:: Cup10
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
Επικοινωνία:

Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele

Δημοσίευση από M.speciality » Πέμ Ιαν 23, 2020 8:06 pm

Το κάψαμε που το κάψαμε το νήμα ας γράψω και εγώ !!!!
Εγώ δουλεύω με mytho ( τις ώρες αιχμής δεινοπαθώ) ζεστάνει τον καφε έχει τεράστια αστάθεια στα γραμμάρια και ζορίζεται γενικά !!!! Σε νορμαλ συνθήκες είναι καταπληκτικός και σούπερ φλιτζάνι!!! Έτσι πήγα για να κάνω δοκιμαστικό και σύγκριση με τον robur’s μιας και απέκτησα εμπορικά δικαιώματα στους mazzer
(γενικά για ότι σας ενδιαφέρει για εξοπλισμό καινούριο η μεταχειρισμένο μπορείτε να με ρωτάτε τι μπορώ να σας φέρω στις καλύτερες τιμές ( δεν μπορώ να έχω πολύ μεγάλο στοκ ) για αυτό δεν τα ανεβάζω στο σάιτ) ο robur’s καθαρίζετε πανεύκολα κόβει super γρήγορα με καταπληκτική συνέπεια έχει τρομερό σύστημα αποφύγεις του clubbing αλλα έχει κωνικά μαχαίρια και η απόδοση στην γεύση είναι ποιο όξινη λόγο του ότι ο αλεσμένος καφές έχει ποιο αιχμηρές άκρες!!! (Αυτό είδα στο μικροσκόπιο και εκεί πιστεύω ότι οφείλετε)

Nimrodel
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
Όνομα: Αναστασια
Μηχανή:: Silvia V3 mod
2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
Μύλος:: Compak k10
2ος Μύλος:: Niche Zero
Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
Τοποθεσία: Τήνος

Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele

Δημοσίευση από Nimrodel » Πέμ Ιαν 23, 2020 9:15 pm

Εκδρομή στους Αγίους Θεοδώρους λίαν συντομως χαχαχα!

Δεύτερη μέρα, ίδια άλεση, 18γρ ιν, 31 out, 36" εκχύλιση. Η μέτρηση 19.76.
Απο γεύση πάνω κάτω ίδια με χθες, εσπεριδοειδη αλλά δεν είχα μια πικρη επίγευση που είχα βρει χθες.

Άβαταρ μέλους
M.speciality
Δημοσιεύσεις: 127
Εγγραφή: Τετ Οκτ 19, 2016 1:15 am
Όνομα: Μιχάλης
Μηχανή:: San Reno racer
2η Μηχανή:: Gina goat story
Μύλος:: Mythos
2ος Μύλος:: Bunn G2
Οι καφέδες μου:: Cup10
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
Επικοινωνία:

Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele

Δημοσίευση από M.speciality » Πέμ Ιαν 23, 2020 9:54 pm

Εδώ σας παραθέτω λίγες φωτό από μικροσκόπιο για να δούμε τον κόκκο από ποιο κοντά
BFA9CF8E-C507-46BA-8AEC-E8CF5D3E5326.jpeg
Κομμένος με Νυστέρι και δρεσκοκαβουρδισμενος

Εδώ Είναι μια προσέγγιση των κυττάρων του καβουρδισμένου καφε από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο!!! Οι φυσαλίδες που διακρίνονται είναι αέρια, συγκεκριμένα διοξείδιο του άνθρακα και αρωματικές πτητικές ενώσεις!!!
95E21159-90D8-42F0-A879-E5377876F139.jpeg
Συνημμένα
1B32FA6A-2A63-4BCE-A153-357B70EFA7AC.jpeg

Nimrodel
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
Όνομα: Αναστασια
Μηχανή:: Silvia V3 mod
2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
Μύλος:: Compak k10
2ος Μύλος:: Niche Zero
Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
Τοποθεσία: Τήνος

Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele

Δημοσίευση από Nimrodel » Πέμ Ιαν 23, 2020 10:33 pm

Μιχάλη έχεις βάλει στο μικροσκόπιο καφέ 20-30-40 μέρες μετά το ψήσιμο? Αυτά τα ενδιάμεσα εξαφανίζονται δλδ όσο μπαγιστευει ?

Άβαταρ μέλους
M.speciality
Δημοσιεύσεις: 127
Εγγραφή: Τετ Οκτ 19, 2016 1:15 am
Όνομα: Μιχάλης
Μηχανή:: San Reno racer
2η Μηχανή:: Gina goat story
Μύλος:: Mythos
2ος Μύλος:: Bunn G2
Οι καφέδες μου:: Cup10
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
Επικοινωνία:

Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele

Δημοσίευση από M.speciality » Παρ Ιαν 24, 2020 1:11 am

Την φωτογραφία με τις φυσαλίδες δύστυχο δεν την τράβηξα εγώ δεν έχω ηλεκτρονικό μικροσκόπιο!!!! Μου την έδωσε ένας συνάδελφος που δουλεύει στο ποιο μεγάλο εργοστάσιο καφε στην Ελλάδα!!! Θα των ρωτήσω αν έχουμε κάτι ή αν μπορεί να βάλει έναν κόκκο από την κονσέρβα τους και να μου στείλει υλικό !!!

Άβαταρ μέλους
brexei
Δημοσιεύσεις: 435
Εγγραφή: Παρ Νοέμ 23, 2018 10:46 am
Όνομα: Αδάμ
Μηχανή:: Lelit PL41em
2η Μηχανή:: V60 ceramic
Μύλος:: Mahlkoenig Vario
Οι καφέδες μου:: Δοκιμάζω...
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele

Δημοσίευση από brexei » Παρ Ιαν 24, 2020 9:17 am

Η επάνω φωτό (και η τέρμα κάτω) είναι από οπτικό μικροσκόπιο.
Εαν έχεις τέτοιο θα μπορούσες να δεις ένα ακαβούρδιστο κόκκο, ένα φρεσκοκαβουρδισμένο, ένα που έχουν περάσει 15 μέρες για να κάνει degas και έναν που να έχουν περάσει 40 μέρες για να έχει μπαγιατέψει. Ίσως φανεί διαφορά και στο οπτικό μικροσκόπιο αν μεγεθύνεις αρκετά.

Άβαταρ μέλους
M.speciality
Δημοσιεύσεις: 127
Εγγραφή: Τετ Οκτ 19, 2016 1:15 am
Όνομα: Μιχάλης
Μηχανή:: San Reno racer
2η Μηχανή:: Gina goat story
Μύλος:: Mythos
2ος Μύλος:: Bunn G2
Οι καφέδες μου:: Cup10
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
Επικοινωνία:

Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele

Δημοσίευση από M.speciality » Παρ Ιαν 24, 2020 9:36 am

Πολύ καλή ιδέα :a013: !!!Επιστρέφοντας από την βοριά Ελλάδα το βάζω εμπρός και αυτό!!! :b050:

Nimrodel
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
Όνομα: Αναστασια
Μηχανή:: Silvia V3 mod
2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
Μύλος:: Compak k10
2ος Μύλος:: Niche Zero
Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
Τοποθεσία: Τήνος

Re: Πείραμα (Β) Αιθιοπία Adola district Anferara kebele

Δημοσίευση από Nimrodel » Σάβ Ιαν 25, 2020 8:44 pm

Τρίτη μέρα χθες δεν ειχα καμία διαφορά.
Τετάρτη μέρα σήμερα έκανα την εκχύλιση πιο νωρίς από τις άλλες μέρες (μεσημέρι αντί για απόγευμα) και μου βγήκε στα 38".
Ερώτηση: δεν θα αλλάξω την άλεση είπαμε. Θα κρατήσω τα γραμμάρια out και θα δούμε την αλλαγή στο χρόνο εκχύλισης η θα κρατήσω το χρόνο εκχύλισης και θα δούμε τα γραμμάρια και πως αυτά μεταβαλλονται?

Απάντηση