Σελίδα 2 από 3

Re: Προσφορά international coffee day- coffee festival

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 27, 2018 12:28 pm
από todoornot
Το βάζο, αν δεν αδειάζει και τον αέρα που έχει μέσα δεν κάνει, γιατί όσο αδειάζει από κόκκους "φυλακίζει" πολύ αέρα μέσα σε κάθε κλείσιμο.

Ενώ με τη σακούλα, την πιέζω πριν κλείσω τελείως, για να βγάλει όσο αέρα γίνεται - μεσοβέζικο κι αυτό, αλλά για λίγο που το έχω δοκιμάσει δεν είχα πρόβλημα.

Το "σωστό" είναι είτε βαζάκια που αδειάζουν και τον αέρα, ή να χωρίζεις τον καφέ σε δόσεις σε γεμάτα μικρά αεροστεγή βαζάκια και τέτοια παρόμοια που μου φαίνονται υπερβολική ταλαιπωρία (ποτέ μη λες ποτέ...). Με αυτές τις προϋποθέσεις αναφέρουν για διατήρηση μηνών... Εγώ δεν το έχω πάει πάνω από 10ήμερο.

Re: Προσφορά international coffee day- coffee festival

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 27, 2018 12:31 pm
από Christos
Παιδιά είσαστε σε λάθος νήμα. Υπάρχει άλλο με την συντήρηση του καφέ, όπου αναφέρεται και η μέθοδος κατάψυξης.

Re: Προσφορά international coffee day- coffee festival

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 27, 2018 1:53 pm
από todoornot
Ναι, σόρρυ, έπρεπε να το συνεχίσω εκεί. :OOPS:

Re: Προσφορά international coffee day- coffee festival

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 27, 2018 11:26 pm
από Christos
Κανένα πρόβλημα Γιώργο. Δεν χάθηκε και ο κόσμος για μερικά :offtopic:
:oneup:

Re: Προσφορά international coffee day- coffee festival

Δημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 05, 2018 2:12 pm
από evaskal
Ερώτηση.... Μήπως τυχαίνει να έχει πάρει κάποιος speciality blend μέσα στην περίοδο της προσφοράς του coffee festival για να μου πει ημερομηνία καβουρδίσματος; πηρα ενα κιλο και δεν ειχε ημερομηνία και δεν ξερω τι να κανω. Να το ανοιξω άμεσα ή να περιμενω κι άλλο. Δεν μπορώ να υπολογίσω χωρίς ημερομηνία και οπως καταλαβαίνετε είμαι σε αναμμένα κάρβουνα....

Ευχαριστώ!

Re: Προσφορά international coffee day- coffee festival

Δημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 05, 2018 3:09 pm
από Luckees
Γιατί δεν επικοινωνείς με τον κάπτεν (ή απ' όπου τον πήρες) να τους πεις την ημέρα που τον αγόρασες για να σου πει ακριβώς πότε τον έψησε;

Re: Προσφορά international coffee day- coffee festival

Δημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 05, 2018 5:16 pm
από evaskal
Ναι σωστά! Όταν το σκέφτηκα είχα ήδη γράψει εδώ :a042: . Τελικά 1/10 ψηθηκαν οπότε θέλει λίγη υπομονή ακομα... πάντως ευχαριστώ όπως και να χει

Re: Προσφορά international coffee day- coffee festival

Δημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 05, 2018 10:43 pm
από Βασιλης Α.
Στη θέση σου θα τον άνοιγα σήμερα και θα τον άφηνα ακόμα 3-5 μέρες να πάρει αέρα.

Re: Προσφορά international coffee day- coffee festival

Δημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 12, 2018 12:21 pm
από Jazz
Τι ψήνεις ρε Κάπτεν ;;; Πω... μου έφτιαξε τη μέρα η καφεδάρα σου! Guji Natural επιτέλους και στα μυαλά στα μπλέντερ! Παρότι 10 μέρες από RD ( ακόμα δεν έχει καθαρίσει πλήρως), το αποτέλεσμα ήδη είναι εθιστικό... :coffee:

Ένα θα πω: Χθες βράδυ στις 3, άνοιξα επίτηδες το σακούλι (9η μέρα- να έχει ανοιχτεί πρώτη φορά δηλαδή πριν από τη σημερινή δοκιμή), ρύθμισα μύλο, και τα άφησα ως έχειν... Σήμερα πρωί... ξεκίνησα δυναμικά! Τρεις ήπια: 1 espresso στα 35sec , 18.4gr μέσα - 29gr έξω, (101 pid- ήτοι: 93°-94°C) και δυο διπλές δόσεις μετά σε freddo σε ratio 1:2 αυτή τη φορά, στα 40sec.

Σκέψου ότι το τροπικό φρούτο και το floral ήδη ξεχωρίζει! :respekt:

Re: Προσφορά international coffee day- coffee festival

Δημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 12, 2018 1:46 pm
από evaskal
Με αφορμή τη Σταυριάννα, να τολμήσω να πω οτι κι εγώ ήδη από την 8η ημέρα δεν μπόρεσα να κρατηθώ κι άνοιξα το speciality blend. Πειραματίζομαι στα 18γρ, 1/2 αναλογία, 94 βαθμούς σε στοκ, όμως, καλαθάκι, όχι το vst. Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να πάρω καμία σωστή εκχύλιση. Βλέπω κάθε φορά chaneling. Ξεκινάει καλά καθώς η πίεση κάνει ramp up ("δακρύζει" ομοιόμορφα δλδ) αλλά στην πορεία μετά τα 9 bar μου τα χαλάει... Παρόλα αυτά, στο τέλος, σαν γεύση, δεν είναι τόσο χάλια όσο θα περίμενε κανείς βλέποντας την εκχύλιση. Ελπίζω να φταίει η φρεσκάδα του και να στρώσει τις επόμενες μέρες. Εννοείτε οτι βλέποντας αυτό δεν τολμάω ούτε για αστείο να χρησιμοποιήσω το vst.