Σελίδα 32 από 60

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Ιαν 11, 2020 10:44 pm
από Nimrodel
Παρελαβα τα καφεδακια μου τις προάλλες και μοσχοβολησε ο τόπος. Μου λέει ο κούριερ "μου χει σπάσει η μύτη ρε Αναστασία". Ήρθε και η χριστουγεννιάτικη κουπιτσα μου να κάνει παρέα με το γούρι από πέρσι (το οποίο δεν βγήκε ποτέ από την πόρτα μου).
Α ρε Μιχάλη μας έφτιαξες πάλι :)

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 12, 2020 4:47 pm
από wowthodoris
brexei έγραψε:
Σάβ Ιαν 11, 2020 9:31 pm
Η αληθεια οτι κι εγω (με υποδεεστερο εξοπλισμό) τις περισσότερες φορές δε διακρινω και κατι το ιδιαιτερο περα απο μια φρεσκια light roasted γευση καφε και λιγη οξυτητα που θυμιζει περισσότερο κοκκινα φρουτα παρα πχ λεμόνι. Κάποιες φορες αν ανεβασω λιγο θερμοκρασία βγαζει και κατι σαν πικρη σοκολατα... ιδιαιτερα η κρεμα. Απο σωμα ειναι καλος και εχει γεματη γευση και ειναι και σουπερ φρεσκος!

Όμως ο δικος μου ουρανισκος δεν πιανει και πολλά και ακομα χειροτερα αν εκεινη τη στιγμη τσιριζουν και δυο πιτσιρικια απο διπλα... αντε να καταλάβεις γευσεις και αρωματα. :a042:
Ανέβασα θερμοκρασία, κ πήρα ένα δυνατό φλιτζάνι. Έχει πολυ λίγη οξύτητα κ μου αφήνει μια επίγευση σαν σταφιδα ή γκοτζυ Μπέρι, υπαρχει κ κατι ακόμη ωραιο στην επίγευση ( ίσως ξηρό καρπό ) αλλα δεν μπορώ να καταλάβω τι ειναι :-)

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 13, 2020 1:01 pm
από brexei
Άνοιξα χθες την Αιθιοπία (ναι ναι, ξαναπήρα Αιθιοπία...), μετά απο 20 μέρες degassing και διαπίστωσα κάτι περίεργο. Ενώ το προηγούμενο σακουλάκι που είχα πάρει απαιτούσε να τερματίσω το Vario προς ψιλό κόψιμο και (οπως έγραφα εδώ 2 σελίδες πιο πριν) να φτάσω στο σημείο που ζοριζότανε πολύ τα μαχαίρια, τώρα το κόψιμο ήταν αρκετές σκάλες πιο κάτω, προς χοντρότερη άλεση, περίπου εκεί που το είχα και για το blend!

Δικαιολογείται τέτοια διαφορά απο ψήσιμο σε ψήσιμο; Ή κάτι δεν είχε πάει καλά στο προηγούμενο σακουλάκι και ήθελε τόσο ψιλό κόψιμο; Να πω ότι τόσο ψιλά δεν έχω κόψει ποτέ κανένα καφέ και μου έκανε εντύπωση, γιατί είναι τουλάχιστον 15-20 σκάλες πιο ψιλά από το σημείο που ακουγονται να βρίσκουν τα μαχαίρια!

Απο γεύση πάντως μου φάνηκε το ίδιο με πριν...

Και η οξύτητά του θα έλεγα ότι μου είναι πιο συμπαθής από αυτή του blend! :a014: Μήπως δεν είμαι καλά; :a058:

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 13, 2020 5:50 pm
από mplevris
Εγώ πήρα για δεύτερη φορά το μπλεντ αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έπινα την πρώτη φορά
Το μόνο που μου δίνει είναι οξύτητα και τίποτα άλλο. Την προηγούμενη φορά μου έδινε γεύση σοκολάτας και ξηρών καρπών και μια ήπια οξύτητα
Είμαι σίγουρος ότι κάτι έχει πάει λάθος

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 13, 2020 6:27 pm
από wowthodoris
Όντως τις περισσότερες φορές κ μένα μου δίνει οξύτητα, αλλά έχω παρει 2 φορές ωραίο φλυτζάνι. Η γνώμη μου δεν πολύ μετράει γιατί είναι πρώτη φορά που το παίρνω. Αυτό που είδα είναι ότι θέλει πιο υψηλή θερμοκρασία από το συνηθισμένο κ η οξύτητα καπως βελτιώνεται. Δοκίμασε με μεγαλύτερη θερμοκρασία.

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 13, 2020 6:32 pm
από mplevris
Όπως είπα είχα πάρει 3 συσκευασίες τον προηγούμενο μήνα άρα έχω εμπειρία από τον καφέ. Μου άρεσε πάρα πολύ και για αυτό παραγγειλα ξανά αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να πάρω κάτι καλό προς το παρόν. Μπορεί στο επόμενο σακούλι, τώρα το πρώτο είναι στην 11 μέρα από το ψήσιμο

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 13, 2020 6:35 pm
από wowthodoris
Την ίδια παρτίδα έχουμε ανοίξει: 2/1 :-)

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 13, 2020 6:52 pm
από mplevris
Ναι 2/1 είναι και εμένα

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 13, 2020 7:02 pm
από mplevris
Άκυρο μήνυμα συγνώμη

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 13, 2020 8:00 pm
από M.speciality
brexei έγραψε:
Δευ Ιαν 13, 2020 1:01 pm
Άνοιξα χθες την Αιθιοπία (ναι ναι, ξαναπήρα Αιθιοπία...), μετά απο 20 μέρες degassing και διαπίστωσα κάτι περίεργο. Ενώ το προηγούμενο σακουλάκι που είχα πάρει απαιτούσε να τερματίσω το Vario προς ψιλό κόψιμο και (οπως έγραφα εδώ 2 σελίδες πιο πριν) να φτάσω στο σημείο που ζοριζότανε πολύ τα μαχαίρια, τώρα το κόψιμο ήταν αρκετές σκάλες πιο κάτω, προς χοντρότερη άλεση, περίπου εκεί που το είχα και για το blend!

Δικαιολογείται τέτοια διαφορά απο ψήσιμο σε ψήσιμο; Ή κάτι δεν είχε πάει καλά στο προηγούμενο σακουλάκι και ήθελε τόσο ψιλό κόψιμο; Να πω ότι τόσο ψιλά δεν έχω κόψει ποτέ κανένα καφέ και μου έκανε εντύπωση, γιατί είναι τουλάχιστον 15-20 σκάλες πιο ψιλά από το σημείο που ακουγονται να βρίσκουν τα μαχαίρια!

Απο γεύση πάντως μου φάνηκε το ίδιο με πριν...

Και η οξύτητά του θα έλεγα ότι μου είναι πιο συμπαθής από αυτή του blend! :a014: Μήπως δεν είμαι καλά; :a058:
Καλησπερα και από εμένα!!!
Όσο περνάνε οι μέρες ο καφές θέλει ποιο χοντρή αλεση γιατί έχει αποβάλει περισσότερο διοξείδιο άρα το νερό βρίσκει λιγότερη ( μικρότερη ) αντίσταση λόγο της αποβολής του αερίου που σχηματίζετε κατά το καβουρδισμα!!!