CUP10 coffee roaster
- M.speciality
- Δημοσιεύσεις: 132
- Εγγραφή: Τετ Οκτ 19, 2016 1:15 am
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: San Reno racer
- 2η Μηχανή:: Gina goat story
- Μύλος:: Mythos
- 2ος Μύλος:: Bunn G2
- Οι καφέδες μου:: Cup10
- Τοποθεσία: ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
- Επικοινωνία:
Re: CUP10 coffee roaster
Καλησπέρα και από εμένα !!! Έχει πέσει πολύ δουλειά σε όλους τους τομείς και δεν έχω προλάβει να δω καθόλου το forum!! Στο φεστιβάλ θα είμαι και πάλι στον διαγωνισμό!!! (Για οποίους θέλουν να τα πούμε από κοντά) Περίπτερο δεν θα έχω λόγο έλλειψης προσωπικού!!! Του χρόνου όμως θα με βοηθήσετε εσείς από μια δυο ωριαίες ο κάθε ένας !!!
Για τους νέους καφέδες που μόλις έχω παραλάβει δεν έχω καταλήξει ακόμα σε προφίλ !!! Αλλά λέω να τους κάνω διαθέσιμους από αύριο με προσφορά +20% προϊόν λόγο φεστιβάλ και ημέρας του καφέ!!! Μόνο για GREEKESPRESSO!!!! Ε?
Για τους νέους καφέδες που μόλις έχω παραλάβει δεν έχω καταλήξει ακόμα σε προφίλ !!! Αλλά λέω να τους κάνω διαθέσιμους από αύριο με προσφορά +20% προϊόν λόγο φεστιβάλ και ημέρας του καφέ!!! Μόνο για GREEKESPRESSO!!!! Ε?
- Jazz
- Δημοσιεύσεις: 1084
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 12, 2016 4:12 pm
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: CUP10 coffee roaster
Α, θα τρελαθώ! Σήμερα στο site είδα ότι ετοιμάζονται και δυο Yirga εκτός των άλλων!!
Τι γίνεται, επτά (7) νέοι καφέδες (καφεδάρες όπως αναμένεται), χαμός θα γίνει!
EDIT: Χαχα, δεν είχα δει το ποστ του Μιχάλη, με πρόλαβε!
Καλή τύχη Κάπτεν στο διαγωνισμό και φέτος! Θα τα πούμε βέβαια σίγουρα πιστεύω και από κοντά, να σε γνωρίσουμε.
Τι γίνεται, επτά (7) νέοι καφέδες (καφεδάρες όπως αναμένεται), χαμός θα γίνει!
EDIT: Χαχα, δεν είχα δει το ποστ του Μιχάλη, με πρόλαβε!
Καλή τύχη Κάπτεν στο διαγωνισμό και φέτος! Θα τα πούμε βέβαια σίγουρα πιστεύω και από κοντά, να σε γνωρίσουμε.
- Edesso
- Δημοσιεύσεις: 1083
- Εγγραφή: Τετ Φεβ 13, 2013 4:46 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Espresso Baby DIY
- 2η Μηχανή:: V60/Bonavita
- Μύλος:: Comandante C40
- 2ος Μύλος:: Compak K10
- Οι καφέδες μου:: cup10 mokka
- Τοποθεσία: Έδεσσα
Re: CUP10 coffee roaster
San Gabriel και Yirga, 5 κομματια cupping ραντεβου στα τυφλα
Ευχομαι τα καλυτερα στο διαγωνισμό φιλαρακί
Ευχομαι τα καλυτερα στο διαγωνισμό φιλαρακί
espresso junkie...
-
- Δημοσιεύσεις: 72
- Εγγραφή: Τετ Οκτ 07, 2015 10:53 pm
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: ECM Classika II pid
- Μύλος:: Graef CM 800
- Οι καφέδες μου:: BEAN HAUS Πάφος.
- Τοποθεσία: makedonia
Re: CUP10 coffee roaster
Τα καλύτερα και απο μενα φιλε στον διαγωνισμό
- spirosninja
- Δημοσιεύσεις: 118
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 11, 2013 1:30 pm
- Όνομα: Σπύρος
- Μηχανή:: Lelit pl41
- Μύλος:: Eureka manual
- Οι καφέδες μου:: Speciality
Re: CUP10 coffee roaster
θα γινει χαμος!!!
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: CUP10 coffee roaster
Καλή επιτυχία Μιχάλη!
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
- Δημοσιεύσεις: 208
- Εγγραφή: Δευ Μάιος 19, 2014 10:59 am
- Όνομα: Βαγγέλης
- Μηχανή:: Expobar Brewtus IV-R
- 2η Μηχανή:: Saeco 8325
- Μύλος:: Compak K10 Conic
- 2ος Μύλος:: Mazzer Super Jolly E
- Οι καφέδες μου:: Assado, Mokka, Τaf, Cup10 και μπαγιάτικο
- Τοποθεσία: Ρέθυμνο Κρήτης
Re: CUP10 coffee roaster
Καλή επιτυχία Μιχάλη... Εύχομαι τα καλύτερα
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: CUP10 coffee roaster
καλή επιτυχία και απο εμένα Μιχάλη !!!!!!!!!!!
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
- apollo13
- Δημοσιεύσεις: 35
- Εγγραφή: Τετ Ιουν 15, 2016 12:23 pm
- Όνομα: Απόλλων
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- Μύλος:: Ascaso i1 iSteel
- 2ος Μύλος:: BARATZA SETTE 270W
- Οι καφέδες μου:: KUDU,TAF,MOKKA
- Τοποθεσία: ΑΛΙΜΟΣ,ΑΘΗΝΑ
Re: CUP10 coffee roaster
Καλημέρα και καλό μήνα,
Το +20% ισχύει μόνο για τα μέλη? γιατί έχω κανει παραγγελία και δεν ανέφερα οτι είμαι μέλος.
Ευχαριστώ πολύ...
Το +20% ισχύει μόνο για τα μέλη? γιατί έχω κανει παραγγελία και δεν ανέφερα οτι είμαι μέλος.
Ευχαριστώ πολύ...
-
- Δημοσιεύσεις: 684
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
- Τοποθεσία: Πειραιας
Re: CUP10 coffee roaster
La Meseta Colombia
Cup profile:Chocolate, juicy, caramel, sweet clean, excellent balance
Ενας νέος καφές απο τον Μιχάλη,τον οποίο είπα να δοκιμάσω μιας και μου κινησε το ενδιαφέρον.
Ανοίγω το σακουλάκι και βλέπω οτι ο καφές ειναι σαφώς Light roast .Ξεκινάω δοκιμές άλεσης με τον ταπεινό Sette ,κατα τις οποίες όσο ψιλά και άλεθα η ροή του καφέ κατα την εκχύλιση ηταν ''βρύση'' !Τελικά για να καταλάβετε οι ρυθμίσεις του sette τελείωσαν ,αλέθωντας όσο πιο ψιλά γίνεται και με ζόρι απο το μοτεράκι του (ακουγόταν να ''ζορίζεται'') και τελικά σωστή ροη δεν καταφερα να έχω.Εκεί καταλαβα οτι προκειται για ''δύσκολο''καφέ οπότε έβαλα τα μεγάλα μέσα που λέγονται pharos.
Τον pharos τον έσφιξα ακομα πιο πολύ απο οτι θεωρείται σφικτή άλεση και με πολύ μεγάλη δυσκολία άλεσα γυρνώντας τη μανιβέλα.Να σημειώσω οτι δεν θα ειχα καταφέρει να αλέσω τον καφέ χωρίς bench dogs που κρατάνε το μύλο σταθερό στον πάγκο!Μετά απο όλα αυτά η εκχύλιση ήταν ως εξής:ξεκινούσε η ροή πολύ αργά σαν να πήγαινε η εκχυλίση να κρατήσει ενα λεπτό και μέσα στα επόμενα 10'' το πάκ έχανε την αντίστασή του και η ροή του καφέ γινόταν σαν βρυσάκι!Για να καταφέρω να πιω κάτι που να λέγεται εσπρέσσο αναγκάστηκα και μείωσα την πίεση της εκχύλισης στα 2-3bar για να έχω μια σχετικά κανονική ταχύτητα νερού γύρω στο 1,5gr/sec.
Μετά απο όλα αυτά ο καφές που δοκίμασα έβγαζε ακριβώς το προφίλ του!Σοκολάτα και μια γλυκιά ισορροπημένη οξύτητα σαν πορτοκαλιού.Αν δεν ήταν το γευστικό αποτέλεσμα αυτό που έπρεπε ,θα έλεγα οτι ο καφές δεν είναι σωστά καβουρδισμένος ,αλλά αφού η γεύση ειναι αυτή που πρέπει και σε χρόνο εκχύλισης 25'' ,τότε είναι όλα ''σωστά'' .Βέβαια ακριβώς σωστή εκχύλιση δεν εχω μπορέσει να κάνω γιατι μόλις καταρρεύσει το πάκ η πίεση πρέπει να μειωθεί αντίστοιχα οπότε με 2-3bar δεν μπορούμε να έχουμε και σωστό σώμα στον καφέ.Αντίθετα δεν μπορώ να ανέβω άλλο σε άλεση γιατι ειμαι στα όρια άλεσης του ελληνικού.
Σίγουρα επιδέχεται βελτίωσης το ψήσιμο του συγκεκριμένου καφέ αλλά δεν ειναι και άσχημο.Πάντως μην τον πάρετε αν έχετε κανενα μυλαράκι που δεν αντέχει light καφέδες ,γιατι θα πετάξετε ή τον καφέ ή τον μύλο.
Cup profile:Chocolate, juicy, caramel, sweet clean, excellent balance
Ενας νέος καφές απο τον Μιχάλη,τον οποίο είπα να δοκιμάσω μιας και μου κινησε το ενδιαφέρον.
Ανοίγω το σακουλάκι και βλέπω οτι ο καφές ειναι σαφώς Light roast .Ξεκινάω δοκιμές άλεσης με τον ταπεινό Sette ,κατα τις οποίες όσο ψιλά και άλεθα η ροή του καφέ κατα την εκχύλιση ηταν ''βρύση'' !Τελικά για να καταλάβετε οι ρυθμίσεις του sette τελείωσαν ,αλέθωντας όσο πιο ψιλά γίνεται και με ζόρι απο το μοτεράκι του (ακουγόταν να ''ζορίζεται'') και τελικά σωστή ροη δεν καταφερα να έχω.Εκεί καταλαβα οτι προκειται για ''δύσκολο''καφέ οπότε έβαλα τα μεγάλα μέσα που λέγονται pharos.
Τον pharos τον έσφιξα ακομα πιο πολύ απο οτι θεωρείται σφικτή άλεση και με πολύ μεγάλη δυσκολία άλεσα γυρνώντας τη μανιβέλα.Να σημειώσω οτι δεν θα ειχα καταφέρει να αλέσω τον καφέ χωρίς bench dogs που κρατάνε το μύλο σταθερό στον πάγκο!Μετά απο όλα αυτά η εκχύλιση ήταν ως εξής:ξεκινούσε η ροή πολύ αργά σαν να πήγαινε η εκχυλίση να κρατήσει ενα λεπτό και μέσα στα επόμενα 10'' το πάκ έχανε την αντίστασή του και η ροή του καφέ γινόταν σαν βρυσάκι!Για να καταφέρω να πιω κάτι που να λέγεται εσπρέσσο αναγκάστηκα και μείωσα την πίεση της εκχύλισης στα 2-3bar για να έχω μια σχετικά κανονική ταχύτητα νερού γύρω στο 1,5gr/sec.
Μετά απο όλα αυτά ο καφές που δοκίμασα έβγαζε ακριβώς το προφίλ του!Σοκολάτα και μια γλυκιά ισορροπημένη οξύτητα σαν πορτοκαλιού.Αν δεν ήταν το γευστικό αποτέλεσμα αυτό που έπρεπε ,θα έλεγα οτι ο καφές δεν είναι σωστά καβουρδισμένος ,αλλά αφού η γεύση ειναι αυτή που πρέπει και σε χρόνο εκχύλισης 25'' ,τότε είναι όλα ''σωστά'' .Βέβαια ακριβώς σωστή εκχύλιση δεν εχω μπορέσει να κάνω γιατι μόλις καταρρεύσει το πάκ η πίεση πρέπει να μειωθεί αντίστοιχα οπότε με 2-3bar δεν μπορούμε να έχουμε και σωστό σώμα στον καφέ.Αντίθετα δεν μπορώ να ανέβω άλλο σε άλεση γιατι ειμαι στα όρια άλεσης του ελληνικού.
Σίγουρα επιδέχεται βελτίωσης το ψήσιμο του συγκεκριμένου καφέ αλλά δεν ειναι και άσχημο.Πάντως μην τον πάρετε αν έχετε κανενα μυλαράκι που δεν αντέχει light καφέδες ,γιατι θα πετάξετε ή τον καφέ ή τον μύλο.