CUP10 coffee roaster

Άβαταρ μέλους
laonikos78
Δημοσιεύσεις: 915
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 29, 2020 9:52 pm
Όνομα: Λαόνικος
Μηχανή:: Profitec GO
Μύλος:: Eureka Atom 65 redsp
Οι καφέδες μου:: Specialty Κεντρικής & Νότιας Αμερικής
Τοποθεσία: Κόστα Ρίκα, Έλ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Κολομβία & Υεμένη.

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσίευση από laonikos78 » Τετ Μάιος 18, 2022 6:05 pm

Το blend δεν λέει εκ πρώτης τα πάντα.
Το μέγεθος των κοκκων και το ψήσιμο είναι αυτό που κοιτάμε και την απαέρωση να την κάνουμε μέσα από το σακουλάκι αν έχει βαλβίδα μονής εξόδου.

Όσο πιο χαμηλό ψήσιμο έχουμε τόσο περισσότερη απαέρωση θέλουν οι κόκκοι μας.

Το ποσό θέλουν είναι κομματάκι 'υποκειμενικό'.

Οι dark κόκκοι αποβάλλουν γρήγορα το διοξείδιο και τα ζάκχαρα τους και πιο αργά οι light κόκκοι.

Οι 8+ ημέρες που αναφέρεις αν είναι medium ψήσιμο είναι μια χαρά πιστεύω όπως και οι light σε απαερωση ακόμα και 20± ημερών.

Από την άλλη ότι ευχαριστεί τον ουρανίσκο μας! :a048:
..Για πάντα και μια μέρα.

thodoris5321
Δημοσιεύσεις: 163
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 18, 2020 10:13 pm
Όνομα: Θοδωρής
Μηχανή:: Flair58 &BambinoPlus
2η Μηχανή:: LavazzaBlue
Μύλος:: J-Max & ZP6 special
2ος Μύλος:: Sette30 & Aergrind

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσίευση από thodoris5321 » Τετ Μάιος 18, 2022 7:08 pm

Εμένα όσο πιο φρέσκος ο καφές τόσο περισσότερο μου αρέσει συνήθως, με μια εξαίρεση στους natural processed που τους καταναλώνω λίγο πιο μετά. Προσωπικά πιστεύω για μένα αυτός ο καφές είναι ο καλύτερος από 6 μέρες μέχρι 15-20 μέρες αργότερα (όχι ότι μετά δεν είναι βέβαια) αν και του κάνω long preinfusion.
Όπως και να 'χει μπορείς να δοκιμάσεις και αν δεις πως είναι "βαρύς" ή "περίεργος" να περιμένεις λίγο ακόμα.

thanasis00
Δημοσιεύσεις: 200
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 25, 2019 11:45 am
Όνομα: Θανάσης
Μηχανή:: Bellezza Francesca
Μύλος:: Niche Zero

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσίευση από thanasis00 » Τετ Μάιος 18, 2022 10:28 pm

laonikos78 έγραψε:
Τετ Μάιος 18, 2022 6:05 pm
Οι 8+ ημέρες που αναφέρεις αν είναι medium ψήσιμο είναι μια χαρά πιστεύω όπως και οι light σε απαερωση ακόμα και 20± ημερών.
Έφτιαξα καφέ τελικά, καθώς είναι medium προς dark οπότε είδα και εγώ ότι σε 8-10 μέρες είναι οκ και για medium. Μια χαρά βγήκε ο καφές, τεράστια η διαφορά από τον χθεσινό που ήταν 2 μηνών κόκκοι :)
Κράτησα 250γρ σε αεροστεγές δοχείο, και έκανα vacuum τους υπόλοιπους και κατάψυξη να δω αν θα έχει την ίδια γεύση μετά από μέρες.

Άβαταρ μέλους
laonikos78
Δημοσιεύσεις: 915
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 29, 2020 9:52 pm
Όνομα: Λαόνικος
Μηχανή:: Profitec GO
Μύλος:: Eureka Atom 65 redsp
Οι καφέδες μου:: Specialty Κεντρικής & Νότιας Αμερικής
Τοποθεσία: Κόστα Ρίκα, Έλ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Κολομβία & Υεμένη.

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσίευση από laonikos78 » Τετ Μάιος 18, 2022 10:31 pm

thanasis00 έγραψε:
Τετ Μάιος 18, 2022 10:28 pm
laonikos78 έγραψε:
Τετ Μάιος 18, 2022 6:05 pm
Οι 8+ ημέρες που αναφέρεις αν είναι medium ψήσιμο είναι μια χαρά πιστεύω όπως και οι light σε απαερωση ακόμα και 20± ημερών.
Έφτιαξα καφέ τελικά, καθώς είναι medium προς dark οπότε είδα και εγώ ότι σε 8-10 μέρες είναι οκ και για medium. Μια χαρά βγήκε ο καφές, τεράστια η διαφορά από τον χθεσινό που ήταν 2 μηνών κόκκοι :)
Κράτησα 250γρ σε αεροστεγές δοχείο, και έκανα vacuum τους υπόλοιπους και κατάψυξη να δω αν θα έχει την ίδια γεύση μετά από μέρες.
Τι καφές είναι αυτός που είναι 2 μηνών;
..Για πάντα και μια μέρα.

thanasis00
Δημοσιεύσεις: 200
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 25, 2019 11:45 am
Όνομα: Θανάσης
Μηχανή:: Bellezza Francesca
Μύλος:: Niche Zero

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσίευση από thanasis00 » Πέμ Μάιος 19, 2022 1:41 am

laonikos78 έγραψε:
Τετ Μάιος 18, 2022 10:31 pm
thanasis00 έγραψε:
Τετ Μάιος 18, 2022 10:28 pm
laonikos78 έγραψε:
Τετ Μάιος 18, 2022 6:05 pm
Οι 8+ ημέρες που αναφέρεις αν είναι medium ψήσιμο είναι μια χαρά πιστεύω όπως και οι light σε απαερωση ακόμα και 20± ημερών.
Έφτιαξα καφέ τελικά, καθώς είναι medium προς dark οπότε είδα και εγώ ότι σε 8-10 μέρες είναι οκ και για medium. Μια χαρά βγήκε ο καφές, τεράστια η διαφορά από τον χθεσινό που ήταν 2 μηνών κόκκοι :)
Κράτησα 250γρ σε αεροστεγές δοχείο, και έκανα vacuum τους υπόλοιπους και κατάψυξη να δω αν θα έχει την ίδια γεύση μετά από μέρες.
Τι καφές είναι αυτός που είναι 2 μηνών;
Πάλι ο ίδιος blend ήταν, και με το ίδιο κόψιμο, ο παλιός έβγαζε 35γρ σε 25 δευτερόλεπτα, και ο καινούριος 27γρ σε 33 δευτερόλεπτα.

georgio
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 02, 2016 3:49 am
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
Μύλος:: Ascaso i-mini i2
Οι καφέδες μου:: Hausbrandt Gourmet, Taf, C.I coffees
Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσίευση από georgio » Παρ Σεπ 30, 2022 1:12 am

Καιρό έχει το cup10 να βάλει καμια προσφορούλα…
Θα έχουμε άραγε τίποτα εν όψει της Παγκόσμιας Μέρας καφέ να παραγγείλουμε κανα 4κιλο;! :a016:

vlaxos80
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 06, 2014 4:02 pm
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Gaggia Classic pro
Μύλος:: Eurogat K3

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσίευση από vlaxos80 » Δευ Οκτ 10, 2022 7:28 pm

Παρήγγειλα κι εγω πρώτη φορα να δοκιμασω τον Speciality Blent απο cup10.. ημερομηνία ψησιματος 6-10-22..ποσες μερες θα ηταν καλο να το αφησω??μια εβδομάδα η καμια Δεκαριά μέρες??και για την εκχύλιση τι θα ηταν πιο σωστο για να βγαλω καλό αποτέλεσμα με την Gaggia Classic??Να παω την εκχύλιση με ratio 1/2 στα 25sec με 18in-36out η να το παω οπως λεει ο cup10 στα 18gr 30-35sec με ratio 1/5 ???

Άβαταρ μέλους
Hatori
Δημοσιεύσεις: 575
Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
2η Μηχανή:: Aeropress
Μύλος:: Eureka atom 75 titan
Τοποθεσία: Δράμα

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσίευση από Hatori » Δευ Οκτ 10, 2022 8:47 pm

vlaxos80 έγραψε:
Δευ Οκτ 10, 2022 7:28 pm
Παρήγγειλα κι εγω πρώτη φορα να δοκιμασω τον Speciality Blent απο cup10.. ημερομηνία ψησιματος 6-10-22..ποσες μερες θα ηταν καλο να το αφησω??μια εβδομάδα η καμια Δεκαριά μέρες??και για την εκχύλιση τι θα ηταν πιο σωστο για να βγαλω καλό αποτέλεσμα με την Gaggia Classic??Να παω την εκχύλιση με ratio 1/2 στα 25sec με 18in-36out η να το παω οπως λεει ο cup10 στα 18gr 30-35sec με ratio 1/5 ???
To cup10 δε λέει 1:5
Λέει 1:1.5 !
Αν δεν έχεις καφέ ξεκίνα αυτόν, αν έχεις να πιείς Άστον καμιά βδομάδα να στρώσει

vlaxos80
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 06, 2014 4:02 pm
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Gaggia Classic pro
Μύλος:: Eurogat K3

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσίευση από vlaxos80 » Δευ Οκτ 10, 2022 9:43 pm

Hatori έγραψε:
Δευ Οκτ 10, 2022 8:47 pm
vlaxos80 έγραψε:
Δευ Οκτ 10, 2022 7:28 pm
Παρήγγειλα κι εγω πρώτη φορα να δοκιμασω τον Speciality Blent απο cup10.. ημερομηνία ψησιματος 6-10-22..ποσες μερες θα ηταν καλο να το αφησω??μια εβδομάδα η καμια Δεκαριά μέρες??και για την εκχύλιση τι θα ηταν πιο σωστο για να βγαλω καλό αποτέλεσμα με την Gaggia Classic??Να παω την εκχύλιση με ratio 1/2 στα 25sec με 18in-36out η να το παω οπως λεει ο cup10 στα 18gr 30-35sec με ratio 1/5 ???
To cup10 δε λέει 1:5
Λέει 1:1.5 !
Αν δεν έχεις καφέ ξεκίνα αυτόν, αν έχεις να πιείς Άστον καμιά βδομάδα να στρώσει
Ναι 1:1,5 .εγω δεν το εγραψα σωστα.. εχω καφε φρεσκο απο ενα φιλο που ψηνει καφεδες στο δικο του roostαδικο..οποτε θα το αφησω καμια εβδομαδα οπως λες κι εσυ.. ευχαριστώ πολύ..να σαι καλα..πιστευω να μου αρεσει πιο πολυ ο cup10.. πριν ειχα δοκιμάσει τα Blent της Kolektiva και μου αρεσαν μπορω να πω..

Άβαταρ μέλους
Hatori
Δημοσιεύσεις: 575
Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
2η Μηχανή:: Aeropress
Μύλος:: Eureka atom 75 titan
Τοποθεσία: Δράμα

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσίευση από Hatori » Δευ Οκτ 10, 2022 10:10 pm

Είναι τίμιο μπλεντακι θα σου αρέσει.. θέλει λεπτή άλεση και 1:1.5 ratio αλλά μπορείς να το τραβήξεις και ως 1:2
Καλά καφεδάκια

Απάντηση