CUP10 coffee roaster
-
- Δημοσιεύσεις: 47
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 09, 2013 12:31 pm
- Μηχανή:: Saeco poemia HD8323
- Μύλος:: Delonghi kg79
Re: CUP10 coffee roaster
H προσφορα για οσους ειχαν παραλαβει με καθυστερηση ισχυει για οποιον καφε και αν παραγγειλουμε ή ειναι αποκλειστικα για το blend και της Βραζιλιας οπως ηταν τοτε;
- M.speciality
- Δημοσιεύσεις: 132
- Εγγραφή: Τετ Οκτ 19, 2016 1:15 am
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: San Reno racer
- 2η Μηχανή:: Gina goat story
- Μύλος:: Mythos
- 2ος Μύλος:: Bunn G2
- Οι καφέδες μου:: Cup10
- Τοποθεσία: ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
- Επικοινωνία:
Re: CUP10 coffee roaster
Είναι για όλους τους καφέδες!!!
-
- Δημοσιεύσεις: 32
- Εγγραφή: Δευ Ιουν 29, 2020 12:47 am
- Όνομα: Μάριος
- Οι καφέδες μου:: Το ψάχνω ακόμα...
- Τοποθεσία: Αγία Βαρβάρα, Αττική
Re: CUP10 coffee roaster
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε! Δυστυχώς πλέον έχω αγοράσει από αλλού αλλά επιφυλάσσομαι για το μέλλονthodoris5321 έγραψε: ↑Τρί Φεβ 16, 2021 3:09 pmΈχω δοκιμάσει αρκετούς και για v60 προτείνω τον καινούριο Yirgacheffe Kochere Washed Gr.1-Moplaco Ethiopia. Είναι πραγματικά πολύ καλός, λουλουδένιος, και δεν ξεφεύγει σε γεύση. Είναι όπως γράφει, balanced.Marios Pap έγραψε: ↑Κυρ Φεβ 14, 2021 6:01 pmΚαλησπέρα, παιδια! Σχετικά καινούργιος στο φόρουμ (αν και καιρό πριν κάνω εγγραφή το παρακολουθούσα στενά ) θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει δοκιμάσει κανείς κάποιον από τους καφέδες του μαγαζιού σε pourover (πιο συγκεκριμένα έχω V60) γιατί θέλω να δοκιμάσω από το συγκεκριμένο μαγαζί αλλά δεν ξέρω τι να διαλέξω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
- Δημοσιεύσεις: 50
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 02, 2020 6:19 pm
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: lelit pl042temp
- 2η Μηχανή:: gaggia pure
- Μύλος:: DF64P
- 2ος Μύλος:: Lelit PL43
- Οι καφέδες μου:: Hausbrandt,New York,Moka efti,TAF
- Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Re: CUP10 coffee roaster
Καλησπέρα, να ευχαριστήσω το εν λόγω κατάστημα, για τον διπλασιασμό της παραγγελίας μου λόγω των προβλημάτων της B.F. . Με ψήσιμο 25/2/2021 παρέλαβα 1/3/2021.
Εντυπώσεις:
Ανοίχτηκε πρώτος ο Ethiopia Adola district anferara kebele, και παρά τις οδηγίες που βρήκα σε παλιότερες δημοσιεύσεις, για το δικό μου γούστο που δεν μ'αρέσουν οι έντονες οξύτητες, δοκίμασα εκχυλήσεις 1:2, 1:2,5 και 1:3 με 97 βαθμούς θερμοκρασία (εργοστασιακές ρυθμίσεις Pid, με 0 το offset). Στις αναλογίες 1:2 ή 1:2,5 οι οξύτητες έντονες, ενώ στο 1:3 (περίπου) πάρα πολύ ευχάριστος (για σκέτο εσπρέσο). Δοκίμασα σε διάφορες ποσότητες μεταξύ 15gr -->43-τελικό είτε 18γρ-->53 τελικό με σταθερό γευστικό αποτέλεσμα , φυσικά άλλαζα κόψιμο ώστε ο χρόνος να παραμένει 30sec (μετράω χρόνο από την πρώτη σταγόνα και όχι από έναρξη της αντλίας). Σε κόψιμο για μεγαλύτερο χρόνο 40sec, η αρχική γεύση καφέ βγήκε αρκετά έντονη, όχι καμμένη αλλά έντονη, ενώ η φρουτώδης επίγευση σχεδόν χάθηκε.
Η μεγάλη έκπληξη....το fredo. Ενώ είμουν σίγουρος για το νεροζούμι που θα προκύψει λόγω του 1:3, ...είπα να "χαλάσω" ένα καφέ και να προσθέσω πάγο, προέκυψε ένα γευστικότατο fredo!! τόσο ισορροπημένο, που ο κλασικός NewYork EXTRA που έχω πάντα για fredo ...μόλις πήρε σύνταξη.
Εντυπώσεις:
Ανοίχτηκε πρώτος ο Ethiopia Adola district anferara kebele, και παρά τις οδηγίες που βρήκα σε παλιότερες δημοσιεύσεις, για το δικό μου γούστο που δεν μ'αρέσουν οι έντονες οξύτητες, δοκίμασα εκχυλήσεις 1:2, 1:2,5 και 1:3 με 97 βαθμούς θερμοκρασία (εργοστασιακές ρυθμίσεις Pid, με 0 το offset). Στις αναλογίες 1:2 ή 1:2,5 οι οξύτητες έντονες, ενώ στο 1:3 (περίπου) πάρα πολύ ευχάριστος (για σκέτο εσπρέσο). Δοκίμασα σε διάφορες ποσότητες μεταξύ 15gr -->43-τελικό είτε 18γρ-->53 τελικό με σταθερό γευστικό αποτέλεσμα , φυσικά άλλαζα κόψιμο ώστε ο χρόνος να παραμένει 30sec (μετράω χρόνο από την πρώτη σταγόνα και όχι από έναρξη της αντλίας). Σε κόψιμο για μεγαλύτερο χρόνο 40sec, η αρχική γεύση καφέ βγήκε αρκετά έντονη, όχι καμμένη αλλά έντονη, ενώ η φρουτώδης επίγευση σχεδόν χάθηκε.
Η μεγάλη έκπληξη....το fredo. Ενώ είμουν σίγουρος για το νεροζούμι που θα προκύψει λόγω του 1:3, ...είπα να "χαλάσω" ένα καφέ και να προσθέσω πάγο, προέκυψε ένα γευστικότατο fredo!! τόσο ισορροπημένο, που ο κλασικός NewYork EXTRA που έχω πάντα για fredo ...μόλις πήρε σύνταξη.
-
- Δημοσιεύσεις: 23
- Εγγραφή: Πέμ Μαρ 26, 2020 12:35 am
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Lelit Pl41 PLUST PID
- Μύλος:: Eureka Specialita
- Τοποθεσία: Ηράκλειο-Κρήτη
Re: CUP10 coffee roaster
Καλησπέρα !
Παράγγειλα για δεύτερη φορά τους :
Brazil Espresso Blend-Monte Alegre
Cup10 Speciality Espresso Blend
την πρώτη φορά δε κατάφερα να τους βγάλω (αρκετά πικροί) οπότε θα ήθελα να με συμβουλέψετε σχετικά με τις συνταγές που θα προτείνατε όσοι τους έχετε δοκιμάσει.
Προσπάθησα με την ακόλουθη συνταγή:
18g ->38g στους 93C με χρόνο γύρω στα 30-33 sec.
Ευχαριστώ πολύ !
Παράγγειλα για δεύτερη φορά τους :
Brazil Espresso Blend-Monte Alegre
Cup10 Speciality Espresso Blend
την πρώτη φορά δε κατάφερα να τους βγάλω (αρκετά πικροί) οπότε θα ήθελα να με συμβουλέψετε σχετικά με τις συνταγές που θα προτείνατε όσοι τους έχετε δοκιμάσει.
Προσπάθησα με την ακόλουθη συνταγή:
18g ->38g στους 93C με χρόνο γύρω στα 30-33 sec.
Ευχαριστώ πολύ !
-
- Δημοσιεύσεις: 127
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 25, 2012 7:48 pm
- Όνομα: Χαράλαμπος
- Μηχανή:: NS Oscar I
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- Τοποθεσία: Πύργος Ηλείας
Re: CUP10 coffee roaster
Τη θερμοκρασία και το χρόνο τα βρίσκω μια χαρά αλλά το ratio υψηλό.
Σε αυτούς εγώ έπαιζα 18->28 με 32
Σε αυτούς εγώ έπαιζα 18->28 με 32
Sex Mastoura Sepultura (το 2ο απλά επειδή ταιριάζει...)
-
- Δημοσιεύσεις: 230
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 20, 2010 2:52 pm
- Όνομα: Οδυσσέας
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: CUP10 coffee roaster
Ναι και οι 2 θελουν πολυ fine κοψιμο, και στο ratio που είπε και ο Χαράλαμπος. Είναι πολύ ωραίοι καφέδες και οι 2.
Επείδή θέλουν τόσο σφιχτή εκχύληση με πολλά δευτερόλεπτα και λίγο ρόφημα, θέλουν πάρα πολύ καλή κατανομή γιατι το channeling παραμονεύει λόγω πιθανής κατάρρευσης του πακ. Εμένα με παίδεψαν λιγάκι μέχρι να τους βγάλω, αλλά μετά ήταν όπως είπα παρα πολύ καλοί.
Επείδή θέλουν τόσο σφιχτή εκχύληση με πολλά δευτερόλεπτα και λίγο ρόφημα, θέλουν πάρα πολύ καλή κατανομή γιατι το channeling παραμονεύει λόγω πιθανής κατάρρευσης του πακ. Εμένα με παίδεψαν λιγάκι μέχρι να τους βγάλω, αλλά μετά ήταν όπως είπα παρα πολύ καλοί.
- mantraxalos
- Δημοσιεύσεις: 163
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 16, 2021 12:11 pm
- Όνομα: ΧΡΗΣΤΟΣ
- Μηχανή:: ECM SYNCHRONIKA
- 2η Μηχανή:: LELIT ANITA
- Μύλος:: Mahlkönig E65S GbW
- 2ος Μύλος:: EUREKA SPECIALITA
- Οι καφέδες μου:: ROUND CUP, KUDU,
- Τοποθεσία: καλλιθεα
- Επικοινωνία:
Re: CUP10 coffee roaster
Kαλημέρα,nitse έγραψε: ↑Σάβ Μαρ 13, 2021 12:39 amΚαλησπέρα !
Παράγγειλα για δεύτερη φορά τους :
Brazil Espresso Blend-Monte Alegre
Cup10 Speciality Espresso Blend
την πρώτη φορά δε κατάφερα να τους βγάλω (αρκετά πικροί) οπότε θα ήθελα να με συμβουλέψετε σχετικά με τις συνταγές που θα προτείνατε όσοι τους έχετε δοκιμάσει.
Προσπάθησα με την ακόλουθη συνταγή:
18g ->38g στους 93C με χρόνο γύρω στα 30-33 sec.
Ευχαριστώ πολύ !
Πριν ξεκινήσεις τις εκχυλίσεις και επειδή ο κύριος Μιχάλης από ότι καταλαβαίνω μπορεί σε κάποια είδη να κάνει roasting on demand κάτι που είναι πραγματικά εξαιρετικό καθώς καβουρδίζει κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ,και θερμά συγχαρητήρια από έμενα γι αυτό, καλό θα είναι να ελέγξεις τις ημερομηνίες καθώς προβλέπω να ειναι extra φρεσκαδουρες.
Εγώ που παρέλαβα χτες 4 διαφορετικά είδη καφέ ήταν όλα ψημένα την Δευτέρα που μας πέρασε .
Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον κύριο Μιχάλη εχθές έλαβα την υπόδειξη την οποία και περίμενα για να πω την αλήθεια δλδ ότι οι καφέδες πρέπει να "κάτσουν" 15 μέρες πριν τις εκχυλίσεις.
Αν ημερομηνιακα είσαι σε σωστό πλαίσιο τότε όλα καλά, και καλά καφεδακια εύχομαι!
Κάτθανε, Διαγόρα, ου και ες Όλυμπον αναβήσῃ
-
- Δημοσιεύσεις: 23
- Εγγραφή: Πέμ Μαρ 26, 2020 12:35 am
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Lelit Pl41 PLUST PID
- Μύλος:: Eureka Specialita
- Τοποθεσία: Ηράκλειο-Κρήτη
Re: CUP10 coffee roaster
Ευχαριστώ για την απάντηση ! Αυτή ήταν η επόμενη ερώτηση μου ! Οπότε θα περιμένω δυο εβδομάδες
-
- Δημοσιεύσεις: 1
- Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 26, 2020 11:49 pm
- Όνομα: Περικλής
- Μηχανή:: Melitta Passione
Re: CUP10 coffee roaster
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και από μένα για το διπλασιασμό της ποσότητας και την ταχύτατη αποστολή και παράδοση.
Οι καφέδες που ήρθαν καβουρντίστηκαν τη Δευτέρα 8/3 (πριν 5 ημέρες). Μου έκανε εντύπωση το πόσο φρέσκοι είναι. Τους έβαλα στο ντουλάπι και μοσχοβολάει όλη η κουζίνα!
Την πρώτη φορά που παρήγγειλα, τους χρησιμοποίησα μόνο για εσπρέσσο. Σήμερα είπα να δοκιμάσω και ένα brew στο v60.
Άνοιξα ένα Guatemala Antigua και αυτό που με χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν ότι πρώτη μου φορά είδα καφέ να φουσκώνει ΤΟΣΟ πολύ κατά το πρώτο βρέξιμο. Σίγουρα ο καφές θα αλλάξει μέσα στην επόμενη εβδαμάδα αλλά πρώτη φορά δοκίμασα Guatemala με τόσο σώμα.
Δεν είμαι επαγγελματίας αλλά είμαι ήδη στην 5η ή 6η κατοστάδα φίλτρων για v60 και θεωρώ ότι πλέον έχω αρκετά δείγματα για σύγκριση.
Ευχαριστώ και πάλι!!! Μπράβο για τους εξαιρετικούς καφέδες!
Οι καφέδες που ήρθαν καβουρντίστηκαν τη Δευτέρα 8/3 (πριν 5 ημέρες). Μου έκανε εντύπωση το πόσο φρέσκοι είναι. Τους έβαλα στο ντουλάπι και μοσχοβολάει όλη η κουζίνα!
Την πρώτη φορά που παρήγγειλα, τους χρησιμοποίησα μόνο για εσπρέσσο. Σήμερα είπα να δοκιμάσω και ένα brew στο v60.
Άνοιξα ένα Guatemala Antigua και αυτό που με χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν ότι πρώτη μου φορά είδα καφέ να φουσκώνει ΤΟΣΟ πολύ κατά το πρώτο βρέξιμο. Σίγουρα ο καφές θα αλλάξει μέσα στην επόμενη εβδαμάδα αλλά πρώτη φορά δοκίμασα Guatemala με τόσο σώμα.
Δεν είμαι επαγγελματίας αλλά είμαι ήδη στην 5η ή 6η κατοστάδα φίλτρων για v60 και θεωρώ ότι πλέον έχω αρκετά δείγματα για σύγκριση.
Ευχαριστώ και πάλι!!! Μπράβο για τους εξαιρετικούς καφέδες!