Α ρε Μιχάλη μας έφτιαξες πάλι

Ανέβασα θερμοκρασία, κ πήρα ένα δυνατό φλιτζάνι. Έχει πολυ λίγη οξύτητα κ μου αφήνει μια επίγευση σαν σταφιδα ή γκοτζυ Μπέρι, υπαρχει κ κατι ακόμη ωραιο στην επίγευση ( ίσως ξηρό καρπό ) αλλα δεν μπορώ να καταλάβω τι ειναιbrexei έγραψε: ↑Σάβ Ιαν 11, 2020 9:31 pmΗ αληθεια οτι κι εγω (με υποδεεστερο εξοπλισμό) τις περισσότερες φορές δε διακρινω και κατι το ιδιαιτερο περα απο μια φρεσκια light roasted γευση καφε και λιγη οξυτητα που θυμιζει περισσότερο κοκκινα φρουτα παρα πχ λεμόνι. Κάποιες φορες αν ανεβασω λιγο θερμοκρασία βγαζει και κατι σαν πικρη σοκολατα... ιδιαιτερα η κρεμα. Απο σωμα ειναι καλος και εχει γεματη γευση και ειναι και σουπερ φρεσκος!
Όμως ο δικος μου ουρανισκος δεν πιανει και πολλά και ακομα χειροτερα αν εκεινη τη στιγμη τσιριζουν και δυο πιτσιρικια απο διπλα... αντε να καταλάβεις γευσεις και αρωματα.![]()
Καλησπερα και από εμένα!!!brexei έγραψε: ↑Δευ Ιαν 13, 2020 1:01 pmΆνοιξα χθες την Αιθιοπία (ναι ναι, ξαναπήρα Αιθιοπία...), μετά απο 20 μέρες degassing και διαπίστωσα κάτι περίεργο. Ενώ το προηγούμενο σακουλάκι που είχα πάρει απαιτούσε να τερματίσω το Vario προς ψιλό κόψιμο και (οπως έγραφα εδώ 2 σελίδες πιο πριν) να φτάσω στο σημείο που ζοριζότανε πολύ τα μαχαίρια, τώρα το κόψιμο ήταν αρκετές σκάλες πιο κάτω, προς χοντρότερη άλεση, περίπου εκεί που το είχα και για το blend!
Δικαιολογείται τέτοια διαφορά απο ψήσιμο σε ψήσιμο; Ή κάτι δεν είχε πάει καλά στο προηγούμενο σακουλάκι και ήθελε τόσο ψιλό κόψιμο; Να πω ότι τόσο ψιλά δεν έχω κόψει ποτέ κανένα καφέ και μου έκανε εντύπωση, γιατί είναι τουλάχιστον 15-20 σκάλες πιο ψιλά από το σημείο που ακουγονται να βρίσκουν τα μαχαίρια!
Απο γεύση πάντως μου φάνηκε το ίδιο με πριν...
Και η οξύτητά του θα έλεγα ότι μου είναι πιο συμπαθής από αυτή του blend!Μήπως δεν είμαι καλά;
![]()