Hello fellas, λοιπόν...
Μόλις άνοιξα (εσκεμμένα μετά τις 20 ημέρες) τη sun drying Ethiopia (συγκεκριμένα 23 γεμάτες ημέρες). Τα έχω ξαναπεί βέβαια, και φοβάμαι ότι γίνομαι κουραστική, αλλά δε μπορώ να μη το πω ξανά... : Ρε Μιχάλη, πες την αλήθεια, κάτι βάζεις μέσα στις Αιθιοπίες σου, χαχα! Δεν εξηγείται διαφορετικά! Έχω εθιστεί!
Μόλις τώρα εκχύλισα από το σακουλάκι που μόλις άνοιξα (και τις 23 ημέρες τα είχα όλα σε σκιερό/στεγνό μέρος μέσα στο σακούλι αποστολής) με σκοπό να πιω ένα δεύτερο freddo espresso, (το 1ο ήταν GUJI SASABA). Δεν βιντεοσκόπησα, γιατί θα ήταν η 1η δοκιμή και δεν ήξερα τις αλλαγές θα χρειαστώ σε μύλο/θερμοκρασία κλπ, οπότε πήγα διστακτικά. Λοιπόν, πήρα μελάτη εκχυλισάρα χωρίς ΊΧΝΟΣ channeling, χωρίς tuneling, λες και η κατανομή στο pf είχε γίνει με ακρίβεια υπολογιστή. Οι ρυθμίσεις του εξοπλισμού λοιπόν, ήταν οι ίδιες με την Αιθιοπία από kudu (εξαιρετική και αυτή, θα αναφερθώ αλλού): Pid 102 ( ~93°C), άλεση θα έλεγα προς τα δικά μου "coarse" στο εύρος που κόβω (φρεσκαδούρα λέμε!), gr στο pf σταθερά πλέον από on demand με 200g στο hopper και καθορισμένο χρόνο 3.45 sec
(πλέον όλοι μου οι καφέδες είναι medium to light, οι περισσότεροι είναι και σε υψόμετρα >1800, οπότε σε κάθε καφέ έχω σταθερή δόση 18.5 με 19gr. Σπάνια θα αλλάξω πλέον το χρόνο για να διαφοροποιήσω τον παράγοντα των γραμμαρίων).
Χρόνο σαφέστατα και δε μέτρησα (χάζευα κάτω από το pf...

), ποτηράκι από κάτω είχα το 1ο μου δοσομετρικό με ml (που χρησιμοποιώ πλέον μόνο στα freddo που θα μεταφέρω στο shaker). Σταμάτησα στο blonding point, το οποίο ήταν ξεκάθαρο σε ένα τέτοιο extraction. Στο ποτηράκι έλεγε ~55ml, αλλά με τόση κρέμα, ούτε 35g δεν ήταν.
Δε το χτύπησα τελικά, για να μη το "παρά-αραιώσω". Το έριξα σε ένα ποτήρι με 2 μεγάλα παγάκια (τύπου παγομηχανής) και... Απήλαυσα!
Μιχάλη, αγαπητέ Κάπτεν, Μπράβο για άλλη μία φορά.
Υ.Γ: Το απόγευμα αργά, λογικά θα πάρω και άλλο shot για να ανεβάσω βίντεο! Επιβάλλεται νομίζω.