CUP10 coffee roaster

Άβαταρ μέλους
Jazz
Όνομα: Σταυριάνα
Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
Οι καφέδες μου:: Specialty

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσίευση από Jazz » Σάβ Σεπ 16, 2017 2:16 pm

jojonakis έγραψε:Το brew ratio και οι ποσότητες που μας προτείνει ο κ. Μιχάλης προφανώς είναι για vst e61 (58mm), για όσοι έχουν 57mm (lelit) παραμένουν το ίδιο;
Όπως έχει πει και ο ίδιος είναι για vst καλαθάκια,ναι. Για συμβατικό, χρειάζεσαι μεγαλύτερο ratio για να πάρεις όσα μπορεί να σου δώσει ο καφές.
Τώρα το Ε61, δε νομίζω ότι είναι αναγκαίο για να 'πετύχεις' τη συνταγή. Εννοώντας, ότι και με το ταπεινό saturated group, αποτέλεσμα θα πάρεις!

Τώρα το 57άρι, σε περιορίζει γενικότερα. Χρειάζεσαι οπωσδήποτε τριπλό καλάθι για να εξασφαλίσεις τα απαιτούμενα gr καφέ στο basket.

geagelak

Δημοσίευση από geagelak » Πέμ Σεπ 21, 2017 12:56 pm

Εξαιτίας κάποιου λάθους στην πλατφόρμα παραγγελιών, ο φίλτατος Μιχάλης μου καθυστέρησε την αποστολή των καφέδων μου. Όταν ανακαλύψαμε το πρόβλημα, προχώρησε ταχύτατα στην εκτέλεση της παραγγελίας μου, την οποία παρέλαβα πριν από λίγο. Ανοίγοντας τη σακούλα, ανακαλύπτω προς έκπληξή μου, εκτός από τα τρία σακουλάκια που περίμενα και ένα τέταρτο σακουλάκι, καθώς και ένα πολύ όμορφο φλυτζάνι Cup10 το οποίο δυστυχώς είχε σπάσει στη μεταφορά. Οφείλω να συγχαρώ το Μιχάλη για τη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό του. Το μόνο πρόβλημα που έχω τώρα είναι ότι ξαφνικά έχω βρεθεί με 1250gr φρέσκου specialty καφέ και δεν ξέρω πως να τον διαχειριστώ να μην μπαγιατέψει. Το επόμενο διάστημα έχω σε στοκ να καταναλώσω, cup10 speciality blend rd17/9 x 3, cup10 moplaco Ethiopia rd14/9 x1 (Το δώρο του Μιχάλη) και Taf La Planada Costa Rica rd9/9 x1 (αγαπημένος καφές). Με ποια σειρά λέτε? Να τους ξεκινήσω χρονολογικά με βάση το rd?

Άβαταρ μέλους
Jazz
Όνομα: Σταυριάνα
Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
Οι καφέδες μου:: Specialty

Δημοσίευση από Jazz » Πέμ Σεπ 21, 2017 8:47 pm

Θα σου πω αυτό που μου είχε πει και εμένα ο Μιχάλης.
Οι καφέδες του είναι workable από την 7η μέρα από το RD και στα καλύτερά τους από 15η-20η μέρα.
Ξεκινάς με blend που νομίζω είναι πιο μαλακός ο κόκκος και degassάρει πιο γρήγορα και στο τέλος την Αιθιοπία. Αυτή θέλει το χρόνο της!
Έχοντας δοκιμάσει και τον La Planada από Taf, προτείνω:
Πρώτα ο La planada που αποδίδει σούπερ από τη 15η μέρα και μετά (σε 2-3 μερούλες δηλαδή,χαχα)
Μετά (δηλαδή ανάλογα και με την κατανάλωση, μετά από ~1 εβοδμάδα) ξεκίνα το blend. Δε χρειάζεται να το εξαντλήσεις για να πας στην Αιθιοπία. Στις 20 μέρες από rd Αιθιοπίας, την ανοίγεις, και ας σου έχει μείνει πχ 1 ή 2 σακουλάκια blend για μετά. Η Αιθιοπία έχει άλλη χάρη! :inlove: Να την απολαύσεις στην ώρα της!
Το blend είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμο.

Άβαταρ μέλους
jojonakis
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
2η Μηχανή:: Saeco poemia
Μύλος:: Niche zero
2ος Μύλος:: Porlex
Οι καφέδες μου:: cup10, roundcup

Δημοσίευση από jojonakis » Παρ Σεπ 22, 2017 7:16 pm

Jazz έγραψε:
jojonakis έγραψε:Το brew ratio και οι ποσότητες που μας προτείνει ο κ. Μιχάλης προφανώς είναι για vst e61 (58mm), για όσοι έχουν 57mm (lelit) παραμένουν το ίδιο;
Όπως έχει πει και ο ίδιος είναι για vst καλαθάκια,ναι. Για συμβατικό, χρειάζεσαι μεγαλύτερο ratio για να πάρεις όσα μπορεί να σου δώσει ο καφές.
Τώρα το Ε61, δε νομίζω ότι είναι αναγκαίο για να 'πετύχεις' τη συνταγή. Εννοώντας, ότι και με το ταπεινό saturated group, αποτέλεσμα θα πάρεις!

Τώρα το 57άρι, σε περιορίζει γενικότερα. Χρειάζεσαι οπωσδήποτε τριπλό καλάθι για να εξασφαλίσεις τα απαιτούμενα gr καφέ στο basket.
Σήμερα άνοιξα cup10 blend και τα 18gr χωράνε άνετα στο 57αρι

Άβαταρ μέλους
M.speciality
Όνομα: Μιχάλης
Μηχανή:: San Reno racer
2η Μηχανή:: Gina goat story
Μύλος:: Mythos
2ος Μύλος:: Bunn G2
Οι καφέδες μου:: Cup10
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από M.speciality » Δευ Σεπ 25, 2017 10:48 am

Στο πλαίσιο του Athens Coffee Week η Cup10 coffee roaster σας κάνει δώρο 20% επιπλέον προϊόν σε κάθε συσκευασία καφέ που αγοράζετε!!!
*Η προσφορά ισχύει από 25/9 ως 2/10

alfacinogr
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Bezzera Unica
Μύλος:: Eureka Mignon

Δημοσίευση από alfacinogr » Τετ Σεπ 27, 2017 7:15 pm

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, αν και καθυστερημένα!!! Tο είχα καταλάβει εντελώς λάθος τελικά με το brew ratio.

pavlosola

Δημοσίευση από pavlosola » Παρ Σεπ 29, 2017 8:49 pm

Πρώτη δοκιμή και από μένα καφεδάκια από Cup10:

1. Guji Sidamo Natural Gr1-Moplaco Ethiopia
2. Matahara Washed Gr1-Moplaco Ethiopia
3. Kahuro AA+ microlot Kenya

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γευσιγνωσίας. Απλά είναι εξαιρετικοί και οι τρεις, σε πολύ καλή τιμή και δίχως μεταφορικά!

vrastabill

Δημοσίευση από vrastabill » Σάβ Σεπ 30, 2017 10:55 am

Να χαιρετησω την κοινοτητα με το πρωτο μου σχολιο. Γυρισα πριν 4 μερες απο διακοπες και προφανως δεν ειχα καφε να πιω. Εκανα την παραγγελία μου για πρωτη φορα απο cup10 αλλα επειδη ο καφες απο ταχυκαφενεια δεν αντεχεται πηρα και ενα τηλ για να δω ποτε θα παραλαβω. Ο κ. Πιπερης (φανταζομαι) ηταν ευγενικοτατος και κατατοπιστικοτατος. Μου εξηγησε οτι μετα το καβουρδισμα που θα γινοταν την ιδια μερα ο καφες επρεπε να αναπνευσει και θα εφευγε την επομενη με αποτελεσμα να παραλαβω δευτερα. Οταν του ειπα χαρακτηριστηκα "αδερφε λυπησουμε πινω καφε απο ...." προσφερθηκε να μου στειλει καφε απο το προηγουμενο καβουρδισμα και μου εδωσε και οδηγιες για τον καφε (costa rica tarazu) που θα καβουρδιζε την μερα αποστολης γιατι δεν υπηρχε ετοιμοπαραδοτος. Η παραγγελια μου εφυγε την μερα που την εκανα και σημερα σαββατο απολαυσα τον πρωτο εσσπρεσο. Ειναι λοιπον ενας αριστος επαγγελματιας και ανθρωπινος ανθρωπος :). Απο εκει και περα ο καφες ειναι εξαιρετικος παρολο που εχουν περασει μολις 5 μερες απο rd. Αφηνει σοκολατα και ξηρους καρπους ενω στις τελευταιες γουλιες εμφανιζεται μια αμυδρη ευχαριστη οξυτητα. Φανταζομαι με τον καιρο θα εχει πολλα να δωσει.
Υγ: καθε σακουλακι περιείχε 20% παραπανω προιον. Εκμεταλλευτείτε την προσφορα

jogantas
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Rancilio Silvia v3
2η Μηχανή:: V60
Μύλος:: Mazzer Mini E mod A
2ος Μύλος:: Porlex Tall

Δημοσίευση από jogantas » Δευ Οκτ 02, 2017 10:31 pm

http://www.typosthes.gr/gr/topika/artic ... saloniki-/

Μαντεψτε τι άλλο είχε αυτό το φορτηγό ;
Ελπίζω να μην είναι οι καφέδες μου μέσα στους έξι σάκους...
Τι σχέση η Αφρική με το κρύο ? .......Αιθιοπία + Cold brew

kivras
Μηχανή:: PL41TEM PID
2η Μηχανή:: Delonghi Ec156
Μύλος:: Graef cm 702

Δημοσίευση από kivras » Τρί Οκτ 03, 2017 2:42 pm

Η φόρμα επικοινωνίας έχει κάποιο θέμα.
Μου έστειλε πίσω το Site.

Κώδικας: Επιλογή όλων

This message was created automatically by mail delivery software.

A message that you sent could not be delivered to one or more of its
recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

host gmail-smtp-in.l.google.com [2a00:1450:400c:c0b::1a]
    SMTP error from remote mail server after pipelined end of data:
    550-5.7.1 Unauthenticated email from yahoo.gr is not accepted due to domain's
    550-5.7.1 DMARC policy. Please contact the administrator of yahoo.gr domain if
    550-5.7.1 this was a legitimate mail. Please visit
    550-5.7.1  https://support.google.com/mail/answer/2451690 to learn about the
    550 5.7.1 DMARC initiative. r7si9614297wmg.191 - gsmtp

Απάντηση