Καμία σχέση η σύνδεση του channeling με το light ψήσιμο..Alexandros έγραψε: ↑Κυρ Οκτ 29, 2023 6:17 pm
Με τη μία Κολομβία πάλεψα με πολύ channeling - λίγο αναμενόμενο λόγω light ψησίματος - αλλά δεν απογοητεύτηκα από γεύση και αρώματα.
Δεν φταίει το ψήσιμο για αυτό το πρόβλημα που δημιουργείται σε πολλούς..
Το light θέλει πολύ λεπτό βαθμό άλεσης κ εκεί είναι που πάσχουν οι περισσότεροι low budget μύλοι.. επίσης θέλει κ καλό wdt κ puck preparation..
Αλλά είναι πολλές οι φορές που το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό με τέτοιες καταστάσεις είναι ο άδειος καφές (πχ πολυκαιρινος) ή το τελείως κακό ψήσιμο (undeveloped) κ ίσως κ άλλα προβλήματα κόκκου που αγνοώ..
Κ επειδή το νήμα μιλάει για απογοήτευση δώσε πιο πολύ έμφαση στο ότι οι καφέδες είναι σκάρτοι
Πάρε από Μοκκα ωραίους light να δεις ότι όλα θα είναι μια χαρά..
Εγώ ένα κιλό καφέ ήπια από Μοκκα μέχρι προχθές κανένα απολύτως θέμα..και είναι light!!!