Ethiopia Guji grade 1

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
DgSensei
Δημοσιεύσεις: 312
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2019 4:46 pm
Μηχανή:: Gaggia Classic PID
Μύλος:: Eureka Mignon Crono

Ethiopia Guji grade 1

Δημοσίευση από DgSensei » Δευ Μάιος 03, 2021 7:30 pm

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους!
Αγόρασα πρόσφατα το συγκεκριμένο καφεδάκι και δεν μπορώ με τίποτα να πάρω το προφίλ του. Υποτίθεται ότι έχεις οξύτητες και λουλούδια αλλά εμένα μου βγαίνει πικρός και σαν "καπνιστός". Ξεκίνησα με θερμοκρασία 93 βαθμούς και 18in 37out σε 27s και μετά κατέβασα στους 91 βαθμούς με ίδια τα υπόλοιπα μεγέθη αλλά πάλι βγαίνει πικρός. Έχει κάποιος ιδέα για το συγκεκριμένο καφέ; Το roast φαίνεται να είναι medium .

Άβαταρ μέλους
dkstopo
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: Τετ Μαρ 16, 2016 9:08 pm
Όνομα: Κώστας
Μηχανή:: Rancilio Silvia V1
2η Μηχανή:: Expobar Brewtus IV
Μύλος:: Super Jolly
2ος Μύλος:: Ascaso i2 mini
Οι καφέδες μου:: illy - Estrella del Caribe
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Ethiopia Guji grade 1

Δημοσίευση από dkstopo » Δευ Μάιος 03, 2021 9:03 pm

δοκιμασε να στους 88 και εαν δεν διορθωσει σταμάτα την εκχύλιση μερικά δευτερα πριν και ας μην εχεις παρει την ποσοτητα
"Δεν υπάρχει στροφή που δεν μπορείς να προσπεράσεις" Ayrton Senna

Άβαταρ μέλους
DgSensei
Δημοσιεύσεις: 312
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2019 4:46 pm
Μηχανή:: Gaggia Classic PID
Μύλος:: Eureka Mignon Crono

Re: Ethiopia Guji grade 1

Δημοσίευση από DgSensei » Τρί Μάιος 04, 2021 6:42 pm

dkstopo έγραψε:
Δευ Μάιος 03, 2021 9:03 pm
δοκιμασε να στους 88 και εαν δεν διορθωσει σταμάτα την εκχύλιση μερικά δευτερα πριν και ας μην εχεις παρει την ποσοτητα
Έφτασα βαθμό βαθμό στους 89 και τώρα κάτι έχει αρχίσει να γίνεται αλλά και πάλι λουλούδια και οξύτητες κλπ δεν το λες. Το rd είναι 10 μέρες πριν. Μήπως ξεκίνησα να τον δουλεύω νωρίς;

Άβαταρ μέλους
After
Δημοσιεύσεις: 1040
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 24, 2010 9:11 pm
Όνομα: Γιωργος
Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
Μύλος:: Mazzer Major
Οι καφέδες μου:: Hello Africa
Τοποθεσία: Αθηνα

Re: Ethiopia Guji grade 1

Δημοσίευση από After » Τρί Σεπ 28, 2021 6:08 pm

Έχει γίνει ένας από τους αγαπημένους μου ο οποίος με έκανε να πάψω την φανατιλα με τους ελαφρά ψημένους και να το γυρίσω στα full city ψησίματα διότι αυτή η υφή που αφήνουν κάνει τον εσπρέσσο..... εσπρέσσο

Προσωπικά το καλύτερο φλιτζάνι μου βγήκε σε 24" 18in->29out

Δεν προτείνω αναλογίες 1:2 με τέτοια ψησίματα, θα βγει πικρός ότι και να κάνεις, αντίθετος με ένα 1:1.6 ισορρόπησε
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........

Απάντηση