Single origin Guatemala

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
mantraxalos
Δημοσιεύσεις: 163
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 16, 2021 12:11 pm
Όνομα: ΧΡΗΣΤΟΣ
Μηχανή:: ECM SYNCHRONIKA
2η Μηχανή:: LELIT ANITA
Μύλος:: Mahlkönig E65S GbW
2ος Μύλος:: EUREKA SPECIALITA
Οι καφέδες μου:: ROUND CUP, KUDU,
Τοποθεσία: καλλιθεα
Επικοινωνία:

Single origin Guatemala

Δημοσίευση από mantraxalos » Δευ Μαρ 08, 2021 5:52 pm

Πρώτη δοκιμή με τον Γουατεμάλα ύστερα απο οδηγίες απο το κατάστημα Κολωνακίου..

90c temp
19gr in
40 out
25 secs (θα μπορούσα να τον πάω και πιο αργά εδω...μάλλον θα τον δοκιμάσω σε πιο αργή εκχύλιση ρυθμίζοντας πιο fine)

tamping μετριο
SPECIALITA στο 2 Θέλει μάλλον ελάχιστα πιο minus

Αποτέλεσμα στο στόμα (μου)  : γλυκιές  οξύτητες (εσπεριδοειδή σαν φλούδα μανταρίνι),ισορροπία ,full body ,επίγευση dark chocolate αλλά και (lol) δεν ξέρω γιατί μου θύμισε φραγκόσυκο :a013: 

https://imgur.com/a/Q4g7w0v

Άβαταρ μέλους
mantraxalos
Δημοσιεύσεις: 163
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 16, 2021 12:11 pm
Όνομα: ΧΡΗΣΤΟΣ
Μηχανή:: ECM SYNCHRONIKA
2η Μηχανή:: LELIT ANITA
Μύλος:: Mahlkönig E65S GbW
2ος Μύλος:: EUREKA SPECIALITA
Οι καφέδες μου:: ROUND CUP, KUDU,
Τοποθεσία: καλλιθεα
Επικοινωνία:

Re: Single origin Guatemala

Δημοσίευση από mantraxalos » Παρ Μαρ 12, 2021 4:42 pm

2η δοκιμη

91c temp
19gr in
40 out
31 secs

tamping πιο πολυ απο μετριο
SPECIALITA στο 1,9

πολυ καλυτερο αποτέλεσμα στο στόμα : γλυκιές οξύτητες -γλυκα εσπεριδοειδη ,wine,ισορροπία ,πολυ γεματο σωμα .

Άβαταρ μέλους
DgSensei
Δημοσιεύσεις: 312
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2019 4:46 pm
Μηχανή:: Gaggia Classic PID
Μύλος:: Eureka Mignon Crono

Re: Single origin Guatemala

Δημοσίευση από DgSensei » Παρ Μαρ 12, 2021 8:20 pm

Τελικά οι single βγαίνουν καλύτερα στα 19 όπως φαίνεται!

Άβαταρ μέλους
mantraxalos
Δημοσιεύσεις: 163
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 16, 2021 12:11 pm
Όνομα: ΧΡΗΣΤΟΣ
Μηχανή:: ECM SYNCHRONIKA
2η Μηχανή:: LELIT ANITA
Μύλος:: Mahlkönig E65S GbW
2ος Μύλος:: EUREKA SPECIALITA
Οι καφέδες μου:: ROUND CUP, KUDU,
Τοποθεσία: καλλιθεα
Επικοινωνία:

Re: Single origin Guatemala

Δημοσίευση από mantraxalos » Παρ Μαρ 12, 2021 10:36 pm

DgSensei έγραψε:
Παρ Μαρ 12, 2021 8:20 pm
Τελικά οι single βγαίνουν καλύτερα στα 19 όπως φαίνεται!
Αυτό καταλαβαίνω κι εγώ, βέβαια δεν είναι μπούσουλας ...

Επίσης lighter roasts  σε γενικές γραμμές θέλουν λίγα γραμμάρια 17-19 max λόγω χαμηλότερης διαλυτότητας ,άλλα κάποιοι άλλοι παρουσιάζουν ιδιοτροπία στα γραμμάρια όπως ο Colombia Eugenioides αυτός κι αν θέλει...μάλλον λόγω κόκκου υποθέτω?
Κάτθανε, Διαγόρα, ου και ες Όλυμπον αναβήσῃ

Άβαταρ μέλους
DgSensei
Δημοσιεύσεις: 312
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2019 4:46 pm
Μηχανή:: Gaggia Classic PID
Μύλος:: Eureka Mignon Crono

Re: Single origin Guatemala

Δημοσίευση από DgSensei » Παρ Μαρ 12, 2021 11:17 pm

Πάνω από 19 δεν έχω τολμήσει ποτέ. Μέχρι πρόσφατα έπαιζα σταθερά 18. Δοκίμασα τα 19 και νομίζω θ γίνει η νέα σταθερά μου.

Απάντηση