Σελίδα 1 από 1

Single origin Guatemala

Δημοσιεύτηκε: Δευ Μαρ 08, 2021 5:52 pm
από mantraxalos
Πρώτη δοκιμή με τον Γουατεμάλα ύστερα απο οδηγίες απο το κατάστημα Κολωνακίου..

90c temp
19gr in
40 out
25 secs (θα μπορούσα να τον πάω και πιο αργά εδω...μάλλον θα τον δοκιμάσω σε πιο αργή εκχύλιση ρυθμίζοντας πιο fine)

tamping μετριο
SPECIALITA στο 2 Θέλει μάλλον ελάχιστα πιο minus

Αποτέλεσμα στο στόμα (μου)  : γλυκιές  οξύτητες (εσπεριδοειδή σαν φλούδα μανταρίνι),ισορροπία ,full body ,επίγευση dark chocolate αλλά και (lol) δεν ξέρω γιατί μου θύμισε φραγκόσυκο :a013: 

https://imgur.com/a/Q4g7w0v

Re: Single origin Guatemala

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 12, 2021 4:42 pm
από mantraxalos
2η δοκιμη

91c temp
19gr in
40 out
31 secs

tamping πιο πολυ απο μετριο
SPECIALITA στο 1,9

πολυ καλυτερο αποτέλεσμα στο στόμα : γλυκιές οξύτητες -γλυκα εσπεριδοειδη ,wine,ισορροπία ,πολυ γεματο σωμα .

Re: Single origin Guatemala

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 12, 2021 8:20 pm
από DgSensei
Τελικά οι single βγαίνουν καλύτερα στα 19 όπως φαίνεται!

Re: Single origin Guatemala

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 12, 2021 10:36 pm
από mantraxalos
DgSensei έγραψε:
Παρ Μαρ 12, 2021 8:20 pm
Τελικά οι single βγαίνουν καλύτερα στα 19 όπως φαίνεται!
Αυτό καταλαβαίνω κι εγώ, βέβαια δεν είναι μπούσουλας ...

Επίσης lighter roasts  σε γενικές γραμμές θέλουν λίγα γραμμάρια 17-19 max λόγω χαμηλότερης διαλυτότητας ,άλλα κάποιοι άλλοι παρουσιάζουν ιδιοτροπία στα γραμμάρια όπως ο Colombia Eugenioides αυτός κι αν θέλει...μάλλον λόγω κόκκου υποθέτω?

Re: Single origin Guatemala

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 12, 2021 11:17 pm
από DgSensei
Πάνω από 19 δεν έχω τολμήσει ποτέ. Μέχρι πρόσφατα έπαιζα σταθερά 18. Δοκίμασα τα 19 και νομίζω θ γίνει η νέα σταθερά μου.