Σελίδα 1 από 1

El Salvador Los Pirineos

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 05, 2017 10:14 pm
από Taresso
Είμαστε πολύ χαρούμενοι να έχουμε δύο νέους καφέδες στις επιλογές μας απο έναν αγαπημένο αγρότη

Ο Gilberto Baraona είναι ένας απο τους ποιό προσηλωμένους αγρότες στον speciality καφέ στο El Salvador, έχοντας μιλήσει δεκάδες φορές με τον Gilberto καταλάβαμε το πόσο δύσκολο είναι να καλλιεργήσεις καφέ στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά ταυτόχρονα πόσο εντυπωσιακά μπορεί να είναι να αποτελέσματα

Οι ποικιλίες που έχουμε πλέον διαθέσιμες είναι απο το lot Santa Rosa και έχουμε φέρει δύο διαφορετικές επεξεργασίες, μία honey και μια Washed

http://taresso.com/Specialty-Coffees-an ... osa-washed

http://taresso.com/Specialty-Coffees-an ... rosa-honey


Σας ευχαριστούμε πολύ όλους

Re: El Salvador Los Pirineos

Δημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 08, 2021 11:11 am
από geoiron
Τελειώνω αυτές τις μέρες το δεύτερο σακουλάκι El Salvador Los Pirineos Santa Rosa Honey και ήδη παράγγειλα 1kg ακόμα. Είναι ο πιο γλυκόπιοτος καφές που έχω δοκιμάσει τελευταία, όνομα και πράγμα δηλαδή. Συνταγή που χρησιμοποιώ 18-18,5gr in, 36-38gr out σε 27-32sec. To αποτέλεσμα μου βγήκε από τα πρώτα φλυτζάνια με αρκετά μεγάλη συνέπεια. Ιδανικός για cappuccino!

Re: El Salvador Los Pirineos

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 09, 2021 5:16 pm
από thlap
Τον πήρα μαζί με τον Tigrato για δοκιμή. Δεν είχα σκοπό να τον ανοίξω αλλά είδα το post και είπα να δοκιμάσω.
Δεν είμαι έμπειρος και πολλές φορές δεν είμαι σίγουρος αν αυτο που πίνω είναι καλό ή όχι, αλλά με τον συγκεκριμένο έπαθα πλάκα! Είναι ένας από τους πιο ωραίους εσπρέσσο που δοκίμασα και γι' αυτό δεν έχω αμφιβολία. Ίσως ταίριαξε στην μηχανή μου δεν ξέρω αλλά την επόμενη φορά θα πάρω κιλό να μοιράσω σε σπίτι και γραφείο

Re: El Salvador Los Pirineos

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 11, 2021 11:33 am
από geropapos
Καλημέρα!

Πήρα κι εγώ τον συγκεκριμένο τις τελευταίες μέρες μετά τον Tigrato. Πειραματίζομαι ακόμα καθότι άπειρος. Πάντως σε 18,5 gr in σε naked PF παίρνω γύρω στα 39-40 gr στο φλυτζάνι σε 42-45 δευτερόλεπτα. Κόβω στο 8 με την Graef και χρησιμοποιώ πάντα ισοκατανεμητή και ελαφρύ πάτημα με το tamper μετά. Νιώθω μια ελαφρά ξινίλα μόλις πίνω μια γουλιά, η οποία όμως αργότερα εξαφανίζεται και αφήνει μια γλυκιά αίσθηση στον ουρανίσκο. Το θέμα είναι ότι δυστυχώς δεν μπορώ να ξέρω αν σε κάθε καφέ (specialty συνήθως) αυτό που δοκιμάζω ανταποκρίνεται όσο το δυνατό περισσότερο στο γευστικό προφίλ του καφέ. Φαντάζομαι ότι το ίδιο απασχολεί και τους περισσότερους. Γούστα βέβαια είναι αυτά, αλλά έτσι το έχω ως απορία.

Re: El Salvador Los Pirineos

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 11, 2021 2:47 pm
από johnsin
Δεν μπορείς να το ξέρεις πειραματίζεσαι μέχρι να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα

Re: El Salvador Los Pirineos

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 11, 2021 3:08 pm
από thlap
geropapos έγραψε:
Παρ Ιουν 11, 2021 11:33 am
Καλημέρα!

Πήρα κι εγώ τον συγκεκριμένο τις τελευταίες μέρες μετά τον Tigrato. Πειραματίζομαι ακόμα καθότι άπειρος. Πάντως σε 18,5 gr in σε naked PF παίρνω γύρω στα 39-40 gr στο φλυτζάνι σε 42-45 δευτερόλεπτα. Κόβω στο 8 με την Graef και χρησιμοποιώ πάντα ισοκατανεμητή και ελαφρύ πάτημα με το tamper μετά. Νιώθω μια ελαφρά ξινίλα μόλις πίνω μια γουλιά, η οποία όμως αργότερα εξαφανίζεται και αφήνει μια γλυκιά αίσθηση στον ουρανίσκο. Το θέμα είναι ότι δυστυχώς δεν μπορώ να ξέρω αν σε κάθε καφέ (specialty συνήθως) αυτό που δοκιμάζω ανταποκρίνεται όσο το δυνατό περισσότερο στο γευστικό προφίλ του καφέ. Φαντάζομαι ότι το ίδιο απασχολεί και τους περισσότερους. Γούστα βέβαια είναι αυτά, αλλά έτσι το έχω ως απορία.
Κι εγώ Graef 702 έχω τον κόβω στο 6 κι αφήνω μικρότερη ποσότητα στο ποτηράκι 32-35 γρ

Re: El Salvador Los Pirineos

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 16, 2022 5:05 pm
από GSolari
geoiron έγραψε:
Τρί Ιουν 08, 2021 11:11 am
Τελειώνω αυτές τις μέρες το δεύτερο σακουλάκι El Salvador Los Pirineos Santa Rosa Honey και ήδη παράγγειλα 1kg ακόμα. Είναι ο πιο γλυκόπιοτος καφές που έχω δοκιμάσει τελευταία, όνομα και πράγμα δηλαδή. Συνταγή που χρησιμοποιώ 18-18,5gr in, 36-38gr out σε 27-32sec. To αποτέλεσμα μου βγήκε από τα πρώτα φλυτζάνια με αρκετά μεγάλη συνέπεια. Ιδανικός για cappuccino!
Καλησπέρα, τι πραγματικη θερμοκρασία χρησιμοποιείς;

Re: El Salvador Los Pirineos

Δημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 18, 2022 12:53 pm
από GSolari
Μετά από κάποιο πειρασματισμό πήρα μία σχετικά καλή εκχύλιση.

Βέβαια ελπίζω θα βελτιωθέι καθώς έγινε με νέο μύλο που παρέλαβα σήμερα και ακόμη τον μαθαίνω.

18 - 18.4γρ --> 36γρ σε 35 δευτ. με θερμοκρασία 91 βαθμούς

Μύλος Sage Smart Grinder Pro
Μηχανή PL41TEM Pid
extraction.JPEG

Re: El Salvador Los Pirineos

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 06, 2022 7:49 pm
από pankostas
GSolari έγραψε:
Τρί Ιαν 18, 2022 12:53 pm
Μετά από κάποιο πειρασματισμό πήρα μία σχετικά καλή εκχύλιση.

Βέβαια ελπίζω θα βελτιωθέι καθώς έγινε με νέο μύλο που παρέλαβα σήμερα και ακόμη τον μαθαίνω.

18 - 18.4γρ --> 36γρ σε 35 δευτ. με θερμοκρασία 91 βαθμούς

Μύλος Sage Smart Grinder Pro
Μηχανή PL41TEM Pid
extraction.JPEG
Τελικά κατάφερες να πάρεις καλό αποτέλεσμα? Άλλαξες κάτι σε in out , χρόνο και θερμοκρασια? Το offset πόσο το έχεις?

Re: El Salvador Los Pirineos

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 10, 2022 11:05 am
από thlap
GSolari έγραψε:
Τρί Ιαν 18, 2022 12:53 pm
Μετά από κάποιο πειρασματισμό πήρα μία σχετικά καλή εκχύλιση.

Βέβαια ελπίζω θα βελτιωθέι καθώς έγινε με νέο μύλο που παρέλαβα σήμερα και ακόμη τον μαθαίνω.

18 - 18.4γρ --> 36γρ σε 35 δευτ. με θερμοκρασία 91 βαθμούς

Μύλος Sage Smart Grinder Pro
Μηχανή PL41TEM Pid
extraction.JPEG
Δεν τον πετυχαίνω καθόλου κι εχω τον ίδιο μύλο. Σε τι βαθμο κόβεις;