El Salvador Los Pirineos
El Salvador Los Pirineos
Είμαστε πολύ χαρούμενοι να έχουμε δύο νέους καφέδες στις επιλογές μας απο έναν αγαπημένο αγρότη
Ο Gilberto Baraona είναι ένας απο τους ποιό προσηλωμένους αγρότες στον speciality καφέ στο El Salvador, έχοντας μιλήσει δεκάδες φορές με τον Gilberto καταλάβαμε το πόσο δύσκολο είναι να καλλιεργήσεις καφέ στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά ταυτόχρονα πόσο εντυπωσιακά μπορεί να είναι να αποτελέσματα
Οι ποικιλίες που έχουμε πλέον διαθέσιμες είναι απο το lot Santa Rosa και έχουμε φέρει δύο διαφορετικές επεξεργασίες, μία honey και μια Washed
http://taresso.com/Specialty-Coffees-an ... osa-washed
http://taresso.com/Specialty-Coffees-an ... rosa-honey
Σας ευχαριστούμε πολύ όλους
Ο Gilberto Baraona είναι ένας απο τους ποιό προσηλωμένους αγρότες στον speciality καφέ στο El Salvador, έχοντας μιλήσει δεκάδες φορές με τον Gilberto καταλάβαμε το πόσο δύσκολο είναι να καλλιεργήσεις καφέ στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά ταυτόχρονα πόσο εντυπωσιακά μπορεί να είναι να αποτελέσματα
Οι ποικιλίες που έχουμε πλέον διαθέσιμες είναι απο το lot Santa Rosa και έχουμε φέρει δύο διαφορετικές επεξεργασίες, μία honey και μια Washed
http://taresso.com/Specialty-Coffees-an ... osa-washed
http://taresso.com/Specialty-Coffees-an ... rosa-honey
Σας ευχαριστούμε πολύ όλους
-
- Δημοσιεύσεις: 123
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 08, 2020 3:20 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: N. Simonelli OscarII
- 2η Μηχανή:: Lelit Mara X
- Μύλος:: Timemore Scuptor 78s
- 2ος Μύλος:: Timemore Chestnut X
- Τοποθεσία: Καλαμάτα
Re: El Salvador Los Pirineos
Τελειώνω αυτές τις μέρες το δεύτερο σακουλάκι El Salvador Los Pirineos Santa Rosa Honey και ήδη παράγγειλα 1kg ακόμα. Είναι ο πιο γλυκόπιοτος καφές που έχω δοκιμάσει τελευταία, όνομα και πράγμα δηλαδή. Συνταγή που χρησιμοποιώ 18-18,5gr in, 36-38gr out σε 27-32sec. To αποτέλεσμα μου βγήκε από τα πρώτα φλυτζάνια με αρκετά μεγάλη συνέπεια. Ιδανικός για cappuccino!
-
- Δημοσιεύσεις: 56
- Εγγραφή: Τρί Ιουν 01, 2021 6:53 pm
- Όνομα: Θωμάς
- Μηχανή:: Lelit Victoria
- Μύλος:: Eureka Mignon Turbo
- 2ος Μύλος:: Sage SmartGrinderPro
- Τοποθεσία: Βάρη
- Επικοινωνία:
Re: El Salvador Los Pirineos
Τον πήρα μαζί με τον Tigrato για δοκιμή. Δεν είχα σκοπό να τον ανοίξω αλλά είδα το post και είπα να δοκιμάσω.
Δεν είμαι έμπειρος και πολλές φορές δεν είμαι σίγουρος αν αυτο που πίνω είναι καλό ή όχι, αλλά με τον συγκεκριμένο έπαθα πλάκα! Είναι ένας από τους πιο ωραίους εσπρέσσο που δοκίμασα και γι' αυτό δεν έχω αμφιβολία. Ίσως ταίριαξε στην μηχανή μου δεν ξέρω αλλά την επόμενη φορά θα πάρω κιλό να μοιράσω σε σπίτι και γραφείο
Δεν είμαι έμπειρος και πολλές φορές δεν είμαι σίγουρος αν αυτο που πίνω είναι καλό ή όχι, αλλά με τον συγκεκριμένο έπαθα πλάκα! Είναι ένας από τους πιο ωραίους εσπρέσσο που δοκίμασα και γι' αυτό δεν έχω αμφιβολία. Ίσως ταίριαξε στην μηχανή μου δεν ξέρω αλλά την επόμενη φορά θα πάρω κιλό να μοιράσω σε σπίτι και γραφείο
-
- Δημοσιεύσεις: 5
- Εγγραφή: Παρ Απρ 09, 2021 3:41 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Delonghi EC685
- 2η Μηχανή:: Delonghi Nespresso
- Μύλος:: Graef CM800
- 2ος Μύλος:: KYG
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: El Salvador Los Pirineos
Καλημέρα!
Πήρα κι εγώ τον συγκεκριμένο τις τελευταίες μέρες μετά τον Tigrato. Πειραματίζομαι ακόμα καθότι άπειρος. Πάντως σε 18,5 gr in σε naked PF παίρνω γύρω στα 39-40 gr στο φλυτζάνι σε 42-45 δευτερόλεπτα. Κόβω στο 8 με την Graef και χρησιμοποιώ πάντα ισοκατανεμητή και ελαφρύ πάτημα με το tamper μετά. Νιώθω μια ελαφρά ξινίλα μόλις πίνω μια γουλιά, η οποία όμως αργότερα εξαφανίζεται και αφήνει μια γλυκιά αίσθηση στον ουρανίσκο. Το θέμα είναι ότι δυστυχώς δεν μπορώ να ξέρω αν σε κάθε καφέ (specialty συνήθως) αυτό που δοκιμάζω ανταποκρίνεται όσο το δυνατό περισσότερο στο γευστικό προφίλ του καφέ. Φαντάζομαι ότι το ίδιο απασχολεί και τους περισσότερους. Γούστα βέβαια είναι αυτά, αλλά έτσι το έχω ως απορία.
Πήρα κι εγώ τον συγκεκριμένο τις τελευταίες μέρες μετά τον Tigrato. Πειραματίζομαι ακόμα καθότι άπειρος. Πάντως σε 18,5 gr in σε naked PF παίρνω γύρω στα 39-40 gr στο φλυτζάνι σε 42-45 δευτερόλεπτα. Κόβω στο 8 με την Graef και χρησιμοποιώ πάντα ισοκατανεμητή και ελαφρύ πάτημα με το tamper μετά. Νιώθω μια ελαφρά ξινίλα μόλις πίνω μια γουλιά, η οποία όμως αργότερα εξαφανίζεται και αφήνει μια γλυκιά αίσθηση στον ουρανίσκο. Το θέμα είναι ότι δυστυχώς δεν μπορώ να ξέρω αν σε κάθε καφέ (specialty συνήθως) αυτό που δοκιμάζω ανταποκρίνεται όσο το δυνατό περισσότερο στο γευστικό προφίλ του καφέ. Φαντάζομαι ότι το ίδιο απασχολεί και τους περισσότερους. Γούστα βέβαια είναι αυτά, αλλά έτσι το έχω ως απορία.
- johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Re: El Salvador Los Pirineos
Δεν μπορείς να το ξέρεις πειραματίζεσαι μέχρι να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα
-
- Δημοσιεύσεις: 56
- Εγγραφή: Τρί Ιουν 01, 2021 6:53 pm
- Όνομα: Θωμάς
- Μηχανή:: Lelit Victoria
- Μύλος:: Eureka Mignon Turbo
- 2ος Μύλος:: Sage SmartGrinderPro
- Τοποθεσία: Βάρη
- Επικοινωνία:
Re: El Salvador Los Pirineos
Κι εγώ Graef 702 έχω τον κόβω στο 6 κι αφήνω μικρότερη ποσότητα στο ποτηράκι 32-35 γρgeropapos έγραψε: ↑Παρ Ιουν 11, 2021 11:33 amΚαλημέρα!
Πήρα κι εγώ τον συγκεκριμένο τις τελευταίες μέρες μετά τον Tigrato. Πειραματίζομαι ακόμα καθότι άπειρος. Πάντως σε 18,5 gr in σε naked PF παίρνω γύρω στα 39-40 gr στο φλυτζάνι σε 42-45 δευτερόλεπτα. Κόβω στο 8 με την Graef και χρησιμοποιώ πάντα ισοκατανεμητή και ελαφρύ πάτημα με το tamper μετά. Νιώθω μια ελαφρά ξινίλα μόλις πίνω μια γουλιά, η οποία όμως αργότερα εξαφανίζεται και αφήνει μια γλυκιά αίσθηση στον ουρανίσκο. Το θέμα είναι ότι δυστυχώς δεν μπορώ να ξέρω αν σε κάθε καφέ (specialty συνήθως) αυτό που δοκιμάζω ανταποκρίνεται όσο το δυνατό περισσότερο στο γευστικό προφίλ του καφέ. Φαντάζομαι ότι το ίδιο απασχολεί και τους περισσότερους. Γούστα βέβαια είναι αυτά, αλλά έτσι το έχω ως απορία.
Re: El Salvador Los Pirineos
Καλησπέρα, τι πραγματικη θερμοκρασία χρησιμοποιείς;geoiron έγραψε: ↑Τρί Ιουν 08, 2021 11:11 amΤελειώνω αυτές τις μέρες το δεύτερο σακουλάκι El Salvador Los Pirineos Santa Rosa Honey και ήδη παράγγειλα 1kg ακόμα. Είναι ο πιο γλυκόπιοτος καφές που έχω δοκιμάσει τελευταία, όνομα και πράγμα δηλαδή. Συνταγή που χρησιμοποιώ 18-18,5gr in, 36-38gr out σε 27-32sec. To αποτέλεσμα μου βγήκε από τα πρώτα φλυτζάνια με αρκετά μεγάλη συνέπεια. Ιδανικός για cappuccino!
Re: El Salvador Los Pirineos
Μετά από κάποιο πειρασματισμό πήρα μία σχετικά καλή εκχύλιση.
Βέβαια ελπίζω θα βελτιωθέι καθώς έγινε με νέο μύλο που παρέλαβα σήμερα και ακόμη τον μαθαίνω.
18 - 18.4γρ --> 36γρ σε 35 δευτ. με θερμοκρασία 91 βαθμούς
Μύλος Sage Smart Grinder Pro
Μηχανή PL41TEM Pid
Βέβαια ελπίζω θα βελτιωθέι καθώς έγινε με νέο μύλο που παρέλαβα σήμερα και ακόμη τον μαθαίνω.
18 - 18.4γρ --> 36γρ σε 35 δευτ. με θερμοκρασία 91 βαθμούς
Μύλος Sage Smart Grinder Pro
Μηχανή PL41TEM Pid
-
- Δημοσιεύσεις: 194
- Εγγραφή: Σάβ Αύγ 08, 2015 11:01 pm
- Όνομα: Κωστας
- Μηχανή:: LELIT PL41TEM
- Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: ?
- Τοποθεσία: Κατερίνη
Re: El Salvador Los Pirineos
Τελικά κατάφερες να πάρεις καλό αποτέλεσμα? Άλλαξες κάτι σε in out , χρόνο και θερμοκρασια? Το offset πόσο το έχεις?GSolari έγραψε: ↑Τρί Ιαν 18, 2022 12:53 pmΜετά από κάποιο πειρασματισμό πήρα μία σχετικά καλή εκχύλιση.
Βέβαια ελπίζω θα βελτιωθέι καθώς έγινε με νέο μύλο που παρέλαβα σήμερα και ακόμη τον μαθαίνω.
18 - 18.4γρ --> 36γρ σε 35 δευτ. με θερμοκρασία 91 βαθμούς
Μύλος Sage Smart Grinder Pro
Μηχανή PL41TEM Pid
extraction.JPEG
-
- Δημοσιεύσεις: 56
- Εγγραφή: Τρί Ιουν 01, 2021 6:53 pm
- Όνομα: Θωμάς
- Μηχανή:: Lelit Victoria
- Μύλος:: Eureka Mignon Turbo
- 2ος Μύλος:: Sage SmartGrinderPro
- Τοποθεσία: Βάρη
- Επικοινωνία:
Re: El Salvador Los Pirineos
Δεν τον πετυχαίνω καθόλου κι εχω τον ίδιο μύλο. Σε τι βαθμο κόβεις;GSolari έγραψε: ↑Τρί Ιαν 18, 2022 12:53 pmΜετά από κάποιο πειρασματισμό πήρα μία σχετικά καλή εκχύλιση.
Βέβαια ελπίζω θα βελτιωθέι καθώς έγινε με νέο μύλο που παρέλαβα σήμερα και ακόμη τον μαθαίνω.
18 - 18.4γρ --> 36γρ σε 35 δευτ. με θερμοκρασία 91 βαθμούς
Μύλος Sage Smart Grinder Pro
Μηχανή PL41TEM Pid
extraction.JPEG