Σελίδα 14 από 14

Re: El Salvador - Santa Rita (Guachupilin Nano- lot)

Δημοσιεύτηκε: Παρ Σεπ 30, 2016 7:44 pm
από Artisti
Να σπείρω και εγώ καινά δαιμόνια :
Το stock καλαθάκι της Lelit είναι κατάλληλο για over καφέδες η μήπως είναι πολύ ανοικτό για να μην μπουκώσει εύκολα ;
Γιατί οι Γάλλοι δίνουν αβάνς καλαθάκι για καλύτερο αποτέλεσμα Tigrato ?
To οποίο μου θυμίζει vst ή το παρόμοιο της La Marzocco.
Μήπως το Wega καλαθάκι ή της Gaggia είναι καλύτερο από stock Lelit ;

http://www.maxicoffee.com/machine-expre ... -3_14.html

Τελικά δεν είναι VST είναι Reneka

http://cafe.maxicoffee.com/tests/test-d ... ez-reneka/

Δεν θα έλεγα ότι είναι και η καλύτερη επιλογή κυκλοφορούν και άλλα πολύ καλύτερα

http://www.home-barista.com/tips/new-re ... 29242.html

Re: El Salvador - Santa Rita (Guachupilin Nano- lot)

Δημοσιεύτηκε: Παρ Σεπ 30, 2016 11:44 pm
από UltiMo_
μαγκες να κανω και αλλη μια υποθεση;
αν υποθεσουμε οτι το καλαθακι δεν ειναι τρύπιο. με αποτελεσμα να υποεκχειλίζει τα πάντα.
μηπως φταίει η πίεση της μηχανής; ειναι υπερβολικά χαμηλή; εχει opv αυτη η μηχανή;

γιατι εγω μπορω να μπουκώσω την μηχανη μου ανετα και εχω και περιθώριο.

Re: El Salvador - Santa Rita (Guachupilin Nano- lot)

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 01, 2016 6:22 am
από Artisti
Ε πρέπει να ρωτήσει αν στο service που πήγε με το καλημέρα η Lelit την μέτρησαν.
Σαν τις γιαγιάδες που τους μετράμε την πίεση συνέχεια είναι και οι καφετιέρες :cfstd:

Re: El Salvador - Santa Rita (Guachupilin Nano- lot)

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 01, 2016 9:10 am
από buddy
Exει ρυθμιζομενη opv και μπορεις να μπουκωσες ανετα την μηχανη...

Re: El Salvador - Santa Rita (Guachupilin Nano- lot)

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 01, 2016 3:43 pm
από UltiMo_
αρα καταληγουμε.. οι μονοι λογοι να μην υπερεκχειλιζει με τερμα fine είναι:

να μην παει ο μυλος αρκετα fine (χλωμο)
να μην κανει αρκετο tamp (χλωμο)
πολυ ανοιχτο καλαθακι
πολυ χαμηλή πίεση

αλλος λογος δεν υπαρχει νομιζω.

Re: El Salvador - Santa Rita (Guachupilin Nano- lot)

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 01, 2016 4:38 pm
από Jazz
Καλησπέρα παιδιά!!!

Σας ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια/συμβουλές και προτάσεις σας.

Μόλις έκανα την εξής δοκιμή (όπως είχα αναφέρει χθες): Πήρα περίπου 30 gr καφέ από το μαγαζί, τον οποίο τον άλεσα στο μύλο του καφεκοπτείου στο 1 (το finest δηλαδή για αυτό το μύλο). Η ρύθμιση αυτή, ψιλομπουκώνει τη Wega, καθώς ο καφές αρχίζει να στάζει στα 15sec (τα 16 gr), μπορεί και λίγο νωρίτερα.

Έβαλα στο καλαθάκι μου 17 gr, πάτησα περί των 16kg, και η πρώτη σταγόνα εμφανίστηκε μετά από 11 δευτερόλεπτα. Η εκχύλιση συνεχίστηκε για λίγο σε σταγόνες, και μετά σε μία πολύ λεπτή ροή. (κάπου εκεί την έκοψα).

Από αυτά να συμπεράνω πως η πίεση της μηχανής μου είναι εντάξει και το θέμα μου είναι η ψιλή άλεση;; Τι πιστεύετε; :a014: