El Salvador - Santa Rita (Guachupilin Nano- lot)

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Artisti
Δημοσιεύσεις: 3177
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Τοποθεσία: West Side over the river

Re: El Salvador - Santa Rita (Guachupilin Nano- lot)

Δημοσίευση από Artisti » Παρ Σεπ 30, 2016 7:44 pm

Να σπείρω και εγώ καινά δαιμόνια :
Το stock καλαθάκι της Lelit είναι κατάλληλο για over καφέδες η μήπως είναι πολύ ανοικτό για να μην μπουκώσει εύκολα ;
Γιατί οι Γάλλοι δίνουν αβάνς καλαθάκι για καλύτερο αποτέλεσμα Tigrato ?
To οποίο μου θυμίζει vst ή το παρόμοιο της La Marzocco.
Μήπως το Wega καλαθάκι ή της Gaggia είναι καλύτερο από stock Lelit ;

http://www.maxicoffee.com/machine-expre ... -3_14.html

Τελικά δεν είναι VST είναι Reneka

http://cafe.maxicoffee.com/tests/test-d ... ez-reneka/

Δεν θα έλεγα ότι είναι και η καλύτερη επιλογή κυκλοφορούν και άλλα πολύ καλύτερα

http://www.home-barista.com/tips/new-re ... 29242.html
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Artisti την Παρ Σεπ 30, 2016 7:58 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Δημοσιεύσεις: 959
Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
Μύλος:: Baratza Sette 270
Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
Τοποθεσία: Βόλος

Re: El Salvador - Santa Rita (Guachupilin Nano- lot)

Δημοσίευση από UltiMo_ » Παρ Σεπ 30, 2016 11:44 pm

μαγκες να κανω και αλλη μια υποθεση;
αν υποθεσουμε οτι το καλαθακι δεν ειναι τρύπιο. με αποτελεσμα να υποεκχειλίζει τα πάντα.
μηπως φταίει η πίεση της μηχανής; ειναι υπερβολικά χαμηλή; εχει opv αυτη η μηχανή;

γιατι εγω μπορω να μπουκώσω την μηχανη μου ανετα και εχω και περιθώριο.
When life throws you curves, aim for the apex

Άβαταρ μέλους
Artisti
Δημοσιεύσεις: 3177
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Τοποθεσία: West Side over the river

Re: El Salvador - Santa Rita (Guachupilin Nano- lot)

Δημοσίευση από Artisti » Σάβ Οκτ 01, 2016 6:22 am

Ε πρέπει να ρωτήσει αν στο service που πήγε με το καλημέρα η Lelit την μέτρησαν.
Σαν τις γιαγιάδες που τους μετράμε την πίεση συνέχεια είναι και οι καφετιέρες :cfstd:

buddy
Δημοσιεύσεις: 1004
Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm

Re: El Salvador - Santa Rita (Guachupilin Nano- lot)

Δημοσίευση από buddy » Σάβ Οκτ 01, 2016 9:10 am

Exει ρυθμιζομενη opv και μπορεις να μπουκωσες ανετα την μηχανη...

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Δημοσιεύσεις: 959
Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
Μύλος:: Baratza Sette 270
Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
Τοποθεσία: Βόλος

Re: El Salvador - Santa Rita (Guachupilin Nano- lot)

Δημοσίευση από UltiMo_ » Σάβ Οκτ 01, 2016 3:43 pm

αρα καταληγουμε.. οι μονοι λογοι να μην υπερεκχειλιζει με τερμα fine είναι:

να μην παει ο μυλος αρκετα fine (χλωμο)
να μην κανει αρκετο tamp (χλωμο)
πολυ ανοιχτο καλαθακι
πολυ χαμηλή πίεση

αλλος λογος δεν υπαρχει νομιζω.
When life throws you curves, aim for the apex

Άβαταρ μέλους
Jazz
Δημοσιεύσεις: 1084
Εγγραφή: Κυρ Ιουν 12, 2016 4:12 pm
Όνομα: Σταυριάνα
Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
Οι καφέδες μου:: Specialty
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: El Salvador - Santa Rita (Guachupilin Nano- lot)

Δημοσίευση από Jazz » Σάβ Οκτ 01, 2016 4:38 pm

Καλησπέρα παιδιά!!!

Σας ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια/συμβουλές και προτάσεις σας.

Μόλις έκανα την εξής δοκιμή (όπως είχα αναφέρει χθες): Πήρα περίπου 30 gr καφέ από το μαγαζί, τον οποίο τον άλεσα στο μύλο του καφεκοπτείου στο 1 (το finest δηλαδή για αυτό το μύλο). Η ρύθμιση αυτή, ψιλομπουκώνει τη Wega, καθώς ο καφές αρχίζει να στάζει στα 15sec (τα 16 gr), μπορεί και λίγο νωρίτερα.

Έβαλα στο καλαθάκι μου 17 gr, πάτησα περί των 16kg, και η πρώτη σταγόνα εμφανίστηκε μετά από 11 δευτερόλεπτα. Η εκχύλιση συνεχίστηκε για λίγο σε σταγόνες, και μετά σε μία πολύ λεπτή ροή. (κάπου εκεί την έκοψα).

Από αυτά να συμπεράνω πως η πίεση της μηχανής μου είναι εντάξει και το θέμα μου είναι η ψιλή άλεση;; Τι πιστεύετε; :a014:

Απάντηση