El Salvador - Santa Rita (Guachupilin Nano- lot)
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: El Salvador - Santa Rita (Guachupilin Nano- lot)
Την "τιγρίλα" στη έβγαλε πιθανότατα από θερμοκρασία για αυτό σε ρώτησα και για το φλιτζάνι.
Δείχνει να κρυώνει γρήγορα ο καφές αλλά και πάλι τηλειατρική είναι όλα αυτά.
Μην σπαταλάς καλούς καφέδες έτσι ξεκίνα από τα εύκολα.
Δείχνει να κρυώνει γρήγορα ο καφές αλλά και πάλι τηλειατρική είναι όλα αυτά.
Μην σπαταλάς καλούς καφέδες έτσι ξεκίνα από τα εύκολα.
- Jazz
- Δημοσιεύσεις: 1084
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 12, 2016 4:12 pm
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: El Salvador - Santa Rita (Guachupilin Nano- lot)
Άνοιξα τον Tigrato... Και τον έκλεισα. Μετά από 4 Ξινίλες (και μέσα σε ένα συναισθηματικό κράμα νεύρων και απογοήτευσης), έκλεισα καλά το σακουλάκι και το έβαλα στη θέση του. Δε μου φταίει σε τίποτα ο έρμος ο καφές που εγώ δε μπορώ να βγάλω ένα φλιτζάνι της προκοπής! Έχει αναστενάξει ο νεροχύτης!! ...
Έχω αγχωθεί και με το μύλο... Τι βλακείες μου έλεγαν εκεί στη Eurogat, ότι μπορώ να παίζω μέχρι το μηδέν του κολάρου και ας ακούω τα μαχαίρια;;; Στο 4 ήμουν και άρχισαν να γρυλίζουν αρκετά και σταμάτησα. Δηλαδή να καταστρέψουμε το καημένο το μυλαράκι;;
... Μάλλον τα κάνω όλα στραβά. Από αύριο καφέ του μαγαζιού. Γιατί αν συνεχιστούν μία ακόμη μέρα οι ξινίλες, με βλέπω (ντρέπομαι που το λέω) να βάζω στην πρίζα τη Nespresso.. .
Έχω αγχωθεί και με το μύλο... Τι βλακείες μου έλεγαν εκεί στη Eurogat, ότι μπορώ να παίζω μέχρι το μηδέν του κολάρου και ας ακούω τα μαχαίρια;;; Στο 4 ήμουν και άρχισαν να γρυλίζουν αρκετά και σταμάτησα. Δηλαδή να καταστρέψουμε το καημένο το μυλαράκι;;
... Μάλλον τα κάνω όλα στραβά. Από αύριο καφέ του μαγαζιού. Γιατί αν συνεχιστούν μία ακόμη μέρα οι ξινίλες, με βλέπω (ντρέπομαι που το λέω) να βάζω στην πρίζα τη Nespresso.. .
- Edesso
- Δημοσιεύσεις: 1083
- Εγγραφή: Τετ Φεβ 13, 2013 4:46 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Espresso Baby DIY
- 2η Μηχανή:: V60/Bonavita
- Μύλος:: Comandante C40
- 2ος Μύλος:: Compak K10
- Οι καφέδες μου:: cup10 mokka
- Τοποθεσία: Έδεσσα
Re: El Salvador - Santa Rita (Guachupilin Nano- lot)
Σου πα γω, τωρα αρχιζουν τα δυσκολα
espresso junkie...
- Jazz
- Δημοσιεύσεις: 1084
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 12, 2016 4:12 pm
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: El Salvador - Santa Rita (Guachupilin Nano- lot)
Βρε Βασίλη, δε με πειράζει να είναι δύσκολα. Με πειράζει να μην υπάρχει στον ορίζοντα ένα κάποιο έστω σημάδι βελτίωσης! Έχω χαλάσει σχεδόν 4 σακουλάκια specialty (πλησιάζω σιγά σιγά το κιλό), και δε βλέπω ένα φως στο τούνελ!! Ένα κάτι βρε αδερφέ να μου δώσει κουράγιο να συνεχίσω. Να τα βράσω τα tiger stripes, αν δε μπορώ να πιω τον καφέ από τη ξινίλα.triptsis έγραψε:Σου πα γω, τωρα αρχιζουν τα δυσκολα
Δεν είναι υπερβολή να σου πω ότι πραγματικά έχει χαλάσει η διάθεσή μου. Προσπαθώ, προσπαθώ, αλλάζω παραμέτρους, διαβάζω, ξανά προσπαθώ, και το αποτέλεσμα το ίδιο. ΞΥΔΙ.
-
- Δημοσιεύσεις: 1017
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
- Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη
Re: El Salvador - Santa Rita (Guachupilin Nano- lot)
Αμα δεν μπορει ο μυλος σου να σου κοψει πιο ψιλα τον καφε απο τα 25'' ειναι προβλημα...οταν λεω δεν μπορει να κοψει εννοω να σου δινει την δυνατοτητα να μπορεις να κοψεις ψιλα σε ενα ευρως ρυθμισεων...
Θα επρεπε να μπορει να σου δινει εκχυλισεις των 30'' των 35'' των 40'' των 45'' των 50'' κτλ
Δηλαδη ενα κλικ πιο ψιλο σου βγαινουν σταγονες?
Η λογικη λεει οτι αφου απο θερμοκρασια εισαι οκ εχεις υποεκχυλιση για τον συγκεκριμενο καφε (ξινιλα)
Το θεμα ειναι...ο δικος σου μυλος δεν μπορει κοψει ψιλα ή γενικα ο Κ3?
Γιατι και ο Γιαννης (Ultimo) που εχει το συγκεκριμενο μυλο...απ' οτι μας εχει πει παντα με specialty coffees επαιρνε ξινιλες...γι' αυτο και πινει commercial
Οι περισσοτεροι specialty για να αποδοσουν θελουν χρονους 35'' 40'' υπαρχουν επισης και αλλοι (SHB) που μπορεις να τους τραβηξεις μεχρι τα 60'' για να βγουν ονειρο...
Τωρα αμα εσενα ο μυλος σου σε περιοριζει τοσο πολυ σε ρυθμισεις κοπης στα ψιλα δηλαδη μετα τα 25'' να σου βγαινει ο καφες σε σταγονες...τι να πω...
Θα επρεπε να μπορει να σου δινει εκχυλισεις των 30'' των 35'' των 40'' των 45'' των 50'' κτλ
Δηλαδη ενα κλικ πιο ψιλο σου βγαινουν σταγονες?
Η λογικη λεει οτι αφου απο θερμοκρασια εισαι οκ εχεις υποεκχυλιση για τον συγκεκριμενο καφε (ξινιλα)
Το θεμα ειναι...ο δικος σου μυλος δεν μπορει κοψει ψιλα ή γενικα ο Κ3?
Γιατι και ο Γιαννης (Ultimo) που εχει το συγκεκριμενο μυλο...απ' οτι μας εχει πει παντα με specialty coffees επαιρνε ξινιλες...γι' αυτο και πινει commercial
Οι περισσοτεροι specialty για να αποδοσουν θελουν χρονους 35'' 40'' υπαρχουν επισης και αλλοι (SHB) που μπορεις να τους τραβηξεις μεχρι τα 60'' για να βγουν ονειρο...
Τωρα αμα εσενα ο μυλος σου σε περιοριζει τοσο πολυ σε ρυθμισεις κοπης στα ψιλα δηλαδη μετα τα 25'' να σου βγαινει ο καφες σε σταγονες...τι να πω...
- Jazz
- Δημοσιεύσεις: 1084
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 12, 2016 4:12 pm
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: El Salvador - Santa Rita (Guachupilin Nano- lot)
Χρήστο, δες. Ανεβάζω δύο εκχυλίσεις οι οποίες έγιναν back to back, με ένα ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΟ τσακ του μύλου. (πιο λίγο δε γίνεται). Ίδια gr, ίδια "πολιτική"... Και η διαφορά είναι τεράστια!! ... Εντωμεταξύ μετά τη 2η (ο θεός να την κάνει) "εκχύλιση" που παραθέτω, ο μύλος δε δείχνει να μπορεί να κόψει πιο ψιλά...
Αποτυχία 1: https://drive.google.com/open?id=0B4L0G ... 0Z1dFBZT2M
Αποτυχία 2: https://drive.google.com/open?id=0B4L0G ... DJNU1lsVlk
Αποτυχία 1: https://drive.google.com/open?id=0B4L0G ... 0Z1dFBZT2M
Αποτυχία 2: https://drive.google.com/open?id=0B4L0G ... DJNU1lsVlk
- warhawk
- Δημοσιεύσεις: 70
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 19, 2016 8:19 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Rancillio Silvia v5
- 2η Μηχανή:: Krups EA8250
- Μύλος:: Mahlkönig Vario v3
- Οι καφέδες μου:: Ακόμα ψάχνω...
Re: El Salvador - Santa Rita (Guachupilin Nano- lot)
Η δεύτερη εκχύλιση δε θα έπρεπε να είναι ξύδι. Δεν είναι τέλεια αλλα δε δικαιολογείτε... κάτι είναι πολύ λάθος. Εάν ανέβεις λίγο θερμοκρασία βγαίνει καμένος μετά;
-
- Δημοσιεύσεις: 1017
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
- Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη
Re: El Salvador - Santa Rita (Guachupilin Nano- lot)
Μπορεις καποια στιγμη να δειξεις με ενα βιντεο σκετη ροη νερου χωρις portafilter να τη συγκρινω με την δικη μου?
Στο μυλο μπορεις να αλεσεις πιο ψιλα ή εισαι τερμα?
Η μηχανη αντεχει και πιο ψιλο κοψιμο...και στις 2 εκχυλισεις η ροη ξεκιναει στα 6'' του βιντεο...
Στη 2η ξεκιναει κανονικα και παει μετα απο το ενα spaut για λιγο σε σταγονες...κατα την γνωμη μου αυτο δεν οφειλεται στην ψιλη αλεση αλλα σε υπερβολικο - στραβο πατημα ή λαθος κατανομη του καφε...
Αν εχουμε πολυ ψιλη αλεση ο καφες ή δεν θα βγει καθολου ή θα αρχισει με σταγονες και θα μενει στις σταγονες ή θα αρχισει με σταγονες και μετα θα ξεκινησει η ροη
Στις 2 τελευταιες περιπτωσεις την πρωτη σταγονα θα την δουμε μετα τα 10'' στην τελευταια περιπτωση μπορει να παρουμε και καλο αποτελεσμα δεδομενου οτι την επομενη φορα θα κανουμε πιο ελαφρυ πατημα...
Αν παιρνει τον μυλο δοκιμασε να κοψεις ενα κλικ πιο ψιλα και δοκιμασε παλι...χωρις να αλλαξεις πατημα και γραμμαρια σε σχεση με τα προηγουμενα βιντεο
Στο μυλο μπορεις να αλεσεις πιο ψιλα ή εισαι τερμα?
Η μηχανη αντεχει και πιο ψιλο κοψιμο...και στις 2 εκχυλισεις η ροη ξεκιναει στα 6'' του βιντεο...
Στη 2η ξεκιναει κανονικα και παει μετα απο το ενα spaut για λιγο σε σταγονες...κατα την γνωμη μου αυτο δεν οφειλεται στην ψιλη αλεση αλλα σε υπερβολικο - στραβο πατημα ή λαθος κατανομη του καφε...
Αν εχουμε πολυ ψιλη αλεση ο καφες ή δεν θα βγει καθολου ή θα αρχισει με σταγονες και θα μενει στις σταγονες ή θα αρχισει με σταγονες και μετα θα ξεκινησει η ροη
Στις 2 τελευταιες περιπτωσεις την πρωτη σταγονα θα την δουμε μετα τα 10'' στην τελευταια περιπτωση μπορει να παρουμε και καλο αποτελεσμα δεδομενου οτι την επομενη φορα θα κανουμε πιο ελαφρυ πατημα...
Αν παιρνει τον μυλο δοκιμασε να κοψεις ενα κλικ πιο ψιλα και δοκιμασε παλι...χωρις να αλλαξεις πατημα και γραμμαρια σε σχεση με τα προηγουμενα βιντεο
- Jazz
- Δημοσιεύσεις: 1084
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 12, 2016 4:12 pm
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: El Salvador - Santa Rita (Guachupilin Nano- lot)
Και η 2η και η 1η, τέρμα ξινίλα. Δεν έχω δοκιμάσει να ανεβάσω άλλο τη θερμοκρασία. (Είναι στους 101 με offset 0 - οπότε σίγουρα θα βρίσκομαι πάνω από τους 93. Είναι οι ρυθμίσεις που έχει προτείνει ο Χρήστος για τη συγκεκριμένη μηχανή, και έχουν αποδειχθεί πολύ βολικές όπως διάβασα για όσα μέλη τη δοκίμασαν) Πόσο πιο ψιλά να πάω δηλαδή;warhawk έγραψε:Η δεύτερη εκχύλιση δε θα έπρεπε να είναι ξύδι. Δεν είναι τέλεια αλλα δε δικαιολογείτε... κάτι είναι πολύ λάθος. Εάν ανέβεις λίγο θερμοκρασία βγαίνει καμένος μετά;
Εμένα τώρα άλλο έχει αρχίσει να με φοβίζει: Ο μύλος. Είναι φυσιολογική αυτή η λειτουργία του;;
- christos.k
- Δημοσιεύσεις: 231
- Εγγραφή: Δευ Ιαν 30, 2012 2:45 pm
- Όνομα: Χρηστος
- Μηχανή:: Lelit Mara X
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Compak K3
- Οι καφέδες μου:: Nine grams, Handpickers, Blend 65
- Τοποθεσία: Νεο Φαληρο
Re: El Salvador - Santa Rita (Guachupilin Nano- lot)
https://goo.gl/photos/NrNqSy4HLKDGvTL69
Έχω ρυθμίσει το μύλο έτσι ώστε όταν το 0 είναι πάνω από το στόμιο να ακουμπούν τα μαχαίρια. Δεν έχω κατέβει ποτέ κάτω από το 11. Τώρα είναι στο 14 και πίνω Tigrato.
Αν όντως κόβεις στο 4 ο μύλος σου έχει πρόβλημα.
Έχω ρυθμίσει το μύλο έτσι ώστε όταν το 0 είναι πάνω από το στόμιο να ακουμπούν τα μαχαίρια. Δεν έχω κατέβει ποτέ κάτω από το 11. Τώρα είναι στο 14 και πίνω Tigrato.
Αν όντως κόβεις στο 4 ο μύλος σου έχει πρόβλημα.