Βασικά, όπως λέει και ο τίτλος του θέματος ... El Salvador - Santa Rita (Guachupilin Nano- lot)!
Μόλις χτες άνοιξα το συγκεκριμένο σακουλάκι-δώρο από Barista.gr. Είχα μόλις τελειώσει το πρώτο σακουλάκι Tigrato, και αν και κανονικά θα ήταν πιο σωστό να ανοίξω και το δεύτερο συνεχίζοντας με το ίδιο blend μιας και μόλις είχα αρχίσει να βγάζω τα αναμενόμενα γευστικά αποτελέσματα, αποφάσισα να πάω κόντρα στο κατεστημένο! χαχα

Λοιπόν, ο καφές:
EL SALVADOR
Santa Rita
Guachupilin Nano- lot
Bourbon Variety
1350m altitude
Αν δεν κάνω λάθος πρόκειται για washed επεξεργασία (κάτι που στην αρχή με ...ανησύχησε γιατί έχω διαβάσει ότι είναι πιο δύσκολο να βγάλεις ένα ισορροπημένο γευστικό αποτέλεσμα στο φλιτζάνι σου, αλλά τελικά no problemo)
(από τη σελίδα του taresso): "...Η δύναμη των γεύσεων και των αρωμάτων μας θύμισε έντονα καφέδες που είναι από διαγωνισμό Cup of Excellence.
Τα αρώματα είναι έντονα λουλουδένια που θυμίζουν καφέ από Yirgachieffe ή Lintong, αλλά με πιο απαλή λουλουδένια επίγευση.
Η γεύση είναι μία γλυκύτητα και απαλή οξύτητα κίτρου, κάτι σαν μανταρίνι με κανέλα.
Όσο ο καφές περνάει από την ημερομηνία ψησίματος η γεύση αλλάζει σε πιό ώριμη και πολύπλοκη, μετά από 5 μέρες γυρνάει σε πιο γλυκιά επίγευση με μειωμένη οξύτητα."
Αν και ομολογώ πως ήμουν προκατειλημμένη με την "οξύτητα" και ακόμα και με τη λέξη "φρούτο", όταν αυτή μπαίνει με οποιοδήποτε τρόπο δίπλα στον καφέ, αποδείχθηκα Λάθος! Αν ο καφές εκχυλιστεί σωστά, το αποτέλεσμα που παίρνεις είναι Μοναδικό! Μιλάμε για έκρηξη στον ουρανίσκο!!

Οι πρώτες 4 προσπάθειες μου αποδείχθηκαν άκαρπες. Μ'ία Ξινίλα, μία Πίκρα, και τα συναφή. Και ξαφνικά, αποφασίζω να ανεβάσω τα gr, κόβω πιο ψιλά και δίνω ακόμη μεγαλύτερη σημασία στο tamping... και εγένετο Μέλι!! (Chanelling = 0)
Δυστυχώς δε σκέφτηκα να τραβήξω βίντεο την εκχύλιση. (επιφυλάσσομαι για αργότερα, αν και να αναφέρω ότι δεν έχω γυμνό portafilter)
Ρυθμίσεις στο PID, οι γνωστές προτεινόμενες του Χρήστου, με 20 min προθέρμανση μηχανής.
- 19,3 gr (ακριβώς)
- 55 ml
- (ξέχασα να σταματήσω από τη χαρά μου το χρονόμετρο, αλλά κάπου στα 33sec πρέπει να ήταν... Δε παίρνω και όρκο)
Η φωτό νομίζω αδικεί ίσως λιγάκι τον καφέ, που από γεύση ήταν Άπαιχτος!! (RD: 13 Σεπτεμβρίου) Ότι λέει το προφίλ, βγήκε!!

Συμπέρασμα: Τον προτείνω ανεπιφύλακτα!
https://drive.google.com/open?id=0B4L0G ... k9rTC1JOHM