Σελίδα 1 από 2

fazenda san luis el salvador - Taresso

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 12, 2016 10:33 pm
από Edesso
Ενας cup of excellence 2015 καφες απο el salvador που μας φερνει η Taresso :clap:
Μελι πορτοκαλι με νοτες και αρωμα λουλουδιων, μια λιχουδια :worthy:

Και σε brew και σε εσπρεσσο πεντανοστιμος!!!
IMG_20160312_220155.jpg
IMG_20160312_220409.jpg
92-90C 19gr

Re: fazenda san luis el salvador - Taresso

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 19, 2016 8:52 am
από buddy
Εχω παρατηρησει σε specialty coffees αυτες τις φυσαλιδες η και πιο μικρες πανω στην κρεμα οπως στην παραπανω φωτογραφια.ειναι φυσιολογικο?μηπως επειδη ειναι πολυ φρεσκος ο καφες η κανω κατι λαθος?επισης σε δοκιμες μια εκχυληση πηγε στα 35 sec και λεω υπερεκχυληση θα τον πεταξω αλλα επειδη μου αρεσε πολυ οπτικα τον δοκιμασα κ επαθα πλακα!γλυκοπιοτος με πολυ πλουσια κρεμα μπορω να πω πιο παχια κ πλουσια κρεμα απο οτι στους νορμαλ χρονους 25 / 30 sec και φοβερη γευση καμια σχεση δηλαδη με τα φαινομενα της υπερεκχυλησης δηλαδη πικρα και αθλια κρεμα...αυτο ειναι φυσιολογικο?αντεχει ο καφες η απλα ετυχε?

Re: fazenda san luis el salvador - Taresso

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 19, 2016 9:08 am
από buddy
Με ιταλικα χαρμανια δεν υπηρχαν αυτες οι φυσαλιδες αλλα μονο κρεμα και αμα εβγαινε καφες στα 35 sec απλα δεν πινοταν...πικρα και πολυ λεπτη κρεμα

Re: fazenda san luis el salvador - Taresso

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 19, 2016 9:52 am
από Edesso
Βγαζεις σωστα συμπερασματα εισαι σε πολυ καλο δρομο ;) :lol:

Re: fazenda san luis el salvador - Taresso

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 19, 2016 10:41 am
από buddy
Δηλαδη για τις φυσαλιδες να μην ανησυχω ετσι?ολα καλα?και αμα γουσταρω τον καφε (οχι μονο δηλαδη απο θεμα προσωπικου γουστου αλλα ειναι ολα φαινομενικα σωστα παχος κρεμας,χρωμα κρεμας,ml, να βγαινουν ολες οι γευσεις που γραφει απ εξω το σακουλακι)π.χ. στα 35 sec η και στα 40 sec (λεμε τωρα ακραια περιπτωση) να κραταω τους χρονους αυτους η να προσπαθω να τους βγαλω ντε και καλα στα 25 / 30 sec πιστευοντας οτι θα εχω καλυτερο αποτελεσμα?δηλαδη μια εκχυληση στα 35 sec δεν ειναι απαραιτητα λαθος ετσι?

Re: fazenda san luis el salvador - Taresso

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 19, 2016 10:50 am
από konmax
Όχι σε καμμία περίπτωση, υπάρχουν specialty καφέδες που χρειάζονται και παραπάνω χρόνο για να δώσουν.. Η γεύση πρέπει είναι ο κύριος οδηγός σου και όχι το χρονόμετρο ούτε η ζυγαριά!

Re: fazenda san luis el salvador - Taresso

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 19, 2016 11:12 am
από Edesso
Εκχυλισε το sanluis στα 50" να παρεις 30-35 μλ αντε 40, με θερμοκρασια νερου 92-93.
Οπως λεει ο φιλος ξεχνα τα νουμερα που ηξερες καθε καφες ειναι διαφορετικος και αλλαζει με τις μερες απο το ψησιμο αλλα και τι ψησιμο εχει και χαμηλωσε την πιεση σου στα 8 bar με τυφλο για τους λαιτ specialty, βασικα για ολους :lol:

Re: fazenda san luis el salvador - Taresso

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 19, 2016 12:42 pm
από nikolakis
8 bar στο τυφλό, αρα στην εκχυλιση περίπου 7 ή την ώρα της εκχυλισης 8;;;; Νομίζω πως για ποιο γλυκό καφέ ανεβάζουμε πίεση η κάνω λάθος;;; Πάντως το καλύτερο αποτέλεσμα το έχω πάρει με 22 γρ καφέ και 50 δευτερόλεπτα εκχυλιση και βασικά η πρώτη σταγόνα πέφτει περίπου στα 10 δευτερόλεπτα στο γυμνό pf

Re: fazenda san luis el salvador - Taresso

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 19, 2016 2:22 pm
από Edesso
Εκει χαμηλα 7 7,5 :lol:
Για τη γλυκα που λες, αλλος ενας μυθος, το ψησιμο παιζει το δικο του ρολο, για μενα οσο πιο λαιτ τοσο πιο χαμηλα η πιεση

Re: fazenda san luis el salvador - Taresso

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 19, 2016 2:34 pm
από nikolakis
Συμφωνώ απόλυτα. Απλά δεν έχω δοκιμάσει τόσο χαμηλά πίεση