fazenda san luis el salvador - Taresso

Άβαταρ μέλους
Edesso
Δημοσιεύσεις: 1083
Εγγραφή: Τετ Φεβ 13, 2013 4:46 pm
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Espresso Baby DIY
2η Μηχανή:: V60/Bonavita
Μύλος:: Comandante C40
2ος Μύλος:: Compak K10
Οι καφέδες μου:: cup10 mokka
Τοποθεσία: Έδεσσα

fazenda san luis el salvador - Taresso

Δημοσίευση από Edesso » Σάβ Μαρ 12, 2016 10:33 pm

Ενας cup of excellence 2015 καφες απο el salvador που μας φερνει η Taresso :clap:
Μελι πορτοκαλι με νοτες και αρωμα λουλουδιων, μια λιχουδια :worthy:

Και σε brew και σε εσπρεσσο πεντανοστιμος!!!
IMG_20160312_220155.jpg
IMG_20160312_220409.jpg
92-90C 19gr
espresso junkie...

Άβαταρ μέλους
buddy
Δημοσιεύσεις: 1001
Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
2η Μηχανή:: V60-Brewista Artisan
Μύλος:: Woodsman's tAlΩs
Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη

Re: fazenda san luis el salvador - Taresso

Δημοσίευση από buddy » Πέμ Μάιος 19, 2016 8:52 am

Εχω παρατηρησει σε specialty coffees αυτες τις φυσαλιδες η και πιο μικρες πανω στην κρεμα οπως στην παραπανω φωτογραφια.ειναι φυσιολογικο?μηπως επειδη ειναι πολυ φρεσκος ο καφες η κανω κατι λαθος?επισης σε δοκιμες μια εκχυληση πηγε στα 35 sec και λεω υπερεκχυληση θα τον πεταξω αλλα επειδη μου αρεσε πολυ οπτικα τον δοκιμασα κ επαθα πλακα!γλυκοπιοτος με πολυ πλουσια κρεμα μπορω να πω πιο παχια κ πλουσια κρεμα απο οτι στους νορμαλ χρονους 25 / 30 sec και φοβερη γευση καμια σχεση δηλαδη με τα φαινομενα της υπερεκχυλησης δηλαδη πικρα και αθλια κρεμα...αυτο ειναι φυσιολογικο?αντεχει ο καφες η απλα ετυχε?

Άβαταρ μέλους
buddy
Δημοσιεύσεις: 1001
Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
2η Μηχανή:: V60-Brewista Artisan
Μύλος:: Woodsman's tAlΩs
Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη

Re: fazenda san luis el salvador - Taresso

Δημοσίευση από buddy » Πέμ Μάιος 19, 2016 9:08 am

Με ιταλικα χαρμανια δεν υπηρχαν αυτες οι φυσαλιδες αλλα μονο κρεμα και αμα εβγαινε καφες στα 35 sec απλα δεν πινοταν...πικρα και πολυ λεπτη κρεμα

Άβαταρ μέλους
Edesso
Δημοσιεύσεις: 1083
Εγγραφή: Τετ Φεβ 13, 2013 4:46 pm
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Espresso Baby DIY
2η Μηχανή:: V60/Bonavita
Μύλος:: Comandante C40
2ος Μύλος:: Compak K10
Οι καφέδες μου:: cup10 mokka
Τοποθεσία: Έδεσσα

Re: fazenda san luis el salvador - Taresso

Δημοσίευση από Edesso » Πέμ Μάιος 19, 2016 9:52 am

Βγαζεις σωστα συμπερασματα εισαι σε πολυ καλο δρομο ;) :lol:
espresso junkie...

Άβαταρ μέλους
buddy
Δημοσιεύσεις: 1001
Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
2η Μηχανή:: V60-Brewista Artisan
Μύλος:: Woodsman's tAlΩs
Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη

Re: fazenda san luis el salvador - Taresso

Δημοσίευση από buddy » Πέμ Μάιος 19, 2016 10:41 am

Δηλαδη για τις φυσαλιδες να μην ανησυχω ετσι?ολα καλα?και αμα γουσταρω τον καφε (οχι μονο δηλαδη απο θεμα προσωπικου γουστου αλλα ειναι ολα φαινομενικα σωστα παχος κρεμας,χρωμα κρεμας,ml, να βγαινουν ολες οι γευσεις που γραφει απ εξω το σακουλακι)π.χ. στα 35 sec η και στα 40 sec (λεμε τωρα ακραια περιπτωση) να κραταω τους χρονους αυτους η να προσπαθω να τους βγαλω ντε και καλα στα 25 / 30 sec πιστευοντας οτι θα εχω καλυτερο αποτελεσμα?δηλαδη μια εκχυληση στα 35 sec δεν ειναι απαραιτητα λαθος ετσι?

konmax
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: Δευ Οκτ 12, 2015 2:56 pm
Όνομα: Κωνσταντίνος
Μηχανή:: Expobar Brewtus IV
2η Μηχανή:: Chemex
Μύλος:: Quamar Q13E Flat
2ος Μύλος:: Hario Skerton
Οι καφέδες μου:: Kudu-Handpickers
Τοποθεσία: Νέα Σμύρνη, Αθήνα

Re: fazenda san luis el salvador - Taresso

Δημοσίευση από konmax » Πέμ Μάιος 19, 2016 10:50 am

Όχι σε καμμία περίπτωση, υπάρχουν specialty καφέδες που χρειάζονται και παραπάνω χρόνο για να δώσουν.. Η γεύση πρέπει είναι ο κύριος οδηγός σου και όχι το χρονόμετρο ούτε η ζυγαριά!

Άβαταρ μέλους
Edesso
Δημοσιεύσεις: 1083
Εγγραφή: Τετ Φεβ 13, 2013 4:46 pm
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Espresso Baby DIY
2η Μηχανή:: V60/Bonavita
Μύλος:: Comandante C40
2ος Μύλος:: Compak K10
Οι καφέδες μου:: cup10 mokka
Τοποθεσία: Έδεσσα

Re: fazenda san luis el salvador - Taresso

Δημοσίευση από Edesso » Πέμ Μάιος 19, 2016 11:12 am

Εκχυλισε το sanluis στα 50" να παρεις 30-35 μλ αντε 40, με θερμοκρασια νερου 92-93.
Οπως λεει ο φιλος ξεχνα τα νουμερα που ηξερες καθε καφες ειναι διαφορετικος και αλλαζει με τις μερες απο το ψησιμο αλλα και τι ψησιμο εχει και χαμηλωσε την πιεση σου στα 8 bar με τυφλο για τους λαιτ specialty, βασικα για ολους :lol:
espresso junkie...

nikolakis
Δημοσιεύσεις: 76
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 24, 2015 1:06 pm
Όνομα: Nikos
Μηχανή:: B. dose Preheat pid
2η Μηχανή:: Delonghi ec155 mod
Μύλος:: Ascaso i2,Ascaso i1
2ος Μύλος:: Kg79,Rossi rr45
Οι καφέδες μου:: coffeeguru.gr.

Re: fazenda san luis el salvador - Taresso

Δημοσίευση από nikolakis » Πέμ Μάιος 19, 2016 12:42 pm

8 bar στο τυφλό, αρα στην εκχυλιση περίπου 7 ή την ώρα της εκχυλισης 8;;;; Νομίζω πως για ποιο γλυκό καφέ ανεβάζουμε πίεση η κάνω λάθος;;; Πάντως το καλύτερο αποτέλεσμα το έχω πάρει με 22 γρ καφέ και 50 δευτερόλεπτα εκχυλιση και βασικά η πρώτη σταγόνα πέφτει περίπου στα 10 δευτερόλεπτα στο γυμνό pf

Άβαταρ μέλους
Edesso
Δημοσιεύσεις: 1083
Εγγραφή: Τετ Φεβ 13, 2013 4:46 pm
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Espresso Baby DIY
2η Μηχανή:: V60/Bonavita
Μύλος:: Comandante C40
2ος Μύλος:: Compak K10
Οι καφέδες μου:: cup10 mokka
Τοποθεσία: Έδεσσα

Re: fazenda san luis el salvador - Taresso

Δημοσίευση από Edesso » Πέμ Μάιος 19, 2016 2:22 pm

Εκει χαμηλα 7 7,5 :lol:
Για τη γλυκα που λες, αλλος ενας μυθος, το ψησιμο παιζει το δικο του ρολο, για μενα οσο πιο λαιτ τοσο πιο χαμηλα η πιεση
espresso junkie...

nikolakis
Δημοσιεύσεις: 76
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 24, 2015 1:06 pm
Όνομα: Nikos
Μηχανή:: B. dose Preheat pid
2η Μηχανή:: Delonghi ec155 mod
Μύλος:: Ascaso i2,Ascaso i1
2ος Μύλος:: Kg79,Rossi rr45
Οι καφέδες μου:: coffeeguru.gr.

Re: fazenda san luis el salvador - Taresso

Δημοσίευση από nikolakis » Πέμ Μάιος 19, 2016 2:34 pm

Συμφωνώ απόλυτα. Απλά δεν έχω δοκιμάσει τόσο χαμηλά πίεση

Απάντηση