Taresso Tigrato

Άβαταρ μέλους
Hatori
Δημοσιεύσεις: 575
Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
2η Μηχανή:: Aeropress
Μύλος:: Eureka atom 75 titan
Τοποθεσία: Δράμα

Re: Taresso Tigrato

Δημοσίευση από Hatori » Παρ Μαρ 25, 2022 12:37 am

Batman έγραψε:
Πέμ Μαρ 24, 2022 8:57 am
Ωραια τα βατομουρα, μανγκο, αναναδες, σοκολατες, γιασεμια και λοιπα ματζουνια αλλα οσοι ασχολουνται χρονια με το χομπι μας αυτο θα συμφωνησουν οτι τα προφιλ τις περισσοτερες φορες ειναι μονο στο αυτοκολλητο της συσκευασιας και εκει τα βρισκεις μονο!
Κρατατε μικρο καλαθι στο μαγικο αυτο τα-ξυδι του καφε..!
Και φυσικα τις περισσοτερες φορες «οχι δεν φταιει ο εξοπλισμος σου..»
Τσέηνζ μάη μάηντ...

:a013:
:worthy:

Άβαταρ μέλους
laonikos78
Δημοσιεύσεις: 915
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 29, 2020 9:52 pm
Όνομα: Λαόνικος
Μηχανή:: Profitec GO
Μύλος:: Eureka Atom 65 redsp
Οι καφέδες μου:: Specialty Κεντρικής & Νότιας Αμερικής
Τοποθεσία: Κόστα Ρίκα, Έλ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Κολομβία & Υεμένη.

Re: Taresso Tigrato

Δημοσίευση από laonikos78 » Παρ Μαρ 25, 2022 12:59 am

Ένας καφεδάκος θαρρώ πως είναι αντικειμενικά γλυκός, αντικειμενικά πικρός, αντικειμενικά όξινος και υποκειμενικά magnolia, υποκειμενικά raspberry, υποκειμενικά cherry.

Καπιταλισμός στο σακουλάκι και Ιδεαλισμός στον πάτο του φλιτζανιού.

Οι πωλήσεις γεννούν ιδέες και ανατροφοδότουν την αγορά!
..Για πάντα και μια μέρα.

Άβαταρ μέλους
Batman
Δημοσιεύσεις: 246
Εγγραφή: Παρ Μαρ 04, 2016 6:03 pm
Όνομα: Κωνσταντίνος
Μηχανή:: Cimbali M21 Junior
2η Μηχανή:: Aeropress κ V60
Μύλος:: tAlΩs by Woodsman
2ος Μύλος:: Mazzer Major κ sj
Τοποθεσία: Άγιος Νικόλαος,Κρήτη

Re: Taresso Tigrato

Δημοσίευση από Batman » Παρ Μαρ 25, 2022 7:17 am

homekafetzis έγραψε:
Πέμ Μαρ 24, 2022 10:42 pm


+1000
Eιδικα ρε παιδι μου στο kudu...που τα βρισκουν ολα αυτα που γραφουν?
Προφιλ καφε ολοκληρη παραγραφος, με πανω απο 10 διαφορετικες "νοτες"
Μολις παρελαβα απο Kudu!
😂😂😂😂😂

Άβαταρ μέλους
laonikos78
Δημοσιεύσεις: 915
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 29, 2020 9:52 pm
Όνομα: Λαόνικος
Μηχανή:: Profitec GO
Μύλος:: Eureka Atom 65 redsp
Οι καφέδες μου:: Specialty Κεντρικής & Νότιας Αμερικής
Τοποθεσία: Κόστα Ρίκα, Έλ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Κολομβία & Υεμένη.

Re: Taresso Tigrato

Δημοσίευση από laonikos78 » Παρ Μαρ 25, 2022 10:00 am

Batman έγραψε:
Παρ Μαρ 25, 2022 7:17 am
homekafetzis έγραψε:
Πέμ Μαρ 24, 2022 10:42 pm


+1000
Eιδικα ρε παιδι μου στο kudu...που τα βρισκουν ολα αυτα που γραφουν?
Προφιλ καφε ολοκληρη παραγραφος, με πανω απο 10 διαφορετικες "νοτες"
Μολις παρελαβα απο Kudu!
😂😂😂😂😂
Μπορείς να πιείς τους καφέδες με κλειστά τα μάτια, μην τους διαβάζεις :priest: απόλαυσε τους!
..Για πάντα και μια μέρα.

homekafetzis
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: Παρ Μαρ 06, 2020 9:02 pm
Όνομα: Μάρκος
Μηχανή:: La Marzocco Linea mi
Μύλος:: Caedo E37s 83mm flat
2ος Μύλος:: HG-one 83mm conical
Οι καφέδες μου:: Natural
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη

Re: Taresso Tigrato

Δημοσίευση από homekafetzis » Παρ Μαρ 25, 2022 12:34 pm

Batman έγραψε:
Παρ Μαρ 25, 2022 7:17 am


Μολις παρελαβα απο Kudu!
😂😂😂😂😂
:lol:

Ευχομαι να ειναι καλοι και να τους απολαυσεις!!!
Προσωπικα το εχω κοψει το kudu εδω και χρονια... :lol:

Παντως να πουμε και μια αληθεια...τις νοτες, προφιλ κλπ τις βγαζουν στο cupping και (υποτιθεται) βγαινουν σε καφε φιλτρου ολες αν και εφ' οσον ο καφες εχει ψηθει σωστα.
Στον espresso παιρνουμε εντασεις (κατι που δεν εχει ο φιλτρου) και παιρνουμε ενα μερος απο το προφιλ του καφε. π.χ. 2-3 απο τα 10 αλλα εντονα.
Καλο θα ηταν οι roasters να προσδιοριζουν το προφιλ αναλαγα με τι μεθοδο παρασκευης, ωστε να ειμαστε και εμεις καπως προσγειωμενοι στο τι θα παρουμε στο φλυτζανι.

Σαν λαχειο ειναι το καθε σακουλακι, δεν ξερεις τι θα σου βγει ακομα κι αν ειναι ο ιδιος καφες με αλλη ημερομηνια ψησιματος :priest: απο god shot μεχρι νεροχυτη...
Μονο τα ιταλικα ειναι παντα ιδια και ξερεις τι θα πιεις...

Άβαταρ μέλους
Batman
Δημοσιεύσεις: 246
Εγγραφή: Παρ Μαρ 04, 2016 6:03 pm
Όνομα: Κωνσταντίνος
Μηχανή:: Cimbali M21 Junior
2η Μηχανή:: Aeropress κ V60
Μύλος:: tAlΩs by Woodsman
2ος Μύλος:: Mazzer Major κ sj
Τοποθεσία: Άγιος Νικόλαος,Κρήτη

Re: Taresso Tigrato

Δημοσίευση από Batman » Παρ Μαρ 25, 2022 12:41 pm

homekafetzis έγραψε:
Παρ Μαρ 25, 2022 12:34 pm

:lol:

Ευχομαι να ειναι καλοι και να τους απολαυσεις!!!
Προσωπικα το εχω κοψει το kudu εδω και χρονια... :lol:

Παντως να πουμε και μια αληθεια...τις νοτες, προφιλ κλπ τις βγαζουν στο cupping και (υποτιθεται) βγαινουν σε καφε φιλτρου ολες αν και εφ' οσον ο καφες εχει ψηθει σωστα.
Στον espresso παιρνουμε εντασεις (κατι που δεν εχει ο φιλτρου) και παιρνουμε ενα μερος απο το προφιλ του καφε.
Καλο θα ηταν οι roasters να προσδιοριζουν το προφιλ αναλαγα με τι μεθοδο παρασκευης, ωστε να ειμαστε και εμεις καπως προσγειωμενοι στο τι θα παρουμε στο φλυτζανι.

Σαν λαχειο ειναι το καθε σακουλακι, δεν ξερεις τι θα σου βγει ακομα κι αν ειναι ο ιδιος καφες με αλλη ημερομηνια ψησιματος :priest: απο god shot μεχρι νεροχυτη...
Μονο τα ιταλικα ειναι παντα ιδια και ξερεις τι θα πιεις...
Θα συμφωνησω 100%
Αλλα οκ δεν εχω την απαιτηση να μυρισω μανόλιες, ομως εχω την απαιτηση ο καφες που πληρωνω για φρεσκο να μην ειναι σοδεια 3ετιας...

Άβαταρ μέλους
digibill
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: Τετ Μαρ 06, 2019 10:42 am
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
2η Μηχανή:: Bialetti Brikka
Μύλος:: EurekaMignon Manuale
2ος Μύλος:: Porlex Tall
Οι καφέδες μου:: Kudu, Ipanema, Utopia
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Taresso Tigrato

Δημοσίευση από digibill » Παρ Μαρ 25, 2022 1:27 pm

Νιώθω μεγάλη ανακούφιση με αυτά που διαβάζω, γιατί ειδικά εμείς οι πιο άπειροι ώρες-ώρες ψάχνουμε στα τυφλά για το αν βαδίζουμε τουλάχιστον προς τη σωστή κατεύθυνση.....

Στα του θέματος, τελειώνω το πρώτο σακουλάκι 250γρ tigrato και έχω πάρει έναν πολυ καλό καφέ, 2-3 που πινονταν και 5-6 που δεν πίνονταν :P Το προηγούμενο διάστημα έπινα Kawacom Utopia (750γρ συνολικά) και το ποσοστό ήταν δραματικά υπέρ του "πίνονταν" προς "πάρα πολυ καλοί"... Επομένως, ή κάνω κάτι δραματικά λάθος τώρα με τον "τίγρη", ή κάτι δεν μου κάθεται....

Άβαταρ μέλους
After
Δημοσιεύσεις: 1040
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 24, 2010 9:11 pm
Όνομα: Γιωργος
Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
Μύλος:: Mazzer Major
Οι καφέδες μου:: Hello Africa
Τοποθεσία: Αθηνα

Re: Taresso Tigrato

Δημοσίευση από After » Παρ Μαρ 25, 2022 2:21 pm

homekafetzis έγραψε:
Παρ Μαρ 25, 2022 12:34 pm
Batman έγραψε:
Παρ Μαρ 25, 2022 7:17 am


Μολις παρελαβα απο Kudu!
😂😂😂😂😂
:lol:

Ευχομαι να ειναι καλοι και να τους απολαυσεις!!!
Προσωπικα το εχω κοψει το kudu εδω και χρονια... :lol:

Παντως να πουμε και μια αληθεια...τις νοτες, προφιλ κλπ τις βγαζουν στο cupping και (υποτιθεται) βγαινουν σε καφε φιλτρου ολες αν και εφ' οσον ο καφες εχει ψηθει σωστα.
Στον espresso παιρνουμε εντασεις (κατι που δεν εχει ο φιλτρου) και παιρνουμε ενα μερος απο το προφιλ του καφε. π.χ. 2-3 απο τα 10 αλλα εντονα.
Καλο θα ηταν οι roasters να προσδιοριζουν το προφιλ αναλαγα με τι μεθοδο παρασκευης, ωστε να ειμαστε και εμεις καπως προσγειωμενοι στο τι θα παρουμε στο φλυτζανι.

Σαν λαχειο ειναι το καθε σακουλακι, δεν ξερεις τι θα σου βγει ακομα κι αν ειναι ο ιδιος καφες με αλλη ημερομηνια ψησιματος :priest: απο god shot μεχρι νεροχυτη...
Μονο τα ιταλικα ειναι παντα ιδια και ξερεις τι θα πιεις...
Εδώ πάντως τις περισσότερες φορές βάζουν το προφίλ του χονδρεμπορα
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........

Άβαταρ μέλους
laonikos78
Δημοσιεύσεις: 915
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 29, 2020 9:52 pm
Όνομα: Λαόνικος
Μηχανή:: Profitec GO
Μύλος:: Eureka Atom 65 redsp
Οι καφέδες μου:: Specialty Κεντρικής & Νότιας Αμερικής
Τοποθεσία: Κόστα Ρίκα, Έλ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Κολομβία & Υεμένη.

Re: Taresso Tigrato

Δημοσίευση από laonikos78 » Παρ Μαρ 25, 2022 3:00 pm

Μόνο Kolektiva έχει crop στον καφέ, υπάρχει άλλος;
Τώρα για το προφίλ του καφέ ή ακόμα και για το ψήσιμο ακόμα ο χονδρέμπορος μάλλον 'κρατάει όλα τα κλειδιά'.
Έτοιμα τα παίρνει ο καφέ ψήστης, τα προσθέτει στο πρόγραμμα του υπολογιστή και πάπαλα, ετοιματζίδικα πράγματα δηλαδή.
..Για πάντα και μια μέρα.

Άβαταρ μέλους
After
Δημοσιεύσεις: 1040
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 24, 2010 9:11 pm
Όνομα: Γιωργος
Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
Μύλος:: Mazzer Major
Οι καφέδες μου:: Hello Africa
Τοποθεσία: Αθηνα

Re: Taresso Tigrato

Δημοσίευση από After » Παρ Μαρ 25, 2022 4:49 pm

Άσχετο με το θέμα του θρεντ, αλλά....

Κανονικά ο κάθε κόκκος θέλει άλλο προφίλ για να αποδώσει τα μέγιστα, αλλά αυτό απαιτεί πολύ πέταγμα καφέ πράγμα που οι εταιρείες δεν μπορούν να κάνουν

Αυτό δεν σημαίνει πως ένα προφίλ κονσέρβα δεν μπορεί να βγάλει άριστο καφέ, βέβαια και εκεί ο ψηστης θα πρέπει να προσέξει πότε θα αφαιρέσει τον καφέ, που είναι ίσως και το πιο σημαντικό θέμα στο ψήσιμο, για μένα

Πρόσφατα επισκέφτηκα γνωστό μαγαζί και είπα στον μπαριστα, θέλω έναν καφέ ήπιο που να έχει σοκολάτες κάργα, τον θέλω για δοκιμή

Μου λέει πάρε αυτόν, και βλέπω το προφίλ 4 φρούτα, μπλα μπλα και μετά σοκολάτα κτλ
Μα του λέω αυτός γράφει φρούτα
Άσε τι γράφει μου λέει, σοκολάτα σκέτη είναι
🤣🤣🤣🤣🤣
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........

Απάντηση