Taresso Tigrato
Re: Taresso Tigrato
Μετά από μερικούς πειραματισμούς πήρα το παρακάτω αποτέλεσμα:
18gr, μέτριο tamping, 60ml σε 28". Γεμάτη γεύση, ελαφριά οξύτητα, λίγη πικράδα στην πρώτη γουλιά μόνο, σώμα "σιροπιαστό" και κρέμα που κράτησε μέχρι το τέλος. Στις φωτογραφίες είναι μετά από δύο γουλιές. Όσο κρύωνε ο καφές γινόταν όλο και πιο γλυκός.
Δεν έχω εικόνα για το πώς πρέπει να είναι αυτός ο καφές αν παρασκευαστεί σωστά.
https://db.tt/jNWJW9De
18gr, μέτριο tamping, 60ml σε 28". Γεμάτη γεύση, ελαφριά οξύτητα, λίγη πικράδα στην πρώτη γουλιά μόνο, σώμα "σιροπιαστό" και κρέμα που κράτησε μέχρι το τέλος. Στις φωτογραφίες είναι μετά από δύο γουλιές. Όσο κρύωνε ο καφές γινόταν όλο και πιο γλυκός.
Δεν έχω εικόνα για το πώς πρέπει να είναι αυτός ο καφές αν παρασκευαστεί σωστά.
https://db.tt/jNWJW9De
- alexgrc
- Δημοσιεύσεις: 261
- Εγγραφή: Κυρ Ιαν 27, 2013 1:17 am
- Όνομα: Αλεξανδρος
- Μηχανή:: Expobar Office Leva
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- Οι καφέδες μου:: Ethiopia Sidamo, Hausbrandt Academia
- Τοποθεσία: Ρόδος
Re: Taresso Tigrato
Είναι pressurized to portafilter σου; Το καϊμάκι φαίνεται σαν σαπουνάδα λιγο.
Re: Taresso Tigrato
Κανονικά είναι, αλλά έχω κάνει μια μικρή αλλαγή και πλέον δεν είναι. Όχι ότι είναι και κανονικό non pressurized όμως.alexgrc έγραψε:Είναι pressurized to portafilter σου; Το καϊμάκι φαίνεται σαν σαπουνάδα λιγο.
Γενικά δεν περιμένω να πάρω πολλά πράγματα από αυτή τη μηχανή, αλλά συγκριτικά με πριν η κρέμα έχει πιο σωστό χρώμα και ο καφές έχει σώμα και γεύση.
Re: Taresso Tigrato
Συνήθως πόσο καιρό κάνει να σας έρθει η παραγγελία ρε παιδιά? Από εξωτερικό έρχεται?
Παρήγγειλα 2 συσκευασίες 250 gr, στις 31 Μαρτίου και ακόμη τίποτα. Είμαι σε νησί βέβαια, αλλά και πάλι τόσο πολύ?
Παρήγγειλα 2 συσκευασίες 250 gr, στις 31 Μαρτίου και ακόμη τίποτα. Είμαι σε νησί βέβαια, αλλά και πάλι τόσο πολύ?
- filthydwarf
- Δημοσιεύσεις: 62
- Εγγραφή: Τρί Ιαν 28, 2014 4:11 am
- Όνομα: Παντελής
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2014
- Μύλος:: Eureka mignon zero
- 2ος Μύλος:: Ascaso I2 The Cow
- Οι καφέδες μου:: Cup αρχοντάκη
- Τοποθεσία: Χανιά
- Επικοινωνία:
Re: Taresso Tigrato
πάρε τους τηλέφωνο. έχουν αργήσει. μπορεί να τα έχει και το κούριερ και να μην μπορούσε να σε βρει
- mitsos1311
- Δημοσιεύσεις: 166
- Εγγραφή: Πέμ Φεβ 13, 2014 7:43 pm
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Bezzera BZ99s
- 2η Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Αscaso i-steel Ι-1
- Οι καφέδες μου:: Στο Ψάξιμο...
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Taresso Tigrato
Δοκίμασα κι εγώ σήμερα τον συγκεκριμένο καφέ με rd 11/05/2014 .
Αν και μου είπε ο φίλτατος Σωκράτης ότι στις 10 μέρες αποδίδει καλύτερα, δεν κρατήθηκα και τον άνοιξα!
Ωραίος καφές σοκολατένιος και γλυκόπιοτος .
Στα 17,6γρ δεύτερη προσπάθεια 60ml / 45sec . Θέλει λίγο πιο χοντρό κόψιμο προφανώς , αν βλέπεται κάτι άλλο που φαίνεται λάθος , όποιες συμβουλές δεκτές!
ΥΓ. Αργησα λίγο να ανεβάσω βίντεο , άλλα το δύσκολο ήταν να κάνω την αρχή
Θανάση με την Ascaso , πάρε τα πάνω σου , άκου εδώ το κρουστικό δράπανο
Αν και μου είπε ο φίλτατος Σωκράτης ότι στις 10 μέρες αποδίδει καλύτερα, δεν κρατήθηκα και τον άνοιξα!
Ωραίος καφές σοκολατένιος και γλυκόπιοτος .
Στα 17,6γρ δεύτερη προσπάθεια 60ml / 45sec . Θέλει λίγο πιο χοντρό κόψιμο προφανώς , αν βλέπεται κάτι άλλο που φαίνεται λάθος , όποιες συμβουλές δεκτές!
ΥΓ. Αργησα λίγο να ανεβάσω βίντεο , άλλα το δύσκολο ήταν να κάνω την αρχή
Θανάση με την Ascaso , πάρε τα πάνω σου , άκου εδώ το κρουστικό δράπανο
- Edesso
- Δημοσιεύσεις: 1083
- Εγγραφή: Τετ Φεβ 13, 2013 4:46 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Espresso Baby DIY
- 2η Μηχανή:: V60/Bonavita
- Μύλος:: Comandante C40
- 2ος Μύλος:: Compak K10
- Οι καφέδες μου:: cup10 mokka
- Τοποθεσία: Έδεσσα
Re: Taresso Tigrato
Προφανώς πρέπει να κόψεις πιο χοντρα έχεις υπερεκχυλιση και μετα το 30 sec (32 sec στο βιντεο) αρχίζει το blonding και εμφανες channeling έπρεπε να είχες σταματήσει εκεί
espresso junkie...
- mitsos1311
- Δημοσιεύσεις: 166
- Εγγραφή: Πέμ Φεβ 13, 2014 7:43 pm
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Bezzera BZ99s
- 2η Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Αscaso i-steel Ι-1
- Οι καφέδες μου:: Στο Ψάξιμο...
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Taresso Tigrato
Κατάλαβα πάνω -κάτω τι έγινε λάθος και θα επανέλθω με νεο βίντεο!
Ευχαριστώ για τις συμβουλές!
Ευχαριστώ για τις συμβουλές!
- Edesso
- Δημοσιεύσεις: 1083
- Εγγραφή: Τετ Φεβ 13, 2013 4:46 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Espresso Baby DIY
- 2η Μηχανή:: V60/Bonavita
- Μύλος:: Comandante C40
- 2ος Μύλος:: Compak K10
- Οι καφέδες μου:: cup10 mokka
- Τοποθεσία: Έδεσσα
Re: Taresso Tigrato
δες και γρ στο καλαθάκι, ισως είναι λίγα τα 17,6, δεν ξέρω πόσο χωράει το δικό σου, για να μην έχεις channeling από το φουσκωμα του puck, πάντως μεχρι το 30 σεκ καλα πήγαινε.
espresso junkie...
- Y.V
- Δημοσιεύσεις: 1644
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 06, 2010 1:06 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Taresso Tigrato
Βρε παιδια, απο που προκύπτει η «θεωρια» oτι δημιουργειται channeling λογω φουσκώματος του puck, αν αυτο έχει χώρο από πανω του;
Το puck πρεπει να έχει ελευθερία, ώστε να γινει τακτοποιηση των fines αναμεσα στους κόκκους.
Τοτε θα έχουμε τέλεια εκχύλιση.
Επίσης αν ο καφες εφαπτεται στην ντουζιέρα, σε περιπτωση μη τελειας κατανομής του νερού απ αυτήν (είτε λόγω κακης κατασκευης της ντουζιερας ή κακής σχεδιασης του διασκορπιστη, είτε λόγω βρώμας) ειναι πολύ πιο πιθανον να έχουμε ανομοιομορφη εκχύλιση ακόμα και χωρις να παρουσιάζεται channeling.
Tο πρόβλημα ειδικά σε μικροτερες ποσοτητες καφε στο καλαθακι (απ αυτες που χωραει γεματο πλήρως) είναι η αδυναμια του χειριστη λόγω απειριας, να κανει σωστη κατανομη.
Το puck πρεπει να έχει ελευθερία, ώστε να γινει τακτοποιηση των fines αναμεσα στους κόκκους.
Τοτε θα έχουμε τέλεια εκχύλιση.
Επίσης αν ο καφες εφαπτεται στην ντουζιέρα, σε περιπτωση μη τελειας κατανομής του νερού απ αυτήν (είτε λόγω κακης κατασκευης της ντουζιερας ή κακής σχεδιασης του διασκορπιστη, είτε λόγω βρώμας) ειναι πολύ πιο πιθανον να έχουμε ανομοιομορφη εκχύλιση ακόμα και χωρις να παρουσιάζεται channeling.
Tο πρόβλημα ειδικά σε μικροτερες ποσοτητες καφε στο καλαθακι (απ αυτες που χωραει γεματο πλήρως) είναι η αδυναμια του χειριστη λόγω απειριας, να κανει σωστη κατανομη.