Taresso Tigrato
- brexei
- Δημοσιεύσεις: 435
- Εγγραφή: Παρ Νοέμ 23, 2018 10:46 am
- Όνομα: Αδάμ
- Μηχανή:: Lelit PL41em
- 2η Μηχανή:: V60 ceramic
- Μύλος:: Mahlkoenig Vario
- Οι καφέδες μου:: Δοκιμάζω...
- Τοποθεσία: Ηράκλειο
Re: Taresso Tigrato
Εγω προσφατα που τον ειχα ξαναπαρει δε μπορω να πω οτι ηταν πικρος... μια οξυτητα την ειχε, αλλα πικραδα οχι.
Τον ειχα δοκιμασει στους 92-93 C. Ισως η δικια σου θερμοκρασια να ειναι ψηλα. Επισης καλυτερα ειναι να μετρας σε γραμμαρια γιατι τα ml αλλαζουν απο καφε σε καφε και με τη φρασκαδα...
Τον ειχα δοκιμασει στους 92-93 C. Ισως η δικια σου θερμοκρασια να ειναι ψηλα. Επισης καλυτερα ειναι να μετρας σε γραμμαρια γιατι τα ml αλλαζουν απο καφε σε καφε και με τη φρασκαδα...
- agpol07
- Δημοσιεύσεις: 263
- Εγγραφή: Πέμ Σεπ 05, 2019 12:05 am
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- 2η Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
- Μύλος:: Niche Zero
Re: Taresso Tigrato
Και να συμπληρώσω ότι κι εμένα το παιδί εκεί μου είχε πει 1:2. Δηλαδή στα 18.5 που βάζεις εσύ να πάρεις γύρω στα 37gr. 60 ml ίσως είναι πολλά. Και μένα πιο πολύ όξινος παρά πικρός μου έβγαινε..
- panos0121
- Δημοσιεύσεις: 233
- Εγγραφή: Τρί Νοέμ 13, 2018 11:33 pm
- Όνομα: Πανος
- Μηχανή:: gaggia classic pid
- Μύλος:: Compak K10 conic
- Οι καφέδες μου:: pianeta
Re: Taresso Tigrato
κι εγω τα ιδια..ανεβασα τη θερμοκρασια σταδιακα να δω τι θα γινει με αποτελεσμα στους 95 να παρω και οξυτητα και πικρα..επισης σε ενα αλλο πειραμα,εκοψα πιο ψιλα και τραβηξα την εκχυλιση στα 42sec..παλι ειχε οξυτητα..το καλυτερο αποτελεσμα το πηρα στους 93 βαθμους 19in 38out σε 30sec..δε μου ταιριαζει ομως..δεν εχω συνηθισει ακομα τις οξυτητες..
Re: Taresso Tigrato
Καλησπέρα σε όλους
Ευχαριστούμε πολύ για όλα τα reviews. Θα θέλαμε να αναφερθούμε καταρχάς στο προφίλ ψησίματος το οποίο έχει exit temperature στους 208c, όποτε το προφίλ είναι medium και σε καμία περίπτωση medium dark.
Η θερμοκρασία της μηχανής θα πρέπει να είναι στους 90.5c με πολλές φορές να βγαινουν καλά φλυτζανια ακόμη κ στους 89.5c
Η αναλογία είναι ένα προς δυο με τα καλύτερα αποτελέσματα να είναι στα 17.5 με 18 γραμμαρια κ αντίστοιχα τα διπλάσια στο φλυτζάνι.
Ευχαριστούμε πολύ για την επιλογή
Με εκτίμηση
TAresso Artisan Coffee Roasters
Ευχαριστούμε πολύ για όλα τα reviews. Θα θέλαμε να αναφερθούμε καταρχάς στο προφίλ ψησίματος το οποίο έχει exit temperature στους 208c, όποτε το προφίλ είναι medium και σε καμία περίπτωση medium dark.
Η θερμοκρασία της μηχανής θα πρέπει να είναι στους 90.5c με πολλές φορές να βγαινουν καλά φλυτζανια ακόμη κ στους 89.5c
Η αναλογία είναι ένα προς δυο με τα καλύτερα αποτελέσματα να είναι στα 17.5 με 18 γραμμαρια κ αντίστοιχα τα διπλάσια στο φλυτζάνι.
Ευχαριστούμε πολύ για την επιλογή
Με εκτίμηση
TAresso Artisan Coffee Roasters
- brego
- Δημοσιεύσεις: 61
- Εγγραφή: Πέμ Ιαν 30, 2020 12:23 pm
- Όνομα: Παντελής
- Μηχανή:: Sage Duo Temp Pro
- 2η Μηχανή:: Nespresso CitiZ&milk
- Μύλος:: Niche
- 2ος Μύλος:: Graef CM 702
- Οι καφέδες μου:: Taresso (Tigrato, Supremo)
- Τοποθεσία: Ν. Ηράκλειο
Re: Taresso Tigrato
Ο καλύτερος καφές και περισσότερο ισορροπημένος μέχρι τώρα που έχω φτιάξει στο setup μου.
Εύκολος στην παρασκευή του και με λάθος κόψιμο από την πρώτη δοκιμή, που κόπηκε περισσότερο λεπτός, το αποτέλεσμα ήταν συγκλονιστικό.
Ήρθε σε συσκευασία απίστευτα καλή και μέχρι σήμερα που τελείωσε απίστευτο άρωμα κοντά μια εβδομάδα.
Μία πολύ μικρή οξύτητα έλαβα που μετά από μερικά δευτερόλεπτα μετατρεπόταν σε άρωμα. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω.
Συγχαρητήρια για τον καφέ έχει γίνει αγαπημένος.
Εύκολος στην παρασκευή του και με λάθος κόψιμο από την πρώτη δοκιμή, που κόπηκε περισσότερο λεπτός, το αποτέλεσμα ήταν συγκλονιστικό.
Ήρθε σε συσκευασία απίστευτα καλή και μέχρι σήμερα που τελείωσε απίστευτο άρωμα κοντά μια εβδομάδα.
Μία πολύ μικρή οξύτητα έλαβα που μετά από μερικά δευτερόλεπτα μετατρεπόταν σε άρωμα. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω.
Συγχαρητήρια για τον καφέ έχει γίνει αγαπημένος.
- Dimitrisdim
- Δημοσιεύσεις: 73
- Εγγραφή: Κυρ Οκτ 06, 2019 11:20 am
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Lelit Mara X
- 2η Μηχανή:: Gaggia new baby
- Μύλος:: Eureka MIGNON SPECIA
- 2ος Μύλος:: Hario mini slim pro
- Οι καφέδες μου:: Omsom, Taresso , 7Grams
Re: Taresso Tigrato
Ξέρει κανείς γιατί ανέβηκε τόσο η τιμή του tigrato ? Εκεί που τον έπαιρνα 28€ το κιλο , ξαφνικά πήγε 36€???
My YouTube channel
https://youtube.com/c/DimitrisDimopoulosYT
LELIT MARA X V2
EUREKA MIGNON SPECIALITA
https://youtube.com/c/DimitrisDimopoulosYT
LELIT MARA X V2
EUREKA MIGNON SPECIALITA
- gms
- Δημοσιεύσεις: 100
- Εγγραφή: Τρί Φεβ 21, 2017 12:50 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: AeroPress, V60
- Μύλος:: Eureka Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef CM 702
- Οι καφέδες μου:: Mokka, Round Cup
Re: Taresso Tigrato
Από taresso αγοράζω κυρίως Κένυα ή Αιθιοπία και αυτό μόνο αν τύχει να περνάω από κάποιο μαγαζί τους σε ώρες που η mokka είναι κλειστή. Κάποιες φορές είχα αγοράσει και τον tigrato αλλά ποτέ δε μου φάνηκε ξεχωριστός. Πρόσφατα πέρασα από την καφετέρια τους στην Κηφισίας και επειδή είχε μόνο μία Κένυα πήρα και έναν tigrato.
Δυστυχώς αυτή τη φορά απογοητεύτηκα τελείως από τον tigrato. Καταρχάς το ψήσιμό του ήταν αρκετά πιο σκούρο από τις προηγούμενες φορές. Οι εκχυλίσεις ήταν σύμφωνες με τις περιγραφές (17.5 με 18 γρ και αναλογία 1:2.2 περίπου δηλαδή 37-38γρ στα 30 με 35 sec). Κάθε φορά όμως το αποτέλεσμα ήταν σχετικά ένας πικρός καφές χωρίς καμία απολύτως οξύτητα (ούτε καν στους 90 βαθμούς). Δεν ξέρω (και δε με ενδιαφέρει άλλωστε) αν είναι έτσι χάλια μόνο η συγκεκριμένη παρτίδα αλλά για δε σκοπεύω να τον ξαναπάρω, ειδικά όταν η Κένυα τους είναι πραγματικά διαμάντι.
Όσο για την τιμή του tigrato, στο site τους λέει το εξής παράλογο: 7,68€ τα 250 γραμ (οπότε 7,68χ4=30,72€ το κιλό) και 37,73€ η συσκευασία του κιλού, δηλαδή 7€ ευρώ πιο ακριβή αντί να είναι φθηνότερη... Δυστυχώς δε θυμάμαι πόσο τον αγόρασα εγώ.
Δυστυχώς αυτή τη φορά απογοητεύτηκα τελείως από τον tigrato. Καταρχάς το ψήσιμό του ήταν αρκετά πιο σκούρο από τις προηγούμενες φορές. Οι εκχυλίσεις ήταν σύμφωνες με τις περιγραφές (17.5 με 18 γρ και αναλογία 1:2.2 περίπου δηλαδή 37-38γρ στα 30 με 35 sec). Κάθε φορά όμως το αποτέλεσμα ήταν σχετικά ένας πικρός καφές χωρίς καμία απολύτως οξύτητα (ούτε καν στους 90 βαθμούς). Δεν ξέρω (και δε με ενδιαφέρει άλλωστε) αν είναι έτσι χάλια μόνο η συγκεκριμένη παρτίδα αλλά για δε σκοπεύω να τον ξαναπάρω, ειδικά όταν η Κένυα τους είναι πραγματικά διαμάντι.
Όσο για την τιμή του tigrato, στο site τους λέει το εξής παράλογο: 7,68€ τα 250 γραμ (οπότε 7,68χ4=30,72€ το κιλό) και 37,73€ η συσκευασία του κιλού, δηλαδή 7€ ευρώ πιο ακριβή αντί να είναι φθηνότερη... Δυστυχώς δε θυμάμαι πόσο τον αγόρασα εγώ.
-
- Δημοσιεύσεις: 684
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
- Τοποθεσία: Πειραιας
Re: Taresso Tigrato
Εφόσον ο καφές σας βγαίνει πικρός και χωρίς οξύτητα , γιατι δεν δοκιμάζετε να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία του νερού?
- johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Re: Taresso Tigrato
κ. Βασίλη εμένα μου έβγαζε και αρκετή οξύτητα και έχω παίξει με αρκετές παραμέτρους στην αναλογία εκχύλισης και στους χρόνους, δεν κατάφερα ποτέ να πάρω τα γευστικά αποτελέσματα που ήθελα ίσως να φταίει η χαμηλή σε κόστος μηχανή μου και δεν μπορεί να αποδώσει σωστά.
Αν θυμάμαι καλά τα καλύτερα "γευστικά αποτελέσματα"τα πήρα σε 19,5γρ εκχύλιση 1:2 με 35" χρόνο .
Αν θυμάμαι καλά τα καλύτερα "γευστικά αποτελέσματα"τα πήρα σε 19,5γρ εκχύλιση 1:2 με 35" χρόνο .
-
- Δημοσιεύσεις: 259
- Εγγραφή: Πέμ Δεκ 29, 2016 3:46 am
- Μηχανή:: nespresso
- 2η Μηχανή:: lelit mara x
- Μύλος:: niche zero
Re: Taresso Tigrato
Κι εμένα μου βγάζει οξύτητα (~90C 18->36 30").
Αλλά η πικρίλα και η αίσθηση του "Ιταλικού" δεν φεύγει.
Δεν έχω πλησιάσει στον τιγράτο που ήξερα.
Επίσης, ήταν ένας καφές που ότι και να του έκανα, έβγαζε decent αποτελέσματα.
Για αυτό τον πήρα πάλι και τώρα που ήρθε ο niche για να έχω μια σταθερή αξία να πιω μέχρι να μάθω.
Το ψήσιμο δεν μου φαίνεται σκούρο πάντως, διαφωνώ με τον φίλο πιο πάνω.
H μηχανή φρεσκαδούρα απο καθαρισμό/συντήρηση, οι αιθιοπίες μου βγαίνουν λουκούμι με τις παλιές συνταγές.
Αλλά η πικρίλα και η αίσθηση του "Ιταλικού" δεν φεύγει.
Δεν έχω πλησιάσει στον τιγράτο που ήξερα.
Επίσης, ήταν ένας καφές που ότι και να του έκανα, έβγαζε decent αποτελέσματα.
Για αυτό τον πήρα πάλι και τώρα που ήρθε ο niche για να έχω μια σταθερή αξία να πιω μέχρι να μάθω.
Το ψήσιμο δεν μου φαίνεται σκούρο πάντως, διαφωνώ με τον φίλο πιο πάνω.
H μηχανή φρεσκαδούρα απο καθαρισμό/συντήρηση, οι αιθιοπίες μου βγαίνουν λουκούμι με τις παλιές συνταγές.